Binnenkijker bij Jan en Ineke

Wie: Jan (51, commissionair) en Ineke (47, verzorgende) Zweemer met hun drie kinderen Mathanja (25), Jurian (18) en Peet (12).

Wat: Moderne nieuwbouw woonboerderij aan de rand van een dorp in een landelijke omgeving.

Wanneer: Sinds mei 2016.

Woonstijl: Sfeervol landelijk met hier en daar een industrieel detail. Het huis heeft een gezellige lichte woonkeuken en een slaapkamer inclusief badkamer op de begane grond.


Nieuwbouw woning

Vandaag kijken we binnen in de vrijstaande nieuwbouw woning van Jan en Ineke. Zodra we het erf oprijden zien we dat hier een gezin woont wat gevoel heeft voor stijl en sfeer. De moderne woning is twee jaar geleden opgeleverd, maar de grond was al jarenlang in de familie aangezien hier eerst de oude schuur van Jans vader stond. “Het is een prachtige omgeving met uitzicht op het land. We wonen hier rustig en vrij. Een betere plek kunnen we ons momenteel niet voorstellen.”


Vermeers Melkmeisje

De gastvrije Ineke ontvangt ons met een heerlijk kopje koffie en zelfgebakken cake. We nemen plaats aan de gezellige keukentafel en direct valt ons het prachtige behang met een levensgrote afbeelding van Vermeers Melkmeisje op. “Toen ik dit behang zag was ik direct enthousiast”. Erg lang heeft Ineke niet getwijfeld. “Ik heb het direct besteld en ervoor gezorgd dat het geplakt was voor jullie komst!” vertelt de creatieve Ineke enthousiast. Het maakt de landelijke keuken helemaal af en de kleurencombinatie is perfect gekozen.


Klokken

Een andere eyecatcher is de muursticker met het recept ‘Bolle Woste’, met daarin alle ingrediënten voor de lekkerste gehaktbal van Inekes moeder. Maar de liefde voor klokken deelt ze dan weer met de oma van Jan. “De klok boven het aanrecht heb ik online gekocht. Toen ik deze uitpakte was hij helaas gebroken. Ik kreeg een nieuwe toegestuurd maar mocht de oude houden. Zo heb ik van twee klokken één gemaakt!”


Interieur

Ook het interieur is met zorg samengesteld en klopt tot in detail. Als ik Ineke vraag hoe dit tot stand gekomen is, vertelt ze direct over haar schoonzus Elly. “Elly werkt al jaren als interieuradviseur en weet onze ideeën perfect samen te brengen tot een mooi geheel. Bij de inrichting van het oude huis heeft ze ook goed geholpen. Ik wist direct dat ik haar opnieuw om advies ging vragen. "Ze kent onze smaak inmiddels heel goed". Ze heeft er na jarenlange ervaring een goede kijk op gekregen. Zo kwam Elly ook met het idee om de deuren in een donkere kleur te schilderen. “Ik vond dat heel spannend, maar het resultaat is fantastisch.” Het vertrouwen in haar schoonzus is groot. “We hebben samen de keuken uitgezocht en daarna pas aan Jan laten zien! Gelukkig is hij heel makkelijk en vond hij het meteen een goede keuze.”


Kinderen

Niet alleen Ineke en Jan weten wat ze mooi vinden, maar ook hun kinderen hebben een duidelijke mening over het inrichten van hun kamer. “Ik lees graag verschillende woonbladen en scroll door inspirerende beelden op Pinterest. Zo kwam ik ook op het idee voor het stoere industriële bureau voor Jurians kamer, wat ik in VT Wonen had gezien.” Uiteindelijk is het gerealiseerd door een familielid en geeft het de jongenskamer een stoere touch. Dochter Mathanja is al net zo’n creatieveling als haar moeder en is een echte stylist in de dop. “Ze heeft een duidelijke eigen stijl en is heel kritisch. Bijna iedere week verandert er wel iets in haar kamer. Daar ben ik niks bij!” vertelt Ineke lachend.


Opknappen

Het huis is heel smaakvol ingericht. Als ik Ineke vraag hoe ze dat toch doet, vertelt ze over haar liefde voor het opknappen en toepassen van oude meubels met een verhaal. Zo staat in de slaapkamer een stoeltje van Jans oma. “We zijn erg gehecht aan dit meubelstuk. Om het toch meer passend te maken in het huidige interieur hebben we ervoor gekozen om het opnieuw te laten stofferen. Zo is het een beetje van onszelf en een beetje van oma.”


De toekomst

Zo op het eerste gezicht lijkt het huis helemaal af. “Het is natuurlijk heel fijn dat alles wat we graag zouden willen ook daadwerkelijk konden realiseren. Toen we jonger waren was dit heel anders.” Toch blijft er altijd wat te wensen over. Zo zou ik in de toekomst nog een glazen wand in de veranda willen laten plaatsen, zodat we op koudere dagen toch nog lekker van het buitenleven kunnen genieten. Ook een grotere bank is in de toekomst heel erg welkom. De kinderen worden ouder en krijgen verkering. Het is dan heel gezellig om met z’n allen op een grote knusse bank te kunnen zitten.”


Maar voor nu is het gezin heel erg tevreden met hun prachtige leefomgeving. En als je het mij vraagt is dat helemaal terecht! We verlaten de woning met een goed gevulde maag en de vrolijke Ineke zwaait ons uit. “Gezellig dat jullie kwamen binnenkijken!”


Machteld | 12-11-2018 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122