Het zonnetje in huis?

Met het voorjaar voor deur komt de zon ons weer tegemoet. Heerlijk weer naar buiten, de eerste bloemen kruipen weer uit de grond en de lammetjes huppelen ook weer in de wei. De grote voorjaarsschoonmaak is gedaan. Na zo’n dag poetsen en opruimen verdien je het om lekker op de bank met je tablet weer inspiratie op te doen om je huis weer lente proof te maken met mooie behangetjes, meubels en karpetten. Maar dan zakt de zon en staat hij laag naar binnen te schijnen. Daarnaast kan die zon ook nog wel eens vervelend warm worden als je bij het raam met je kopje koffie zit.

Het eerste waar je aan denkt zijn de gordijnen dicht trekken. Maar je kunt de zon op een hoop mooie manieren buiten houden.

Zo kun je een leuk decoratief rolgordijn ophangen met een mooie print of structuur. Maar wat dacht je van houten jaloezieën? Ontzettend mooi om het licht mee te regelen naar je eigen comfort. Houten jaloezieën worden, zoals al onze producten, op maat gemaakt en zijn in vele lak- en houtkleuren verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een warme hout tint om de natuur naar binnen te halen. De vlinder jaloezie is een echte eye-catcher. Deze zijn te verkrijgen in stof en in een leer-look; voor een extra stoer industrieel effect. Met dit product kun je de lichtinval zelf bepalen.


Duettes en plissés zijn handige producten om de lichtinval te regelen. BeCe is hier onder andere een betrouwbare partner in. Deze zijn perfect voor een top down of buttom up systeem. Hierbij kun je de bovenkant van het product naar beneden laten zakken om het zicht naar binnen te blokkeren. Zo blijft er ruimte over aan de bovenkant om licht naar binnen te laten komen. Zo komt er voldoende licht naar binnen, maar schijnt de zon niet vervelend in je ogen of op je scherm. Daarnaast werkt een duette extra isolerend, omdat deze uit honinggraadjes bestaat. Stilstaande lucht blijft hierin hangen, daarnaast houdt de witte achterkant van de duette extra warmte tegen omdat het licht weerkaatst op de witte stof.


Gebruik van materialen in je huis kan de sfeer bepalen. Zo zijn duettes een allemans vriend. Door de rechte strepen is het een strak product wat perfect past in een modern interieur. Maak je gebruik van een open structuur stof waardoor het licht een stuk zachter wordt? Dan kan dit ook mooi blenden in een romantisch interieur.

Vouwgordijnen ouderwets? Echt niet! Door te spelen met de stof kun je voor verschillende stijlen gaan. Kies een linnen structuur als je van een landelijke stijl houdt. Hou je meer van een stoer interieur? Kies dan een grove stof. Ook kun je door de baleinen aan de voorkant te plaatsen, een gave vintage keuken creëren bijvoorbeeld. Door de ronde vormen en de nonchalante uitstraling past dit goed in je vakantiewoning.


Wanneer je op je slaapkamer de zon en de warmte buiten wilt houden, zijn screens en rolluiken een goede oplossing. Zo reduceren screens 85% van de warmte maar komt er overdag nog wel genoeg licht binnen. Staat het zonnetje echt de hele dag op je slaapkamer raam te branden? Daarvoor bieden rolluiken een goede oplossing. Deze reduceren 100% warmte en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, zodat ze goed matchen met de kleur van je kozijnen. Is wel zo netjes! En een leuke bijkomstigheid: doordat het ’s ochtends ook donker blijft kun je heerlijk uitslapen… Wel zo fijn!!!


Anouk | 5-03-2017 I TMC Bergen op Zoom

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122