Geef je Meubel een tweede Leven

De tijd dat we alles nieuw kochten voor ons interieur is al lang niet meer zo vanzelfsprekend als jaren geleden. Het is toch veel leuker om oma’s oude verkleurde stoelvan zolder te halen en deze compleet te laten renoveren? Een kleine aanpassing kan al tot een verbluffend resultaat leiden! Een combinatie van nieuwe meubels met second hand items zorgt voor een eigentijds en origineel interieur.

Waarom zou je een meubelstuk opnieuw stofferen als je ook kan kiezen uit het grote aanbod nieuwe meubels op de meubelboulevards? Vaak kost het moeite om afscheid te nemen van een item waar herinneringen aan hangen. Misschien is dit ook meteen de belangrijkste reden om de keuze tot herstofferen te maken. Ook kan het zijn dat jij de gelukkige eigenaar bent van een klassiek designeritem! De stof is dan misschien wel aan vervanging toe, het frame is waarschijnlijk oerdegelijk en het design tijdloos. Zonde om weg te gooien! Met een nieuwe stof en vulling kan je weer jaren van dit prachtexemplaar genieten.

Wat ook een goede reden is om een oud meubelstuk te renoveren is het feit dat je zelf het design kan bepalen. Je kiest zelf de stoffen en kleuren, wat betekent dat je het item veel beter kan afstemmen op je interieur. En wat is er nou leuker dan je eigen design samenstellen? Je creëert op deze manier een persoonlijk en uniek collectors item!

Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan, maar realiseer je goed dat het stofferen van een meubel een vak apart is. Zie je in de lokale kringloopwinkel een leuk krukje voor een aantrekkelijke prijs? Neem deze dan direct mee! Een krukje kan je prima zelf stofferen en mocht het mislukken, dan is er geen man overboord. Maar heb je een meubelstuk met een emotionele waarde of een designeritem welke schreeuwt om een opknapbeurt, neem dan geen risico en laat het werk uitvoeren door een vakman. Hiervoor kan je sinds kort terecht in onze geheel vernieuwde vestiging aan de Marconistraat 13 te Goes. Naast de verfafdeling aan de zijkant van het pand bevind zich de meubelstoffeerderij, waar de stoffeerders live aan het werk zijn. Je kan bijvoorbeeld eerst een kleur en type verf uitkiezen, voor het frame, samen met onze verfspecialist en vervolgens kan het meubelstuk opnieuw gestoffeerd worden. TMC heeft ontzettend veel meubelstoffen in de collectie, maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf stoffen mee te nemen.

Belangrijk is om van te voren goed na te denken over je wensen. Uiteraard kan je deze met onze stoffeerder bespreken en kan hij met je meedenken en het juiste advies geven. Maar wat kan je zelf ter voorbereiding doen? In eerste instantie is het belangrijk om de kleuren te bepalen. Wil je met één of meerdere kleuren werken? Kies je voor een effen stof, ietwat gemêleerd of ben je een durfal en ga je voor een uitgesproken print? Als je weet welke kleuren passend zijn bij jouw interieur, denk dan na over welke materialen je wenst toe te passen. Ga je voor alleen stof of is een combinatie van leer en stof ook een optie? Denk daarnaast ook na over de afwerking. Een piping (bies) in een contrasterende kleur kan het item net dat beetje extra geven, maar ook een rok langs de zitting of een gecapitonneerde rugleuning zijn mogelijkheden. Verzamel zo veel mogelijk afbeeldingen ter inspiratie of maak een schets en bel voor een afspraak met onze stoffeerder en/of interieuradviseur, naar onze winkel in Goes.

Dus wacht niet langer af en laat oma’s lievelingsstoel opnieuw stofferen! En zoals de Amerikaanse interieurontwerper Charlotte Moss al zei: “Er zijn twee dingen die een kamer tijdloos maken: een gevoel van historie en een stuk uit de toekomst!”

Machteld I 26-05-2017 | TMC Goes

Ps. Wil je een meubel laten herstofferen? Neem dan contact op met Johan Witte jr. via meubelstoffering@tmcwonen.nl. Lees ook het interview met Johan Witte over de meubelstoffeerderij.

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122