Baby kamer inrichten? Hoe pak jij dit aan?

Eindelijk is het bijzondere moment daar... er is een kleine op komst! Al jaren fantaseer je over het inrichten van het door jou zorgvuldig samengestelde babykamertje. Je knipt en plakt een moodboard bij elkaar en er volgen heel wat oeh’s en ah’s wat schattig bij het zien van vrolijk gekleurde prints in zowel behang als gordijnen. En dan is het zover en slaat de stress toe. Wordt het wit, grijs, roze, blauw, groen, geel of toch paars! Aaaaaaaah help!! Pas op... geen stress! Je hebt nog tijd genoeg. Ga even rustig zitten met een kop thee en een koekje, of twee... deze keer mag het én laat je niet gek maken.

Waar begin je mee als je het droomkamertje voor de nieuwe telg van de familie wilt samenstellen?

Verzamel een grote stapel tijdschriften en maak een sfeercollage of zoals we het tegenwoordig noemen, een moodboard, van alles wat jou aanspreekt. In het moodboard herken je al snel een bepaalde stijl. Dit is de basis van je interieurplan. In principe kun je al snel een aantal woonstijlen herkennen:

Kies je voor een landelijk kamertje dan zal je al snel werken met krijtverf, brocante,- of steigerhouten meubels en een wollen tapijt. Ook linnen vouwgordijnen passen perfect in dit plaatje en geven het kamertje nog meer warmte.

Herken je in het moodboard meer felle kleuren en grafische prints? Dan gaat je voorkeur uit naar een moderne babykamer. Om dit verder af te maken kun je kiezen voor een statementbehang en meubels met strakke lijnen en eventueel een designklassieker als de Eames schommelstoel van Vitra. Een marmoleum vloer met een patroon in vrolijke kleuren of juist met de uitstraling van een gietvloer maken deze stijl helemaal af.


Indien je niet echt een uitgesproken stijl zal herkennen in het moodboard, kies dan voor een veilige basic babykamer. Is het maken van keuzes niet je sterkste kant? Dan is deze stijl jou op het lijf geschreven. De meubels zijn strak en eenvoudig vormgegeven en de kleurkeuze is veilig. Op deze manier kan je in een later stadium nog alle kanten op. Voeg je zachte kleuren en natuurlijke materialen toe, dan creëer je alsnog een prachtige landelijke babykamer! En dan is er natuurlijk nog de babykamer waar de rijkdom vanaf straal... deze kleintjes krijgen een klassieke babykamer. Denk dan aan een houten visgraat vloer in combinatie met een spijlen ledikant en sierlijke meubels. Ook hoogglans zwart is toegestaan, al is deze kleur alleen voor de waaghalzen onder ons. De kers op de taart is een prachtige kroonluchter en jouw kleine prins of prinses ligt er tevreden bij. De basis is gelegd en jouw persoonlijke stijl is bepaald. Haal je kluskleren maar uit de kast, nu je deze nog past en aan de slag!

Machteld | 16-11-2016 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122