Creatief met Pasen

Het is weer bijna Pasen! Naast alle plannen van eitjes zoeken, boswandelingen maken en (hopelijk) genieten van mooi lenteweer, zijn wij bij TMC natuurlijk hard aan het werk om het u naar uw zin te maken op 2e paasdag. We zijn namelijk gewoon geopend en je bent van harte welkom om wat inspiratie op te komen doen! Voor veel mensen is Pasen het begin van de lente. Dus het wordt hoog tijd om wat lente in huis te halen.In deze blog laat ik wat voorbeelden zien hoe je van alledaagse dingen in een handomdraai iets leuks kan maken wat je met Pasen op tafel kan zetten!

En Pasen zonder paaseitjes is natuurlijk niet compleet dus wat kun je doen om toch stilistisch verantwoord de paassfeer in huis te brengen? Met deze knutsels kun je snel en zonder al te veel rommel de Pasen en lente in je interieur brengen.

1 Paaseieren:

Benodigdheden:

1. Eieren

2. Stift in de gekozen kleuren/ stickers in de gekozen kleuren

Probeer de eieren eens op een andere manier te verven dan met waterverf en een kwast. Wanneer je kiest voor 2 of 3 kleuren, komt het beschilderde ei al een stuk "volwassener" over (afbeelding 1). Je zou kunnen kiezen voor zwart, wit en goud (als accent). Het leukste is dan om de kleuren aan te passen aan de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld en groene bank, doe er dan groen bij als accent kleur. Je kunt zelf spelen met verschillende patronen en eventueel ook leuke kreten maar zo blijft het toch een rustig object in plaats van de drukke kleuren die we er altijd op smeren.

Tip! Voor het kliederen met kinderen, of juist het niet kliederen, kun je ook voor stickers gaan. Zo hoef je niet met pennenof stiften aan de slag te gaan.

2. Etagère:

Benodigheden:

1. Een oude etagère

2. Mos, aarde en steentjes

3. Kleine paaseitjes (het liefst van chocolade natuurlijk!)

4. Een leuk lente plantje (bijvoorbeeld tete-a-tete of de blauwe druif)

Iedereen heeft vast wel een leuke etagère (of desnoods een kaarsenplateau) waar men niet alledaags gebruik van maakt? Een leuke manier om je paaseitjes te presenteren is op zo'n etagère. Helaas zie je dat al zoveel, dat men er eigenlijk niet echt meer naar kijkt. Het gaat nu meer om de eitjes die erop liggen dan dat het echt een interieur versiering wordt. Hier kun je makkelijk verandering aan brengen met de bovenstaande benodigdheden. (Afbeelding 2)

Je legt een laagje mos op de etagère met daartussen wat aarde waar je de plantjes in kan planten. Besprenkel (het liefst met een plantenspuit) het mos een beetje met water en houdt goed in de gaten dat dit niet te droog wordt. Zo blijft het langer mooi groen. Je verspreidt de eitjes tussen het mos en je maakt zo makkelijk een erg leuk paasstukje voor op tafel!

Tip! Wanneer de Pasen voorbij is kun je het beste de mos en het plantje echt in een bakje of vaasje planten. Omdat de etagere vaak niet diep is hebben het plantje en het mos dus erg weinig voeding van de grond en heb je kans dat het niet lang mooi blijft.

3. Vaasje op tafel:

Benodigdheden:

1. Verf in de gewenste kleur (eventueel vernis)

2. Wat oude plastic flessen in een leuke vorm

3. Een afdekfolie om op tafel te kunnen leggen tijdens het verven

4. Een kwast

5. Wat alcohol om de fles te poetsen (met handschoenen en een doek)

6. Wat leuke bloemetjes om er later in te zetten

Het is het beste om het afdekfolie op de ondergrond te spreiden zodat er geen verf op de tafel komt. Je zorgt dat je de verf goed gemengd hebt en de fles die je gaat verven kun je het beste even schoonmaken met wat alcohol. Dit zorgt ervoor dat je verf wat beter hecht op het plastic (helaas zal dit bij intensief gebruik wel kunnen bladderen) Je dompelt de kwast in de verf en zorgt dat er niet teveel in de kwast blijft hangen. Je kunt beter eerst een dun laagje opbrengen wat niet geheel dekt, dat laten drogen en er dan nog eens overheen gaan, dan dat je dikke klodders verf uitsmeert. Dit blijf je namelijk zien en het gaat druppelen. Dat is zonde. Wanneer je werkt met 2 of meer lagen zul je zien dat de verf mooi dekkend erop blijft zitten. Als de verf goed droog is doe je voorzichtig een beetje water in de flesjes en wat van je gekozen planten en bloemen erin en je hebt een geweldig lentestukje! (afbeelding 3)

Tip! Als de verf geheel droog is kun je ervoor kiezen om er een laagje vernis over te smeren. Dit zorgt ervoor dat de verf gaat glanzen en het blijft hierdoor ook beter beschermd. Mocht je liever geen glanslaag willen kun je het beste de verflaag gewoon laten drogen zonder er nog vernis over te smeren.

4. Paas schaal:

Benodigdheden:

1. Ballon

2. Behanglijm

3. Een oude krant

4. Verf in de gewenste kleur (Eventueel vernis)

5. Een kwast.

Dit is al een oud kunstje maar dat maakt het niet minder leuk! Je blaast de ballon op naar grootte. Daarna maak je hem goed nat met behanglijm (lees goed de verpakking want ieder merk maakt het weer anders aan, dus volg de instructies op de doos). Je drenkt stroken oude krant in behanglijm om ze daarna over de bovenkant van de ballon te draperen. Je hoeft alleen het bovenste stuk te bedekken, er moet natuurlijk wel een gat blijven voor de schaal. Zorg dat je ongeveer 5 tot 6 lagen papier over elkaar hebt geplakt voor de stevigheid. Anders zakt het uiteindelijk in elkaar. Je zet de ballon op zijn kop (dus met de kant die je beplakt hebt naar beneden) zodat de onderkant plat wordt. Anders blijft je schaal uiteindelijk niet goed staan. Laat de ballon goed drogen (meestal duurt het wel 1,5 of 2 dagen voor het echt helemaal droog is) en haalt daarna de ballon uit je opgedroogd papier. Je ziet nu al de vorm van de schaal! Mocht je de bovenkant glad afgewerkt willen hebben kun je de bovenste rand papier in elke gewenste vorm knippen. We hebben het op het voorbeeld mooi ruw gelaten. Je kunt het papier nu gaan schilderen in de kleur die je kiest. Om een EI uit te stralen is het natuurlijk erg leuk om witte verf te gebruiken. Wanneer de verf helemaal opgedroogd is kun je er nog voor kiezen om er een laagje vernis over te smeren. Dit zorgt voor een glanslaagje en wat extra bescherming van de verf, maar het is niet verplicht. (afbeelding 4) Doordat je een platte onderkant hebt kun je jouw schaal daarop laten steunen en de paaseitjes erin doen! Geniet ervan!

Tip! Je kunt de binnenkant dichtplakken met plastic! Wat aarde en een leuk plantje erin en je hebt een plantenbakje in plaats van een schaal!

Ik hoop dat jullie wat ideeën hebben opgedaan en we zijn erg benieuwd naar de resultaten! Geniet van de Paasdagen en we hopen jullie natuurlijk bij ons in TMC te zien op 2e Paasdag! Tot dan!


Erienne | 20-03-2018 |TMC Kruiningen


TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122