Ons huis, ons thuis

De afgelopen weken hebben we veelal binnenshuis doorgebracht en ook de komende tijd blijven we veel thuis. Zeg nou zelf, in deze tijden van onzekerheid en spanning, is het toch heerlijk om wat meer tijd met het gezin door te brengen? Natuurlijk moet er ook gewerkt of les gegeven worden vanuit huis, dus denk ik met jullie mee over een gezellige en functionele werkplek. En als de kinderen toe zijn aan ontspanning, dan is er altijd nog iets creatiefs te bedenken. Laten we genieten van de tijd die we samen doorbrengen.

Hebben we ooit zoveel respect gehad voor de leraren dan op dit moment? Je zou de kinderen toch af en toe achter het behang plakken! Oh ja, en dan is het eigenlijk ook nog de bedoeling dat je die stapel papieren die je meekreeg van je baas tijdig wegwerkt. Nu is het ideale moment aangebroken om een nieuwe werkplek in te richten.

Tips voor het creëren van een fijne werkplek:

  • Benut eindelijk de verloren ruimte onder de trap. Schilder de achterwand met krijtverf of maak gebruik van wandbekleding van kurk. Op deze manier heeft de wand een sfeervolle uitstraling en is deze ook nog eens functioneel. Bevestig een aantal planken voor de mappen en ook het bureau kan perfect op maat gemaakt worden met een eenvoudige plank.
  • Misschien werk je deze periode noodgedwongen thuis, maar verwacht je over een tijdje weer volledig op kantoor te werken? Richt dan een tijdelijke of flexibele werkplek in voor jezelf of voor de kinderen. Een in hoogte verstelbare tafel op wielen kun je over de kopse kant van de eetkamertafel rijden. Is de werk,- of schooldag voorbij, dan is de woonkamer weer snel aan kant.
  • Een tijdelijke werkplek creëren kan ook door middel van een lange plank op schragen te leggen. Plaats deze langs de nog kale wand in je woonkamer en zet er een paar stoelen aan. Et voila…nooit eerder was je zo snel klaar met het maken van een tijdelijk bureau!

En dan de kinderen. Spelen bij vriendjes thuis is volledig weggevallen en het buitenspelen is beperkt. De juf of meester plagen is al helemaal niet meer aan de orde, want ja, dit ben jij nu tot je grote vreugde. We zijn nu meer dan ooit aangewezen op onze creativiteit.

Tips voor het entertainen van gefrustreerde kinderen:

  • Creëer een thuisbioscoop met grote leefkussens of haal de matrassen van de bedden en leg deze rond de televisie in de woonkamer. Span eventueel wat lakens om zo een tent te maken. Versier deze met sfeervolle lampjes en de 1001 en 1 nacht bioscoop is klaar. Oh en vergeet de popcorn niet!
  • Trek een ochtendje uit om grote kartonnen dozen om te toveren tot een ware personenauto! ’s Middags worden alle dozen voor de tv gezet met de kinderen erin en de drive in bioscoop is een feit!
  • Dit jaar vieren we Koningsdag noodgedwongen thuis. De voorpret begint al een paar dagen van te voren. Maak zelf een creatief oranje t-shirt of ga op zoek naar een leuke rood-wit-blauwe outfit in de kast van de kinderen. Zet op de dag zelf een parcours door het hele huis uit van oud Hollandse spelletjes. Koekhappen, spijkerpoepen of zaklopen…iedereen doet mee! Op de achtergrond gezellige muziek en natuurlijk mag de ranja met een rietje niet ontbreken!

Opruimen, schilderen, behangen en andere klusjes in en rondom huis. Dit is het moment om alles eens grondig aan te pakken. Als we de milieustortplaatsen, bouwmarkten en tuincentra’s mogen geloven zijn al vele mensen je voorgegaan. Wacht niet langer en begin nu met het behangen van de kinderkamers, het schilderen van de kozijnen of het leggen van een nieuwe vloer in de logeerkamer. Onze interieurspecialisten helpen je graag verder met het maken van de juiste keuzes. Kom gerust naar één van onze winkels. We houden gepaste afstand en staan ook in deze periode graag voor je klaar.

Machteld | 24-04-2020

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122