Je Huis achterlaten in Vakantietijd

En dan is het intussen eindelijk vakantie. Heerlijk een aantal weken onbezorgd genieten. Het laatste wat je dan wil is jezelf zorgen maken over je huis. Maar hoe ga je nou echt onbezorgd op vakantie?

Zorgeloos op vakantie gaan. Dat is iets wat we allemaal wel willen. Maar hoe doen we dat met ons huis? Als het goed is, is ons huis een plek waar we kunnen genieten. Een plek waar we helemaal onszelf kunnen zijn. Ons huis moet daarom voldoen aan een aantal kenmerken. Zo moet je huis veiligheid bieden en een toevlucht zijn. Daarnaast moet er een bepaalde orde zijn, je bent misschien een sloddervos of juist geordend. Deze stijl heeft vele invloed op hoe je je huis hebt ingericht. Het belangrijkste is dat ons huis ons thuis is. Dat wordt onder andere gecreëerd door de persoonlijke touch die je aanbrengt in huis. Denk aan jouw woonstijl waar je je fijn bij voelt, maar ook aan de foto’s van dierbaren die ophangen.

Je huis achterlaten is voor de één een hele opgave en voor de ander heel makkelijk. We helpen je graag op weg om je huis achter laten, zodat je een onbezorgde vakantie tegemoet kan gaan.

Veiligheid & toevlucht: Laat je huis veilig achter. Pas op voor de dieven die de social media bijhouden. Ook inbrekers gaan met de tijd mee. Posten, tweeten of bloggen dat je op vakantie gaat of bent is geen goed plan. Maak van je huis geen stilleven, zorg ervoor dat je huis er ook tijdens je afwezigheid er bewoond uitziet. Hou daarom rekening met het volgende. Sluit geen gordijnen en zet lampen op een tijdschakelaar. Een grote hoop post op de mat is ook geen goed idee. Trouwens wat doe je met je gft-bak die eigenlijk geleegd zou moeten worden tijdens de vakantie? Ook hierin geldt een goede buur is beter dan een verre vriend! Bekijk eens deze checklist op het internet en laat je huis met een gerust hart achter.

Orde: Er moet een goede balans zijn met orde in je huis. Wat die balans precies is, dat scheelt per persoon. Het is dan ook een kunst om voor jezelf die balans te vinden. Als je huis ongeordend is ga jezelf ongeordend op vakantie. Maar vind je het niet erg als je huis niet helemaal aan kant is? Dan hoeft dat vlak voor de vakantie ook niet. Ga lekker op vakantie en geniet van het luieren of actief zijn.

Persoonlijke ‘touch’ met herinneringen: Thuis, een omgeving vol persoonlijke herinneringen. Sommige dingen kun je niet missen. Geen week, soms geen dag. Zorg dat die herinneringen bij je zijn ook als je op reis gaat. Het geeft je rust en dat is nodig om te kunnen genieten. LET OP: Vaak bergen we waardevolle spullen op in een kluis of bij familie/vrienden. Maar wat doen we met spullen die voor ons van emotionele waarde zijn en die we niet mee nemen? Precies, die laten we vaak in ons huis achter. Dieven zullen de foto’s van je dierbaren laten hangen, maar deze zijn niet veilig voor brand(schade) of waterschade. Zorg dat ze veilig liggen zodat je na de vakantie er weer van kan genieten.

Als het huis achterblijft zoals jij wil, dan kan je gaan genieten van een mooie en onbezorgde vakantie. Maak er een mooie vakantie van. Herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken. Wil je thuis ook nog op vakantie zijn? Neem dan bovenstaande fotobehang, gewoon bij TMC Wonen.

Leandra I 04-07-2016 I TMC Woonwenz

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122