Binnenkijken, realisatie van een 3D-ontwerp

Wat: Grote vrijstaande woning met rieten dak.

Waar: Het mooie Zeeland.

Woonstijl: Modern/Stoer met een warme Finishing Touch.

Bijzonder: De kamer bestaat uit 2 zitgedeeltes met in het midden een eetgedeelte.


Van landelijk tot modern/stoer

Vandaag kijken we binnen in een vrijstaande, landelijke woning. Het is een druilerige dag vandaag maar dat is niet erg. Dit heeft ook zijn charme! De regendruppels op de ruit zorgen ervoor dat de gezelligheid binnen nog extra benadrukt wordt.

Voorheen was de woning ingericht in een landelijke stijl. Er was veel wit, riet en hout. Natuurlijk heel erg leuk en passend bij de woning maar omdat de bewoners dit op een gegeven moment beu waren vroegen zij zich af of het huis moderner ingericht kon worden zonder zijn gezellige charme te verliezen.

Onder het genot van een vers kopje koffie en een heerlijke Zeeuwse bolus maken we een kletspraatje met de bewoonster en genieten we van de gezelligheid en de enorme hoeveelheid planten die voor een botanische sfeer zorgen. Zij vertelt hoe zij en haar man zijn gekomen tot deze inrichting.

Inrichting

Aan de voorkant van de kamer zit een haard en aan de achterkant van de kamer is een mooie grote serre met veel glas. Daarom is er voor gekozen om hier twee verschillende zithoeken te creëren. Omdat het niet mooi en zeer onlogisch is om twee zithoeken naast elkaar te hebben staan is de eettafel in het midden van deze zithoeken geplaatst. Dit onderbreekt de ruimte en zorgt voor een optimaal gebruik van het middenstuk die je vaak over hebt in een ruimte met een L-vorm.

Er is begonnen met een tekening. Hierdoor konden de bewoners al van tevoren zien en bepalen hoe de kamer eruit zou komen te zien. Er worden verschillende voorbeelden gemaakt en daaruit kun je dan kiezen wat het beste

Na de tekening hebben ze gekozen welke opstelling en welke meubels ze het mooiste vonden en deze zijn uiteindelijk geplaatst.


De Loungehoek

De zithoek aan de voorkant is gericht op het uitzicht over de landerijen. Dit noemen we het loungegedeelte. Er staat een grote hoekbank met lekkere kussens. Ook zit de haard aan deze kant van de kamer.

Wanneer het mooi weer is kunnen de bewoners naar buiten kijken en genieten van het uitzicht. Zij kijken namelijk uit over een weg met daarachter mooie landerijen. Maar wanneer het slecht weer is kunnen ze vanuit deze hoek gericht naar de haard en de tv kijken voor een lekker middagje bankhangen.

Het grote vierkante kleed zorgt voor een warme sfeer. Doordat het kleed zo groot is betrek je alle elementen in dat gedeelte van de kamer bij elkaar. Zo wordt het een “wooneiland”. Wanneer het kleed weggelaten zou worden komt alles los van elkaar te staan en zou het zijn gezelligheid en eenheid missen.

Er is hier gekozen voor donkerblauwe gordijnen en achter de bank is de muur donkergroen. Hierdoor komt de warme sfeer de woonkamer in. De warme groene kleur in combinatie met het cognac van de bank is een natuurlijke samenstelling en dit geeft een rustig en gezellige twist aan de kamer. De bewoonster geeft toe dat ze de kleur op de muur erg spannend vond omdat ze niet uit zichzelf voor zo’n donkere kleur zou kiezen. Maar op aanraden van de stylistes heeft ze het toch laten doen en ze is er super blij mee! De bewoonster vertelt dat haar man mosselvisser is en het schilderij boven de bank dus niet mocht ontbreken.

De basiskleuren van de zithoek zijn cognac met blauw en wit. De groene kleur op de muur is het opvallendst als je binnenkomt. De bewoners hebben nu okergeel als accentkleur maar wanneer ze dit beu zijn kunnen ze makkelijk een andere kleur in de kussens en vazen kiezen waardoor het weer een totaal ander geheel kan worden.

De groene muur loopt door tot achter de eethoek. Zo worden deze twee delen van de kamer prachtig met elkaar verbonden.


Eetgedeelte midden in de ruimte

Midden in de ruimte staat de eettafel. Dit was al een bestaand element vanuit de oude inrichting. De eettafel en eetkamerstoelen waren nog niet zo oud dus er moest rekening met de sfeer van deze elementen gehouden worden om er toch één geheel van te maken. De stoelen zijn grijs en het blad van de tafel is van hout. Dit hout komt terug in de kastenwand achter de eettafel.

De kastenwand is van het merk Interstar en bestaat uit losse elementen. Dit maakt mogelijk dat je zelf aan kunt geven hoeveel opbergruimte je nodig hebt, en dat je rekening kan houden met de afmetingen van je op te bergen spullen en welke kleuren je graag zou willen.

Hier is voor zwart en grijs gekozen in de elementen met een houten Finishing Touch. Hierdoor wordt de grijze muur aan de overkant en de rvs poten en het houten blad van de eettafel teruggehaald.

Ook de bijzettafeltjes uit de lounge hoek zorgen voor eenheid met hun hout en zwarte poten.

Het is dus een fijne wandkast met veel opbergruimte. Zoals je ziet is het een moderne kast maar mist deze geen warmte. Dat is erg belangrijk in deze eethoek.


Het achterste zitgedeelte

Aan de achterkant van het huis is een serre met heel veel glas. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De houten jaloezieën zorgen ervoor dat het licht wordt buitengehouden wanneer dat nodig is maar ze kunnen wel lekker de tuin in kijken.

De zithoek bestaat uit twee losse banken. Hiermee wordt de bocht in de serre mooi benadrukt en kunnen ze de hoeken beter benutten dan wanneer er een hoekbank zou komen te staan. Je zou kunnen zeggen dat dit de actieve zithoek is. Hier kunnen ze met visite en het gezin lekker gaan zitten terwijl de zithoek aan de voorkant meer een loungeplek is. Wanneer er een verjaardag zou zijn of er komt visite, kunnen ze in deze hoek ook makkelijk de eetkamerstoelen kwijt om meer zitplaatsen te creëren.

Vanuit de bank kijk je over een prachtige tuin met paardenstallen. Het is echt een hoek om te genieten van het uitzicht. Ook hier staat een tv maar deze heeft een minder prominente plaats dan de tv in de voorste zithoek.


Hier worden, net als bij de hoekbank aan de voorkant, losse tafeltjes gebruikt omdat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Door ze van kleur en hoogte te laten verschillen ontstaat er een speels aanzicht zonder dat het rommelig wordt. Het ronde kleed wat eronder ligt heeft hetzelfde doel als het kleed aan de voorkant. Het verbindt alle elementen en zorg voor één geheel en gezelligheid. Dit kleed is rond omdat het dan mooi meeloopt met de bocht die in de serre zit. Een grote lamp erachter zorgt voor de sfeer wanneer het buiten donker wordt.


De nieuwe inrichting van dit huis valt in de smaak. Het past nog steeds erg goed bij de omgeving en de vormgeving van het huis maar het heeft wel degelijk een moderne twist. De warme kleuren en materialen zorgen ervoor dat je graag in deze kamer bent en dat de ruimte rust uitstraalt.

Eriënne | 04-12-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122