Wordt Wonen Leuker? Jazeker!

Het is alweer oktober. En hoor je oktober, dan denk je aan dé woonmaand van het jaar. We gaan ons leven binnen voortzetten en laten ons massaal inspireren en informeren tijdens diverse woonbeurzen. Zo ook tijdens de Zeeuwse Woonmarkt. Dit jaar wordt de 5de(!) editie gehouden in Goes! Ook dit jaar kan je jezelf weer volop laten informeren bij meer dan 45 standhouders, allen gericht op de woningbranche. Ook de creatieve bezoeker zal volop genieten door het grote aanbod van workshops en inspiratiepleinen.

Tijdens de workshop ‘de kunst van het combineren’ zal een interieuradviseur van TMC wonen aan de hand van de vijf woonstijlen de nieuwste trends voor 2018 doornemen. Wat zijn eigenlijk de trends voor het komende jaar? We nemen alvast een voorproefje.

Na jaren van minimalisme en sobere kleuren, gaan we in 2018 veel meer kleur en warmte in het interieur terug vinden. De woonstijl Stijlvol & Klassiek en Industrieel & Vintage gaan in de reeks van de vijf woonstijlen aan kop. Rijke stoffen zoals velvet, satijn en linnen voeren de boventoon en zullen gecombineerd worden met metalen als zwart staal, messing en goud en zorgen voor een eclectische sfeervolle mix. Ook natuurlijke materialen als marmer, eiken,- en teakhout tegenover planten, bloemen, veren, opgezette vlinders en andere diersoorten zullen niet ontbreken. De woontrend equalise uit 2017, waarin ruwe en zachte materialen zoals bijvoorbeeld hout versus de romantische Hortensia centraal staan, zal ook in 2018 te zien zijn. Tijdens een workshop van Rozenkwekerij Otte leer je Hortensia's op een smaakvolle manier toe te passen in het interieur.

Terug naar de trends, want we zijn er nog niet. Zwart en wit zijn kleuren die meer naar de achtergrond zullen verdwijnen en gaan plaats maken voor diep groen, bordeaux rood, aubergine en okergeel. Om het geheel niet al te zwaar te maken kunnen er zachte pastellen toegevoegd worden. Behang of karpetten met uitgesproken botanische of geometrische prints zullen het plaatje compleet maken.

Door wanden of meubels te schilderen met de prachtige krijt- en kalkverven van l’Authentique creëer je meer sfeer dan ooit te voren door de matte zijdezachte uitstraling in combinatie met de glans van de gouden en messing accenten in het interieur. Nog geen ervaring met de toepassing van dit type verf? Volg dan tijdens de woonmarkt een workshop bij onze verfspecialist van Verf & Wand aan de Marconistraat 13.

Na het volgen van de workshop ‘de kunst van het combineren’ zijn alle woonstijlen bekend en kan je direct de opgedane kennis toepassen tijdens een zinderende wedstrijd. Achterin de winkel staan vijf kubussen waarin de woonstijlen gepresenteerd worden. Denk je te weten welke meubels, accessoires en materialen bij welke woonstijl passen en weet je deze op een smaakvolle manier te presenteren, dan is deze wedstrijd je op het lijf geschreven! Ga de strijd met andere creatieve stylisten in de dop aan en win een TMC wooncheque ter waarde van €100,- !

Mocht je er toch niet helemaal uit komen en kun je nog wat assistentie gebruiken van een expert, dan is het wellicht een goed idee om je in te schrijven voor een GRATIS 1-op-1 interieuradvies op maat. Neem eventueel een tekening en wat sfeerbeelden mee, zodat de interieuradviseur een passend advies kan geven.

Kortom de Zeeuwse Woonmarkt staat bol van de inspiratie en leuke activiteiten. Ik zou zeggen geniet nog even van de laatste zonnestralen, maar verheug je zeker op de komende maanden. Want ook het najaar heeft zo zijn charme en staat bol van sfeer en warmte. Laat je volop inspireren en geniet!


Erienne I 12-10-2017 I TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122