Zo houd je je Slaapkamer koel

HET IS WARM! HEEL WARM. Nederland heeft al jaren niet meer zo een lange warme (HETE!) zomer gekend. En hoe fijn dat zonnetje ook is en je dus niet ver weg hoeft voor de tropische warmte, is het in de slaapkamer ook warm. En wat is op een mug na erger in je slaapkamer? De warmte!

Dus gaan we eens kijken wat we hier allemaal aan kunnen doen. Want na een dag relaxen in de zon verdienen we natuurlijk een goede nachtrust..

Raam open of dicht?

Houd overdag je ramen dicht. Ook al denk je dat windje te voelen. Het zorgt er ook voor dat die warme lucht binnenkomt en dat willen we niet. Tegen de avond kan je het raam open zetten. Mits het is afgekoeld want ook dat duurt steeds langer. Zorg er dan wel voor dat je ook alles open zet zodat de lucht stroom lekker door je huis kan. Is het toch nog te warm “s avonds? In de ochtend vanaf een uur of 5 is het wel een stuk koeler over het algemeen. Ja, het is wat vroeg. Maar zet dan je raam open en duik dan nog voor een paar uurtjes je bed in.

Gordijnen open of dicht?

Ook je gordijnen kun je het beste dicht houden. De beste raambekleding is wit. Dit weerkaatst het licht waardoor het ook koeler blijft. In onze winkels kun je hier alles over te weten komen. Wil je het echt goed doen? Dan is een screen of rolluik aan de buitenkant ook geen overbodige luxe. Hierdoor houd je het glas koel waardoor er veel minder warmte binnen komt. In onze winkel in Goes is alles voor buiten zonwering te vinden.

Praktisch bedden goed

Hoe mooi dat nieuwe synthetische dekbed overtrek ook is. Het doet je geen goed in de slaapkamer. Je kunt je warmte niet kwijt waardoor het al snel een paar graden warmer word. Ga voor katoen. Hier kun je je warmte wel aan kwijt. Ook zijde is zeker een aanrader.

DIY airco

Je kunt natuurlijk een airco laten installeren, maar we weten dat je die niet zo heel vaak zult gebruiken in Nederland. En zo een grote pukkel op je muur is nu ook niet echt interieur verantwoord. Het is even wat geduld maar je kunt je eigen airco maken met een ventilator. Een ventilator verplaatst alleen lucht. Ook al voelt dat briesje even lekker. Koeler wordt het niet. Maar wel als je er een paar bevroren flessen water voor zet! of koel elementen. De waaier blaast de koude lucht van het ijs de kamer in waardoor het wel koeler wordt in de ruimte. Let wel even op dat je het op een schotel zet zodat niet heel je vloer nat wordt. En na 4 uurtjes kunnen de volgende ijs flessen te voor schijn komen.

Natte sokken!

Voeten zijn de thermometers van je lijf. Als je voeten warm zijn, heb je het over het algemeen warm. Zijn ze koud heb je het zelf vaak ook koud. Oke, het is misschien niet de meest comfortabele manier van in slaap vallen maar het verkoeld zeker! Dus houd die sokken maar even onder de koude kraan. Ergste uitwringen, handdoekje op het voeten eind, sokken aan en oogjes dicht. Het water verdampt uit je sokken waardoor ook je huid wordt gekoeld. Dus voor extra effect kan je de ventilator nog op het voeteneind zetten.

Rustig blijven...

Het zal je slaapkamer niet koelen. Maar kan wel een laatste red middel zijn. Even een paar minuten goed met je ademhaling bezig zijn zorgt er voor dat je even niet bezig bent met de warmte. Je hartslag gaat omlaag en je hele lichaam zal rustig worden waardoor je ongemerkt in slaap zult vallen. Tel tot 4, adem in, houd vast voor 3 seconden en adem uit in 5 tellen. Focus je op je ademhaling in je buik en dwaalt je hoofd af naar de warmte, her pak je gewoon en begin op nieuw. Het gaat vanzelf. Je wordt rustig… en… valt… langzaaaaam…. in slaaaaap….. zzzzz…

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122