De binnenzonwering trends van 2019

Horizontale, aluminium jaloezieën of verticale lamellen… vaak horen we dezelfde woorden: ‘Nee niks voor mij hoor, veel te oubollig en zo kil!’ Maar niets is minder waar. Tegenwoordig kunnen de producten steeds meer naar wens worden vormgegeven, zodat het past in elk interieur. Trendy, sfeervol en vernieuwend zijn de nieuwe kernwoorden.

Veel consumenten kennen de aluminium jaloezie in de standaard kleuren wit, zwart en zilver. Tegenwoordig zijn ze in vrijwel alle kleuren leverbaar om iedere afzonderlijke kamer in huis een eigen sfeer te geven. Pasteltinten in de babykamer, antraciet in de industriële studeerkamer en groen in de serre welke een botanische sfeer ademt… Geen enkel probleem! Maar wist je ook dat het mogelijk is om binnen één product met meerdere kleuren te werken? Of dat het product afgewerkt kan worden met decoratief ladderband voor een meer robuuste uitstraling?

Het grootste voordeel van een horizontale jaloezie is de mogelijkheid om met het licht te spelen en tevens van het uitzicht te genieten. Kies je voor een aluminium jaloezie met een 25 mm lamel, dan is het mogelijk om voor megaview te kiezen. Door de gepatenteerde techniek ontstaat bij het openen een extra grote doorkijk welke te vergelijken is met een 50 mm jaloezie. Op deze manier verlies je minder ruimte op de vensterbank en binnen het kozijn, maar profiteer je wel van de voordelen van een grovere lamel. Een win-win situatie dus!

Varioflex zonwering

Vind je het prettig om veel licht binnen te krijgen, maar ben je ook op je privacy gesteld? Denk dan eens aan een Varioflex model. Elk onderdeel wordt afzonderlijk van elkaar bediend. Zo kan dus het bovenste deel open zijn en het onderste gesloten. Waar de scheiding komt te liggen is geheel afhankelijk van de situatie en kun je zelf bepalen.

Er zijn niet enkel esthetische voordelen, maar ook praktische. Zo is een aluminium jaloezie eenvoudig te reinigen en vochtbestendig, wat betekent dat het product uitermate geschikt is voor keukens en badkamers, maar ook voor bijna iedere raamsituatie. Zo kan door middel van het TruFit systeem het product geplaatst worden op kunststof draai-kiepramen. Daarnaast kunnen ook ramen met ronde of hoekige vormen worden voorzien van een horizontale aluminium jaloezie.

Verticale lamellen

Naast de aluminium jaloezieën zijn ook de verticale lamellen bij vele van ons nog altijd bekend. Veel consumenten spreken over een kil en ongezellig raamproduct wat geassocieerd wordt met kantoorruimtes. Maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Zo levert JASNO de welbekende Swings. Dit zijn stoffen lamellen met een warme en sfeervolle uitstraling. Het bijzondere aan dit product is dat de lamellen met behulp van één ketting om en om in beweging worden gebracht. Op deze manier ontstaat er een verrassend 3D-effect. Tevens is het mogelijk om de lamellen in twee kleuren te leveren om het geheel nog meer te personaliseren.

Wolff levert verticale lamellen in diverse lamelbreedtes. Bij deze leverancier kan uit de Modulo collectie een eigen ontwerp samengesteld worden. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid aan stoffen met diverse transparanties en bewerkingen. Maar ook de verdeling van de segmenten kan geheel naar eigen wens worden vormgegeven. Om het geheel af te maken en het product een luxere uitstraling te geven, wordt de lamel afgewerkt met een houten of metalen balein.

Dus zet de vooroordelen over aluminium jaloezieën of verticale lamellen aan de kant en laat je inspireren door de presentaties in de showroom. De creatieve interieuradviseurs helpen je graag verder om het ideale ontwerp te realiseren.

Machteld | 12-02-2019 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122