DIY Caribische wegwijzer

De lente is begonnen en we hebben al wat tropische temperaturen achter de rug. Dus we dromen eigenlijk al van de zomer. Helaas is het nog niet zo ver. Maar dat betekent niet dat we de zomer niet alvast in de tuin of in huis kunnen halen! Met deze Caribische wegwijzer waan je je alvast in tropische sferen.

Benodigdheden:

  • Plankjes hout
  • Smalle paal
  • Krijtverf, acrylverf, muurverf, beits
  • Kwasten, penselen
  • Impregneer, transparante beits of vernis
  • Hamer
  • Spijkers
  • Zaag

Stap 1: Alle plankjes verzamelen!

Verzamel plankjes hout. Het leukste is om ze van verschillende afmetingen te gebruiken. Oude pallet planken of oude schutting delen. Of breek gewoon een plank door midden, hierdoor lijkt een plank ook wat ouder. Je kunt deze DIY natuurlijk ook combineren met een lekkere strandwandeling. Er is vast wel wat drijfhout te vinden. Vergeet de lange stok niet waar de plankjes op moeten. Zorg er wel voor dat het hout droog is voordat je begint.

Stap 2: Binnen of buiten?

Bedenk wat je met de wijzer wilt doen. Komt hij binnen aan de muur? Dan is voorbehandeling niet nodig. Ga je hem buiten zetten? Dan is het verstandig om het hout te impregneren. Hierdoor blijft de verf die je gaat gebruiken of beits langer zitten.

Stap 3: Speels of strak?

Je kunt van alles doen! De landen waar je bent geweest met de afstand er naar toe. Voor bij de voordeur alle gezinsnamen, een leuke slogan. It’s up to you.

Bepaal de volgorde van de plankjes, kijk naar de afmetingen en wissel groot en klein met elkaar af. Door groot en klein met elkaar af te wisselen krijg je een speels effect. Door de plankjes van groot naar klein te plaatsen wordt het wat strakker. Doe je de plankjes van klein naar groot, dan kan je hem altijd nog voor de kerst gebruiken. Let er bij de volgorde wel op wat voor tekst je erop gaat zetten. Een lang woord wordt al snel moeilijk om op een klein plankje te zetten.

Stap 4: Een kloddertje roze hier!

Om de paal lang netjes te houden is het het makkelijkst om het uit einde eerst eerst in een punt te zagen en daarna te voorzien van een buitenbeits. Hier is de Caribbean blue gebruikt van Hermadix. Deze vorm van verf is het beste bestand tegen vocht. Kijk wel of het al geïmpregneerd hout is anders moet dit eerst gebeuren met een Impraline van Hermadix bijvoorbeeld. Doe dit ook met de plankjes. Nu kunnen we beginnen aan the fun part!

Verf op waterbasis werkt het makkelijkst. Krijtverf, acrylverf of misschien heb je nog een muurverf staan. Hier zijn lekkere felle kleurtjes gebruikt, en tussen door is de kwast bijna niet schoon gemaakt waardoor de kleuren weer met elkaar mengde voor een vrolijk effect. Je kunt alleen de voorkant doen maar als je tegen de achterkant aan kijkt is het wel net zo leuk om die ook even mee te pakken.

Stap 5: Plankenvrees?

Tijd voor de tekst! Gebruik de kleurtjes die je al hebt gebruikt zo blijven de kleuren wel terug komen. Gebruik verschillende lettertypes voor dat Caribische sfeertje of juist allemaal hetzelfde voor een strak effect. Wees niet bank om foutjes te maken. Als de verf droog is kun je er gewoon overheen met je basis kleur of verdoezel het met een tekeningetjes rond te tekst. (waar denk je dat La Playa vandaan komt…..? daar zit ook een foutje onder)

Stap 6: Sla de spijker op z'n kop!

Als alles droog is kun je de plankjes op de paal leggen en hameren maar op die spijkers. Twee spijkers per plank is aan te raden anders blijven ze niet zo mooi schuin zitten.

Stap 7: Seal the deal.

Komt je wijzer binnen? Dan ben je eigenlijk klaar. Tenzij je de plank voor de zekerheid wilt vernissen. Dan kun je een Polyvine vernis mat gebruiken. Wil je hem wat laten verouderen dan is een taupe of witte vernis was ook leuk om te gebruiken.

Gaat de wijzer naar buiten ook dan kun je eerst een vernis was gebruiken voor een andere uitstraling. Maar daarna zul je hem extra moeten sealen. Dit kan met een transparante beits van Hermadix. Twee lagen is voldoende voor een paar jaar plezier van de wijzer. Je kunt hem ook mat afwerken. Begin dan eerst met 2 lagen Polyvine vernis zijdeglans en daarna 2 lagen Polyvine vernis mat.

Stap 8: Klaar!

Hang de wijzer op aan je schutting, muur of zet hem in de grond. Cocktail erbij en waan je in tropische sferen.

Alle verfproducten zijn in onze filialen Bergen op Zoom en Goes te verkrijgen. En wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat. Deel hem om op onze Facebook pagina of Instagram met #tmcwonen .

Anouk | 25-04-2018 | TMC Bergen op Zoom

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122