a-llo Al-le-maal! Wat fijn dat je er bent

Het is tijd voor een leuke activiteit die jullie zelf thuis kunnen doen! Ik kwam op het idee omdat mijn eigen toilet gerenoveerd wordt, (lees, helemaal opnieuw opgebouwd) en het leek me leuk om een eigen kalender te maken! Ik heb al verschillende kalenders op verschillende toiletten gezien en ik zie vaak foto’s terug komen. Heel erg leuk! Maar zelf ben ik na een tijd de foto’s beu. Dus ging ik op zoek naar een kalender waarbij je de foto’s makkelijk kunt veranderen zonder dat je de gehele kalender opnieuw moet laten afdrukken! En dat is gelukt!

Het enige wat je ervoor nodig hebt is:

  1. Een hout plank ter grote van een A4 formaat
  2. Een mooie knijper voor de maanden
  3. Twee mooie haakjes om de cijfers aan op te hangen
  4. Een spijkertje en hamer om de knijper aan de bovenkant vast te maken
  5. Een boortje voor een gaatje waar je de kalender aan op kunt hangen
  6. Een printer, papier en computer om de afbeeldingen en cijfers af te drukken

Stap 1. De afbeeldingen.

Kies op je computer mooie afbeeldingen uit die je graag op jouw kalender wilt hebben. Dit kan gaan om foto’s van mensen of leuke herinneringen, maar je kunt het ook wat abstracter houden door bijvoorbeeld grafische vormen te kiezen of eventueel zelf wat te tekenen (voor de creatievelingen onder ons). Je kunt ook meegaan met de seizoenen van je kalender. Zo kun je bijvoorbeeld bij de maand Juni een vakantiefoto plaatsen, of een verjaardag foto in de maand waarop diegene jarig is. Met kerst kun je de foto van je eerste eigen kerstboom plaatsen. Wees creatief!

Wanneer je je afbeeldingen per maand hebt gekozen kun je heel makkelijk in Word een leuk lettertype kiezen en een indeling maken. Het is wel mooi om je afbeelding op iets dikker, glad papier af te drukken. Daardoor worden de prints mooier van kleur en ziet de kalender er wat professioneler uit. Je plank is A4 formaat dus het is mooi om de bovenste bladen waar de afbeeldingen en de maanden op komen te staan iets kleiner te snijden dan een A5 (de helft van je bord).

Ditzelfde doe je voor de cijfers. Deze worden dan iets kleiner om met twee cijfers tegelijk naast elkaar te passen. Je kunt verschillende cijfers op 1 A4 papier afdrukken. Zo bespaar je papier een help je mee aan een beter milieu! Kies een mooie grootte. Leg desnoods de al uitgeprinte afbeeldingen op de plek waar je ze wilt hebben zodat je een mooie indeling en grootte kan kiezen voor de cijfers.

Stap 2. De houten plank

Je boort in het midden van de plank aan de bovenkant een gaatje. Hier zal uiteindelijk de kalender aan een spijkertje kunnen komen te hangen.

Leg de afbeeldingen en de cijfers op de plek waar je ze uiteindelijk wilt hebben en teken dit af. Dit zorgt ervoor dat je de haakjes en de knijper op de juiste plek vast kan zetten.

Sla voor de knijper een spijkertje half in het hout. De knijper klem je eronder en je slaat de spijker plat in een boogje om de knijper heen. Zo zit de knijper goed vast!

De twee losse haakjes draai je op de juiste afstand van elkaar in het hout.

Stap 3. De afwerking.

Nu je plank zover klaar is kun je je uitgeprinte afbeeldingen en cijfers op de plank bevestigen.

De knijper zorgt ervoor dat je de maand makkelijk kunt wisselen en de haakjes zijn makkelijk om dagelijks de cijfers te veranderen!

Wanneer je een afbeelding beu bent haal je deze er tussenuit en print je een nieuwe afbeelding. Zo blijft de kalender makkelijk up-to-date en kun je het aanpassen aan je interieur.

Heel veel succes met deze leuke bezigheid!

Stylistische groetjes!


Eriënne | 19-06-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122