Opgeruimd staat netjes!

Ken je dat ook? Een puinhoop om je heen is een puimhoop in je hoofd. De hoogste tijd dus om op te ruimen! Maar waar te beginnen?

Helaas zijn sommige puinhopen niet te voorkomen. Denk maar aan alle brieven die je krijgt of alle zonnebrillen die je draagt met dit warme weer. Wat denk je van alle briefjes en to-do lists? In deze blog geef ik een aantal tips hoe je gemakkelijk en in een handomdraai dingen uit de weg kan ruimen en op kunt bergen.

Tip 1: Wasgoed

Ik denk dat één van de grootste ergernissen in het huishouden wel de was is. Die vindt je vaak overal en met alle kleuren door elkaar. Ik kwam de ideale oplossing tegen.

Je kunt namelijk de wasmanden inbouwen. Door er een klapdeur van te maken kun je gemakkelijk je wasgoed kwijt in de wasmand. Als je wat ruimte hebt voor meerdere vakken kun je zelfs je was al direct sorteren! Als je een aparte wasruimte hebt kun je de kast ook doortrekken en een deur voor de wasmachine laten maken. Op deze manier blijft het washok altijd opgeruimd!


Tip 2: Accessoires

De vrouwen onder ons zullen volledig achter mij staan als ik zeg: je kunt nooit genoeg accessoires hebben! Kettingen, Oorbellen, Sjaals, Zonnebrillen etc. Het liefst van iedere kleur één zodat je altijd alles perfect kan combineren.

Wat het nadeel hiervan is, is dat je veel volume hebt wat je kwijt moet. Je kunt het natuurlijk in een leuke mand gooien of in het kastje wat je anders toch nooit gebruikt maar dan verlies je het overzicht.

Dé oplossing is heel gemakkelijk! Je pakt leuke kledinghangers die je aan een spijker aan de muur hangt. Hier omheen kun je namelijk heel veel dingen kwijt die je normaal bij elkaar zou gooien. Je kunt hier bijvoorbeeld leuk je sjaals op presenteren (voor de echte opruimers: let op! Op kleur sorteren!). Ook al je zonnebrillen en kettingen kun je op deze manier leuk tentoonstellen. En het handige is dat je op deze manier het overzicht bewaard!


Tip 3: Afschermen

De beste tip: Alles wat men niet ziet, is er niet! Op deze manier kun je snel dingen opruimen. Zoals bijvoorbeeld je TV scherm. Wanneer je deze niet gebruikt heb je een zwart, nietszeggend vlak in je kamer hangen waar je toch altijd naar blijft kijken. Zonde!

Je kent die gave industriële deuren toch wel? Die nu helemaal hot zijn? Of robuuste houten deuren op een antraciet zwarte rails?

Als je deze nou eens voor je kast laat hangen (op maat gemaakt natuurlijk, dan heb je het beste resultaat!). Wanneer je de TV gebruikt schuif je de deuren open en heb je geen last van afleiding om het scherm heen. En wanneer je iets anders wilt gaan doen (lekker bakken in de tuin met dit mooie weer) dan schuif je de deuren dicht en je hebt een super mooie kast in de kamer staan! Weg is weg!

Tip 4: Kabels

Tegenwoordig kunnen we de kabels van computer, beeldschermen, lampen etc. erg mooi afschermen maar wat denk je van alle kabels die je gebruikt voor je tablet, telefoon en laptop?

Ik zelf had het altijd in mijn salontafel liggen. Netjes weggestopt in een lade. Niets mis mee zou je denken, maar helaas is dat anders. Ik denk dat er stiekem kaboutertjes in mijn lade leven die alles aan elkaar knopen wanneer ik weg ben want wanneer ik mijn telefoonoplader zocht kon ik alleen mijn laptopoplader vinden. Mocht ik dan eindelijk de juiste oplader hebben gevonden zat deze gigantisch in de knoop met de lader van mijn tablet!

Wat ieder huishouden te vinden is:wc-papier. De rolletjes die overblijven zijn ideaal voor het onderstaande idee! Wanneer je alle rolletjes aan elkaar bevestigd kun je namelijk heel makkelijk de kabels netjes opgerold hierin bewaren. Voor de grotere opladers kun je makkelijk de bussen van Pringles Chips gebruiken bijvoorbeeld. Zet het geheel in een kast of leg het in een lade en je hebt nooit meer knopen! Nu maar hopen dat de kabouters geen andere bezigheden gaan zoeken!

Tip 5: Losse papiertjes

De grootste rommel die veel in de weg ligt is papier. Denk hierbij aan bonnetjes van de supermarkt, to-do lists en boodschappenbriefjes.

Het vervelende is dat bonnetjes vaak niet weggegooid kunnen worden in verband met de garantie en missende onderdelen. Maak voor de grote papieren (vaak bonnen van onlinebestelling bijvoorbeeld) een grote envelop waar je alles in bewaard. Voor de kleine bonnetjes en briefjes heb ik een leuke manier gevonden om ze te bewaren zonder dat het storend is. Een wijntje meer bij het eten en je hebt het zo bij elkaar gespaard!

Wanneer je de oude kurken bewaard en door midden snijdt, kun je deze makkelijk aan elkaar plakken. Doe dit met secondelijm of met een lijmpistool. Dan is het extra stevig.

Het voordeel van deze versie van een prikbord is dat het origineel is en leuk om naar te kijken! Ook kun je hem zo lang maken als dat je zelf wilt. Daardoor kun je het bijvoorbeeld ook als omlijsting gebruiken voor een spiegel en maak je er een echte eyecatcher van!

Ik hoop dat jullie weer vooruit kunnen met deze leuke tips!

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de schuifdeuren in je kast of inbouwkasten voor jouw wasmanden? Kom gerust langs bij TMC Wonen voor een vrijblijvend advies!

Eriënne | 07-08-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122