De eindeloze mogelijkheden van binnenzonwering

De keuze is reuze! Bij binnenzonwering zijn veel verschillende opties en kleuren mogelijk. Heel leuk allemaal, maar dat maakt de keuze natuurlijk erg moeilijk. Zo is het belangrijk om te weten wat voor soort inrichting je hebt of graag zou willen hebben. Shutters worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in landelijke woningen en in serres. En een Twist Shade in een heel moderne inrichting. Natuurlijk zijn er ook combinaties mogelijk. We zetten er een paar voor je op een rijtje, zodat deze keuze misschien iets makkelijker wordt.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën worden gebruikt om direct licht tegen de houden en sfeer te creëren. Met direct licht wordt bedoeld dat je ze wel dicht kunt zetten, maar ze niet verduisterend zijn. Er zullen altijd strepen licht tussendoor komen. Dit product is handig als sfeermaker, maar niet om te gebruiken in bijvoorbeeld een slaapkamer waar het licht helemaal buitengesloten moet worden.

Vele kleuren zijn mogelijk. Zo maken witte houten jaloezieën de ruimte vaak licht en groot terwijl je met zwarte jaloezieën juist het tegenovergestelde creëert. Ook kun je kiezen voor ladderband. Dit is een dikke lijn stof die over de jaloezieën naar beneden loopt en de jaloezie een wat stoerder uiterlijk geeft.

Horizontale jaloezieën

Deze zijn erg te vergelijken met de houten jaloezieën. De horizontale jaloezieën zijn in nog meer kleuren verkrijgbaar. Dit omdat het gekleurd kunststof is en dus meer mogelijkheden heeft dan hout. Het doet wel wat kouder aan dan een natuurproduct zoals hout, maar daar moet je dan ook bewust voor kiezen. Dit kan bijvoorbeeld erg mooi zijn in een strakke keuken of in de woonkamer met gordijnen ervoor. In de keuken of badkamer wordt een jaloezie aangeraden voor vochtige ruimtes. Anderen zouden kunnen gaan roesten en verkleuren. Ook hier is de keuze voor ladderband mogelijk. Vraag naar de vele opties in de winkel.

Plissé en Duette

De Plissé en Duette worden gekozen wanneer het product niet teveel op moet vallen. Dan heb ik het natuurlijk over de basis kleuren. Ook hier heb je varianten in kleur en is veel mogelijk.

De Plissé is een enkele laag met stof. Het loopt zigzaggend naar beneden en is gespannen op een draad. Je hebt verschillende keuzes in doorkijken. Je kunt het vergelijken met een gordijn. Hierin heb je vitrage (kijk je los doorheen), een overgordijn (schermt het zicht af maar het licht niet) en een verduisterend gordijn. Wat belangrijk is, is dat je bij de keuze van je stof de stof eerst in het licht houdt om te kijken hoe de doorkijk is. Zo kun je zelf bepalen wat bij je past.

Ligt je woonkamer aan een straatkant waar veel mensen langslopen dan is het handig om een stof te kiezen waar je niet doorheen kunt kijken. Wanneer je dit product combineert met bijvoorbeeld gordijnen kan de stof wel doorzichtig zijn. Als het druk is in de straat trek je de gordijnen dicht en heb je nergens last meer van.

Duette is zo’n zelfde product maar bestaat uit twee of meerdere lagen. Bij een Duette zie je het touw niet lopen. Het product heeft

een strakkere vormgeving en heeft geen gaatjes waar het licht doorheen valt. Dit is een ideaal product om in de slaapkamer te hangen wanneer je verduisterend wilt slapen. Maak dan ook gebruik van een U profiel om het zijlicht buiten te sluiten en optimaal te genieten van je nachtrust.

Plissé en Duette komen met verschillende bedieningsopties. Zo is het ook geschikt voor ramen met aparte vormen. Ook kun je voor een “top down bottom up” systeem kiezen. Zo haal je nog meer licht naar binnen.

Rolgordijn

Iedereen kent het rolgordijn wel. De stof worden uitgerold en je hebt een cassette aan de bovenkant waar deze rol in opgerold wordt. Het is een vlakke stof en daardoor erg strak en gemakkelijk te combineren. De vele opties in kleuren en stijlen zijn te zien in de winkel. Onze adviseurs staan klaar om je de vele opties te laten zien.

Wat hierboven beschreven is, betreft nog maar een kleine greep uit ons assortiment. Ieder product heeft zijn eigen mogelijkheden en eigenschappen. Er zijn eindeloze mogelijkheden in Binnenzonwering.

Mocht je er niet uitkomen of niet goed weten wat bij jouw stijl past? Maak dan gerust een afspraak bij één van onze winkels. We hebben veel voorbeelden hangen en geven ook advies aan huis!

Eriënne | 20-06-2019 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122