Vrij zijn is Buiten zijn

Het is weer zover! Een blog. Deze keer niet over bedden, vloerkleden of behang, maar over buiten! Het goede weer komt er aan en het is dus hoog tijd om de tuin een make-over te geven. De mensen die passie hebben voor planten, moestuinen en tuinieren weten het al, maar vanaf deze tijd van het jaar mag er weer gepland worden. De zaadjes moeten in de grond om van de zomer hun vruchten af te kunnen werpen. Gaat het bij jou ook al zo kriebelen? Helaas heeft niet iedereen een grote tuin of de mogelijkheid om te planten. Tenminste, dat denkt men. Maar er zijn oplossingen!

Ruimtebesparend tuinieren

Zo kun je bijvoorbeeld van een paar oude potten of pannen een hele leuke, hangende kruidentuin maken! Deze kun je dan in de hoek van de kamer of voor het raam plaatsen om ze te laten groeien en er af en toe een beetje af te halen. Mensen zijn geneigd om naar de oppervlakte te kijken, maar je kunt natuurlijk ook de hoogte in gaan. Met een oude pallet, een hamer en wat spijkers kom je al een heel eind. Ook kun je in etages werken. Zo heeft het merk Fermob bijvoorbeeld mooie plantenbakken die je boven elkaar kunt gebruiken. Op deze manier kun je toch een leuke moestuin of kruidentuin fabriceren en wel de ruimte houden om te kunnen zitten. Voor nog meer ruimtebesparende tips kunt u natuurlijk altijd terecht bij TMC Wonen!

Gezellige en kleurrijke tuinsets

Wat ook niet mag ontbreken is een knusse zithoek. Een zithoek hoeft niet groot te zijn. Klein maar fijn, als hij maar gezellig is. De trend van 2017 is veel kleur. Kleurrijke bloemen, kussens, placemats, noem maar op. De afgelopen jaren was strak en donker juist de trend. Nu komen de kleuren weer helemaal terug. De felle kleuren groen, geel en rood worden veel gecombineerd met een neutrale basis van bijvoorbeeld wit of antraciete meubelen. Zo houdt u de basis in aanschaf heel neutraal en kunt u ieder jaar met de accessoires wisselen om zo iedere keer een “nieuwe” zithoek te creëren. Zo blijft u vernieuwen zonder ieder jaar een dure aanschaf te moeten doen. Wanneer uw zithoek eenmaal naar uw zin is en het schemerig wordt, gaan de lichtjes aan en komen de plaids tevoorschijn. Zet de wijntjes dan maar op tafel en geniet van een heerlijke zomeravond!


Sfeervolle verlichting

Met lichtjes kun je ook heel veel verschillende kanten op. Zo kun je kiezen voor grote kandelaars aan de zijkant van de tuin of een lampion slinger in de boom of aan het balkon. Dit jaar is het ook trending om losse lampen te gebruiken. Dit zijn kandelaars maar dan met LED-verlichting. Die kunt u dan leuk in de tuin verspreiden of op tafel zetten. Wanneer u in de donkere schuur moet zijn, neemt u de lantaarn mee en hoeft u niet alle verlichting aan te zetten. Ook zijn deze lampen meestal dimbaar waardoor u ze kunt gebruiken als sfeerverlichting, maar mocht het nodig zijn, ook als hoofdverlichting.

Nieuwe afdeling

Een aantal belangrijke merken voor deze zomer zijn Vlaemynck en Fermob omdat ze inspelen op de trends van dit jaar. TMC heeft zelfs besloten om een afdeling aan deze twee merken te wijden! Vanaf nu heeft TMC Wonen een heuse binnentuin in de winkel waar u inspiratie op kunt doen voor zowel zonwering als tuinmeubelen en de trends van 2017. Voor u het weet, heeft u ook zo'n leuke en gezellige tuin gecreëerd!

Kom gerust eens langs in TMC Goes om de nieuwe afdeling met tuinmeubelen te bekijken en ontdek de talloze mogelijkheden.

Eriënne | 17-05-2017 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122