Kerstkriebels

Jeeeeej, het is weer bijna kerst! Buiten is het koud en guur. Erg fijn om binnen in je eigen warme comfortzone een leuke bezigheid te hebben dus! Ik heb een leuke bezigheid voor jullie verzonnen om de donkere dagen voor kerst door te komen!

Ik ga namelijk een adventskalender laten zien die jullie simpel zelf kunnen maken en ik ga uitleggen hoe je dat kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt.


Wat je nodig hebt:

1. Schaar

2. Draad

3. Kleine zakjes (of cadeaupapier om zakjes te vouwen)

4. Geprinte cijfers

5. Kleine knijpertjes

6. Een plek aan de muur om het draad aan te kunnen bevestigen. Anders een houten plank of bord waar je de draad op kunt spannen.


Stap 1. De zakjes.

Je vult de zakjes met iets leuks. Dit kan voor iedere dag een kleinigheidje zijn zoals bijvoorbeeld een snoepje, klein cadeautje of een leuke spreuk. Dit doe je 31 keer. Dan kun je de adventskalender gaan gebruiken wanneer december begint! Je kunt ervoor kiezen om de zakjes zelf te vouwen zoals je ziet in de afbeelding hierboven. Dan kun je zelf kiezen hoe groot hetgeen is wat je erin kunt doen. Je kunt ook kant en klare zakjes kopen. Dat is erg leuk omdat ze dan allemaal echt hetzelfde zijn en dan ziet je adventskalender er heel stilistisch uit.


Stap 2: Het opspannen van de draad.

Je kiest nu uit waar je jouw adventskalender wilt hebben. Dit kan op een muur boven de haard zijn (mits je er geen dingen in gaat doen die kunnen smelten natuurlijk!). Je meet uit waar je de draden wilt hebben. Denk er ook aan hoe groot je cadeau’s zijn! Dus je meet hoe breed de zakjes zijn. Je kiest de ruimte tussen de 2 zakjes op en je telt alles bij elkaar op. Zo weet je hoe lang jouw draad moet zijn. Meestal kom je dus in meerdere stukken uit aangezien de muur vaak niet lang is. Kijk maar naar de voorbeelden die je hier kunt zien.


Wanneer je liever geen gaten maakt in de muur kun je er ook voor kiezen om deze draden te spannen op een bord van foam of de spijkertjes in een losse houten plank te slaan. Ook kun je kiezen voor een rooster! Dat geeft ook een erg leuk effect!

Zo zorg je ervoor dat je de draden wel kunt spannen maar je muur onbeschadigd blijft.


Stap 3: De finishing touch.

De kleine knijpertjes (rond kerst vaak te koop in menig winkel en anders in de betere hobbiezaken) bevestig je nu aan het touw. Je zorgt dat de zakjes dicht gevouwen zijn en dat je cijfertjes goed vastzitten. Je klemt nu het geheel tussen de knijpertjes en zo krijg je een slinger van jouw eigen zakjes.

Erg simpel en leuk om te maken, maar ook erg leuk om uit te pakken!

Geniet van de mooie kerstdagen! Alvast een gelukkig en creatief nieuwjaar!

Eriënne | 30-11-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122