Greenhouse!

Warme, voorzomerse dagen. ’s Ochtends mist, ’s middags felle zon. In Nederland kan dat natuurlijk niet zonder af en toe een bui. De combinatie van de vochtige lucht en de warmte geeft mij altijd het idee alsof ik op het tropisch vakantieoord zit. Om dat idee te versterken pas ik graag de trend Greenhouse toe! Dat past namelijk perfect bij het weer op dit moment en de trend van deze zomer!

Greenhouse is het idee van een regenwoud in je eigen huis. Door gebruik te maken van eenvoudige, natuurlijke, robuuste vormen, materialen en kleuren creëer je een rustige basis voor jouw Greenhouse. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rieten mand, een grof houten tafel en een behang met plantenprint. Je gebruikt kleuren zoals zand, leem, grijs- en groentinten met de accentkleuren oker en blauw. Dit zorgt voor een warme, rustige basis.

Daarnaast gebruik je het oude buikkastje van je oma als eyecatcher en de stoere industriële lamp boven de eetkamertafel voor wat extra body. Vergeet natuurlijk het kenmerk van Greenhouse niet: planten. Heel veel planten. Denk daarbij aan hangplanten, cactussen en groene planten zoals bijvoorbeeld de trendy Pannenkoekenplant.


Binnen de Greenhouse heb je natuurlijk wel verschillende stijlen. Je kunt de Greenhouse trend daardoor binnen elk interieur toepassen! Houd je van donkere kleuren dan kun je voor de Dark Greenhouse gaan. Je maakt hierbij gebruik van donkere muren en vloeren. Dit mag best zwart of donkerblauw gecombineerd met donker hout zijn. Door het gebruik van deze kleuren zorg je dat je kamer wat kleiner oogt. Wanneer je hier veel planten in zet krijg je een gezellige, warme sfeer binnen.


Je kunt ook kiezen voor een wat speelsere, stoerdere sfeer zoals de Industrial Greenhouse. Ideaal als je een industriële look hebt in huis. Je combineert hier grof hout, betonlook en stalen frames met lichte kleuren op de muur en vloer waardoor de ruimte groter blijft en door de planten toch knus wordt.


Is de subtiele variant meer voor jou of heb je geen groene vingers en wil je toch het Greenhouse effect in huis? Kies dan voor de Subtile Greenhouse. Denk dan aan een rustige basis van lichte tinten of pastel kleuren. Je kunt makkelijk werken met lijstjes, vetplanten (deze zijn makkelijk te onderhouden) en daardoor toch het groen in huis brengen. Ook kun je natuurlijk altijd kiezen voor een aantal mooie nepplanten of juist alleen posters en ansichtkaarten met planten erop. Een plantenprint in de gordijnen, het behang of op het kussen in de bank voegt ook al een hoop toe.


Tip! Gebruik verschillende krukjes, tafeltjes en kastjes in verschillende hoogtes. Hierdoor krijg je een speels effect en staan niet alle planten op een rij. Heb je geen groene vingers? Kies voor nepplanten of vraag een goede beschrijving van het verzorgen van die specifieke plant in de winkel waar je hem koopt.

Ik hoop dat jullie dankzij deze blog lekker zelf aan de slag gaan met planten en interieur! Geniet van het mooie weer en wanneer jullie hulp nodig hebben bij jullie inrichting of styling hoor ik dat natuurlijk graag!


Eriënne | 04-06-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122