Woontrends 2020

Wat zíjn de interieurtrends voor 2020 en kun je deze ook verwerken in je huidige interieur? Of wordt je huis in het nieuwe jaar opgeleverd en heb je de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen? In beide gevallen willen we je tips geven om de woontrends van 2020 sfeervol in je interieur te verwerken. Door het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van wat er speelt in de interieurwereld.

Bekijk ook de Flexa kleur van 2020 of de woontrends van 2022.

Terug naar de basis

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de natuur, door vegetarisch te eten en afval te scheiden. Dit is tenslotte de toekomst en ieder jaar gaan we binnen deze trend een stapje vooruit. Zo wordt duurzaam leven niet langer een trend, maar een levenswijze. Oude spullen krijgen een tweede leven en we bezoeken massaal de kringloopwinkels. Zoals we altijd zeggen: ‘alles komt terug’ en oude tijden herleven. Zo zien we dit ook in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan het Chinese porselein of de Keulse potten van oma. Maar ook meubels waar een dierbare herinnering aan kleeft kunnen opgeknapt worden in een meubelstoffeerderij.

Naast het meubilair mogen kamerplanten en bloemen natuurlijk ook niet ontbreken in het huidige interieur. Planten hebben een paar jaar geleden opnieuw hun intrede gedaan en blijven ook nu nog volop aanwezig. Naast de natuurlijke groentinten zien we ook een zeer grote trend in droogbloemen in diverse zachte tinten. We zetten ze niet enkel in een vaas, maar ook in kransen en wanddecoraties zien we de droogboeketten volop terug. Door de toevoeging van natuurelementen in het interieur verbinden we binnen steeds meer met buiten. Zo ontstaat er één geheel en een oase aan rust.

Rust zien we ook veel terug in de nieuwe trendkleur Tranquil Dawn, wat gebaseerd is op de dageraad. In 2018 werd de kleur Spiced Honey gelanceerd en in het nieuwe jaar kunnen we de kleur nog steeds goed toepassen, aangezien deze natuurlijke tint perfect combineert met meer uitgesproken kleuren.

Omdat natuur een steeds grotere rol inneemt binnen het interieur is de toepassing van natuurlijke materialen als jute, linnen, wol, hout, hennep en marmer een must. Deze laatstgenoemde combineert perfect met velours. Met deze natuurproducten creëer je juist weer een hele rijke sfeer, wat meteen een mooie overgang is naar de volgende trend.

Thematiseren en een slim interieur

Door de toename in gebruik van social media en met name Instagram, worden de interieurs steeds meer gethematiseerd. We willen allemaal een Ista-proof interieur en creëren steeds vaker een perfecte en gestileerde ambiance. Het is lastig om op te vallen tussen al deze prachtige interieurplaatjes, dus denken we steeds meer out of the box of we overdrijven de gekozen stijl zo, dat het een thema wordt. In 2020 gaat de ‘boutique hotel’ sfeer een nog grotere rol spelen dan het nu al doet. Luxe materialen, donkere kleuren en comic items spelen een hoofdrol binnen deze trend en identiteit en beleving binnen het interieur staan centraal.

Een andere trend die we verder voortzetten is het gebruik van technische snufjes als het elektrisch bedienen van de zonwering en gordijnen doormiddel van onze spraak. We praten niet langer enkel met elkaar, maar ook met Google Home. Zo worden we steeds meer bediend door onze apparaten en maakt het interieur het leven makkelijker.

Dat we in oplossingen moeten denken, komt ook heel sterk naar voren binnen de laatste trend. De bevolkingsdichtheid binnen de stad neemt sterk toe en dit vereist een slimme inrichting van de beperkte ruimte. We gaan meer in de hoogte bouwen of hybride wonen. Dit betekent dat we niet langer kiezen voor een traditionele scheiding van de gemeenschappelijke ruimtes. Verschillende ruimtes binnen een woning worden gecombineerd. Daarnaast komen ontspanning en werk samen binnen één ruimte. Met deze manier van inrichten bereiken we hetzelfde woongenot, maar op een kleiner oppervlak. We passen dit zelfs toe op onze meubels. Deze worden steeds vaker modulair en multifunctioneel.

Nu je op de hoogte bent van de nieuwste woontrends kan je deze gaan verwerken in je interieur. Heb je inspiratie of advies nodig? Vraag dan een gratis 1-op-1 woonadvies aan! Veel succes!

Bekijk ook de woontrends van 2021 en de woontrends van 2019.

Machteld | 19-12-2019 I TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122