Klaar voor de zomer

Zijn jullie de koude sombere dagen ook een beetje beu? Gelukkig kunnen weer lekker genieten van de eerste zonnestralen. Maar dat betekent ook dat er nu écht nagedacht moet worden over de juiste buitenzonwering voor jullie nieuwe woning. Wat is er mogelijk en waar liggen jullie behoeften? Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de esthetische aspecten. Welk type zonwering past bij de uitstraling van jullie woning?

We gaan de komende maanden ons leven meer buiten voortzetten. Dat betekent dat binnen en buiten meer met elkaar verbonden worden. De openslaande tuindeuren kunnen eindelijk benut worden en de eetkamer wordt naar buiten verplaatst. Als het kwik stijgt is het heel prettig om te genieten van het sfeervol aangelegde terras zonder direct verblind te worden door de felle zon. Tevens is enige verkoeling op deze dagen niet geheel overbodig. Om optimaal te kunnen genieten kan een terrasoverkapping of een vrolijk gekleurd terrasscherm uitkomst bieden. Deze prachtige zonwering is niet alleen functioneel, maar zal ook het terras verfraaien.

Wordt de warmte toch een beetje te veel? Dan zorgt de juiste zonwering ook voor verkoeling binnenshuis. Hierdoor blijft de binnentemperatuur stabiel en dat werkt energiebesparend. Zo verdient u vanzelf uw zonwering weer terug! Tevens is het belangrijk om je interieur te beschermen tegen de felle UV stralen. Je wilt tenslotte niet dat de prachtige nieuwe foto’s van de kinderen binnen de kortste keren verkleurd zijn. Velen van ons denken dat gordijnen of raamdecoratie als duettes of rolgordijnen voldoende licht tegen houden, maar soms is dit toch niet voldoende (m.u.v. Verosol binnenzonwering). Het beste is om de zon vanaf buiten te weren. Heb je al eens aan screens gedacht? Indien je nu denkt aan sombere grijze doeken, dan heb je het mis. Tegenwoordig zijn screens in talloze kleuren leverbaar of zelfs met een print. Daarnaast bieden ze ook overdag de nodige privacy. Zo kan je lekker televisie kijken, zonder dat de rest van de buurt kan meegenieten. En ben je zelf heel nieuwsgierig van aard? Dan kan je vanaf de bank wel naar buiten kijken! In dat geval bieden screens niet voldoende privacy en zul je echt gebruik moeten maken van raamdecoratie of gordijnen.

Helaas merken we dat onze huizen niet altijd meer goed beschermd zijn tegen de steeds brutaler wordende inbreker. Rolluiken dienen niet langer alleen als zonwering of goede verduistering tijdens je nachtrust, maar zullen ook de kans op een inbraak verkleinen. Natuurlijk is het belangrijk dat de zonwering in eerste instantie functioneel is. Maar als je het echt goed wil doen is het ook belangrijk om te kijken naar de uitstraling van je woning en deze te versterken met de juiste zonwering.

Er volgen een aantal ideeën op basis van de vijf woonstijlen van TMC Wonen: Modern & Design – Screens of rolluiken Industrieel & Vintage – Buitenjaloezieën of rolluiken Basic & Puur – Houten terrasoverkapping of Screens Stijlvol & Klassiek – Markiezen Lifestyle & Landelijke – Houten luiken en serrezonwering Uiteraard zijn er ook vele andere opties mogelijk. Vaak heeft de totale uitstraling te maken met onder andere de keuze van het doek. Zo zijn screens heel strak, maar indien je kiest voor witte screens met een print van bijvoorbeeld grijze keien, dan passen deze ineens wel heel goed bij een woonhuis met een Basic & Puur uitstraling. Wil je echt weten wat de juiste keuze is? Laat je adviseren door de specialist in onze showroom te Goes. Alvast een fijne zomer toegewenst!


Machteld | 14-03-2017 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122