Drie Woontrends voor jouw Kast

De botanische woontrend is te herkennen aan de toevoeging van planten en bloemen in ons interieur. Op deze manier worden binnen en buiten met elkaar verbonden. Om de sfeer compleet te maken passen we veel natuurlijke materialen toe als kurk, blank,- of doorleefd hout, marmer en jute. De basis blijft heel rustig met wit als hoofdkleur, maar daar voegen we bruin, groen, grijs en eventueel een vleugje messing aan toe om het geheel wat meer body te geven. Ga op zoek naar oude schoolplaten van planten en bloemen of zet een opgezette vlinder of kever onder een stolp en je botanische interieur is een feit!


Voor de echte durfal is de woontrend color blocking een feestje. In deze woonstijl is het eindelijk toegestaan wat meer pit en kleur toe te voegen in je voorheen zo saaie interieur. Alle kleuren mogen toegepast worden, maar zorg dat het geheel rust uitstraalt door twee hoofdkleuren te kiezen en deze subtiel aan te vullen met een paar andere tinten. Om het totaalplaatje een frisse uitstraling te geven en de felle kleuren wat meer te laten spreken voeg je hier en daar wat wit toe. Diverse prints en humor mogen in deze stijl zeker niet ontbreken, maar hou het geheel rustig door met minimalistische vormen te werken. Op deze manier blijft je vrolijke interieur in balans. Dus trek je schilder kleren maar aan en ga aan de slag!De woontrend grafische pastellen past heel goed binnen de Scandinavische woonstijl en is een combinatie van grafische strakke lijnen tegenover de zachtheid van pasteltinten. Deze contrasten zie je ook terug in het gebruik van materialen, zoals marmer tegenover zachte kussens met een grafische opdruk. Daarnaast is het mooi om met diverse glansgraden te spelen. Zet bijvoorbeeld een hoogglans kandelaar naast een accessoire met een matte uitstraling. Zorg dat er een mooie balans tussen de contrasten ontstaat. Speel met kleuren als zachtroze, babyblauw en mint in combinatie met zwart en wit en laat de kunstenaar in jezelf los!

Hoe vertaal je deze trends naar je interieur? Er volgen een aantal tips die de foto’s wellicht zullen ondersteunen om je kast in één van deze drie woontrends in te richten.

  • Indien je meerdere accessoires in één vak plaatst, zorg dan dat deze met elkaar verbonden zijn. Laat geen ruimte tussen de verschillende accessoires zodat ze samen één geheel vormen.
  • Combineer ronde vormen met strakke geometrische lijnen.
  • Voeg persoonlijke items toe die een verhaal vertellen, zoals een oud servies van je grootmoeder, een mooie kaart of een souvenir uit je favoriete vakantieland.
  • Om een eenheid te creëren laat je kleuren en materialen in verschillende vakken terug komen. Werk met een kleurenpalet van twee tot maximaal drie kleuren.
  • Tot slot, voeg planten toe voor wat meer leven. Niet alleen in de botanische woonstijl, maar binnen iedere woonstijl.

Ga lekker aan de slag en durf te spelen met kleuren en vormen. Je kiest misschien een trend die je aanspreekt, maar maak het altijd eigen en onthoud: ‘Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love’. . Succes!

Machteld | 13-04-2018 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122