De Charme van Vloerkleden

De gure en sombere dagen zijn weer aangebroken en we zoeken massaal de warmte op. Gezellig met het gezin bij de rustieke open haard, een romantische film op de bank vol zachte kussens of een potje sjoelen aan de grote houten eetkamertafel. Heel gezellig allemaal, maar toch mis je de warmte in huis. Zou het komen door de nieuwe PVC vloer? Het eerste wat jullie dachten tijdens de bezichtiging van deze authentieke sfeervolle woning was: ‘het tapijt moet verwijderd worden en we gaan voor een harde functionele en moderne vloer.’ Fout! Daar zit het probleem. Steeds minder mensen kiezen voor tapijt in de woonkamer, maar dat betekent ook dat de akoestiek niet optimaal is en de warmte en knusheid verloren gaat. Door gebruik te maken van een karpet kan de warmte en sfeer weer toegevoegd worden.

Karpetten / vloerkleden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Indien je kiest voor een natuurlijke en warme uitstraling dan is een wollen kleed een optie. Wil je liever wat glamour toevoegen in je interieur, ga dan voor een karpet van zijde. Hou je van de glanzende uitstraling van zijde, maar niet van de daarbij horende prijs dan is polyester een goede uitkomst. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen of je voorkeur uit gaat naar een pool, hoog of laag, of een bouclé. En wat spreekt je meer aan, effen of gemêleerd?

Na wat wikken en wegen is de uitstraling naar aanleiding van voorgaande vragen bepaald. Maar er blijven nog een aantal zaken over. Denk dan aan het type karpet.

Spreekt het woord traditioneel en duurzaam je aan? Een berber zal ongetwijfeld bij je woonwensen aansluiten. Hou je meer van uitgesproken patronen en een klassieke uitstraling, dan is een Perzisch karpet meer iets voor jou. Tevens zie je deze klassieker steeds vaker terug in industriële en vintage interieurs. Voor de vintage liefhebber is er naast een Perzisch kleed ook een andere optie. Denk dan aan de patchwork recolored kleden. Dit zijn gebruikte karpetten die een nieuw leven krijgen. De losse stukken worden ontkleurd, aan elkaar vastgezet en krijgen vervolgens een nieuw kleurbad. Aangezien het ene stuk ouder is dan het ander, zal er ook een licht kleurverschil optreden. Daarnaast worden verschillende patronen met elkaar gecombineerd. Kortom, ieder vintage karpet is uniek! Het vintage type met wat meer liefde voor etnische invloeden zal waarschijnlijk de traditionele Kelim kunnen waarderen.

Spreken dit soort kleden je niet aan, dan kan je uiteraard altijd een kleed laten maken van tapijt. Dit kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Denk dan bijvoorbeeld aan festonneren of blind banderen. Voor de eigenwijze creatieveling onder ons is er echt een uitdaging. Ontwerp je eigen karpet bij de Munk Carpets. Zowel de kleuren als het garen kunnen door jou als ontwerper bepaald worden. Werk bijvoorbeeld met zijdegaren voor een subtiele glans. Ook in de dichtheid van de weving, denk aan het aantal knopen per inch, zijn er een aantal mogelijkheden. Daarnaast kan je ook een geheel eigen ontwerp aanleveren. Leef je uit! Er blijft nog één belangrijke zaak over.

Welke vorm en formaat moet jouw zorgvuldig uitgekozen karpet hebben? Ga je voor rond, vierkant of toch een rechthoekig model? Let er altijd op dat het kleed niet te klein is. Velen van ons leggen het karpet onder de salontafel tot aan de bank. Maar wat denk je ervan om alle meubels er eens op te plaatsen? Op deze manier creëer je een denkbeeldig eiland en lijkt de ruimte juist groter dan met een klein kleed. Veel karpetten zijn op iedere gewenste maat leverbaar, dus een te klein karpet in verband met te weinig mogelijkheden is niet langer een excuus. Wat houdt je nog tegen? Ga vandaag nog op zoek naar jouw ideale karpet. Fijne warme en sfeervolle wintermaanden toegewenst!


Machteld | 5-12-2016 I TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122