Acht tips om sfeer in huis te brengen!

Het lijkt zo eenvoudig, maar voor velen van ons blijkt het toch heel moeilijk om sfeer in ons interieur te brengen. Herken je jezelf in het volgende verhaal?

Je hebt de hele zaterdagmiddag op de woonboulevard rondgestruind, op de voet gevolgd door je zuchtende man, om vervolgens met een auto vol woonaccessoires thuis te komen. Enthousiast stal je alles uit op tafel, terwijl bij je echtgenoot het zweet uitbreekt bij het zien van zoveel ‘prul’ zoals hij jouw nieuwe aanwinsten oneerbiedig bestempeld. Je weet hem te kalmeren en zegt dat het allemaal goed komt. Vanavond zitten jullie gezellig samen op de bank in een huis met een sfeer en gezelligheid waar een gemiddelde stylist u tegen zegt. Of toch niet?! Want zodra manlief uit beeld is breekt ook bij jou het zweet uit…

Hoe ga je al die leuke aanwinsten eigenlijk neerzetten? Hoe creëer je een eenheid, zoals je dit altijd ziet op de prachtige foto’s in woonbladen. HELP!

Ik zal proberen te helpen waar ik kan, zodat je straks toch trots kan zijn op je vernieuwde interieur. Allereerst mijn complimenten voor de moed die je hebt gehad om het interieur en met name de ontbrekende sfeer eens grondig aan te pakken. Met de volgende tips moet het zeker goed komen!

Tip 1: Verzamel diverse woonaccessoires en kleine meubels zoals bijzettafeltjes, poefs of lampen en stal deze uit in de ruimte die je opnieuw wil stylen. Als je gaat shoppen om een nieuwe collectie aan te schaffen, dan is het wellicht een idee om met een moodboard op jacht te gaan. Dit om te voorkomen dat je spullen uitzoekt die niet bij elkaar of bij jouw woonstijl passen. Werk met twee hoofdkleuren en voeg maximaal drie extra kleuren toe. Wit, zwart of grijs tel je niet mee als kleur. In mijn eigen interieur werk ik met roze en groen en als accentkleur voeg ik goud toe. De tinten roze, maar ook de groene zijn verschillend, zodat je een mooi ton sur ton effect creëert.

Tip 2: Maak groepjes. Een veelgemaakte fout is om accessoires los van elkaar in de ruimte te plaatsen. Op deze manier krijg je al gauw een rommelig effect en de eenheid is ver te zoeken.

Tip 3: Kies accessoires met een verschillende glansgraad, structuur, vorm en hoogte. Voor de echte durfal is het mengen van diverse prints ook mogelijk. Als je al deze dingen met elkaar combineert dan ontstaat er spanning en diepte in je compositie. Zo zie je op één van de foto’s dat ik in de presentatie op het kastje gebruik maak van zowel ronde als rechte vormen, verschillende glansgraden, maar ik combineer ook diverse structuren. Om het geheel nog meer te laten leven is het toevoegen van planten en bloemen een must. Dit is dan ook gelijk een verwijzing naar tip 4.

Tip 4: Voeg planten of bloemen toe voor meer gezelligheid in je interieur. Door de grillige vormen en natuurlijke kleuren, komt je presentatie meer tot leven. Ja, ook met een cactus kan je dit effect bereiken.

Tip 5: Nieuwe items zijn fijn en vaak ook trendy, maar voeg ten alle tijden iets persoonlijks toe om een showroomeffect te voorkomen. Misschien heb je nog een mooi bordje uit oma’s servieskast of een mooie vakantie souvenir in de vorm van een schelp, foto of ander gebruiksvoorwerp passend bij het land waar je zoveel mooie herinneringen aan hebt. Een sfeervol interieur moet groeien, dus geef het de tijd.

Tip 6: Geef producten een andere functie om speelsheid aan je interieur toe te voegen. Zo zie je op de foto met de poef, dat een grote houten snijplank kan dienen als kaarsenplateau. Denk hierbij out of the box en laat je creatieve geest spreken. Niets is te gek!

Tip 7: Goede en sfeervolle verlichting zal het interieur maken of breken. Dit is niet altijd eenvoudig, dus laat je desnoods adviseren door een specialist.

Tip 8: Durf te spelen met kleur en prints. Zowel met accessoires als met de basis van het interieur, zoals wand,- en raambekleding. Behang is terug van weggeweest en geeft het interieur direct een boost. Maar ook op het gebied van verf bestaat er zoveel meer dan alleen latex. Wat dacht je van kalk,- krijt, - of betonverf? En nee, je hoeft niet altijd alleen een wand te schilderen. Alle wanden in dezelfde kleur zorgt vaak voor veel meer rust. Maar ook een lambrisering of een vlak op de muur kan een verrassend effect geven.

Ik zou oneindig door kunnen gaan met het geven van stylingtips, maar die tijd heb je niet. Je zit tenslotte nog steeds met die berg accessoires voor je neus. We zijn inmiddels een uur aan het blindstaren op je nieuwe aanwinsten én een wijntje verder…maar nu wordt het toch echt tijd om in actie te komen. Zet ‘m op, je kunt het! Succes!

Machteld I 26-01-2018 I TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122