Milieubewust en langdurig genieten van een Linoleum vloer!

Op esthetisch vlak is de linoleum vloer de laatste jaren enorm populair. Daarnaast zijn we de afgelopen jaren milieubewuster geworden. Een linoleum vloer is een super duurzame vloer! Mede daarom is de vloer zo populair geworden.

Linoleum is samengesteld uit hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, jute, kalksteen en andere milieuvriendelijke producten. Hierdoor is het een oersterke vloer en draag je ook nog je steentje bij aan het milieu want mocht je de vloer ooit laten verwijderen dan is deze voor 97%(!) biologisch afbreekbaar!

Alle kleuren en stijlen:

Linoleum is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren. Hierdoor is het mogelijk om je eigen patroon samen te stellen en is dus elke vloer anders. De betonlook is op dit moment erg populair. Door de hoeveelheid kleuren die je kunt kiezen past deze vloer altijd in ieder interieur.

et is te verkrijgen in tegels, maar ook in stroken of banen en je kunt er verschillende afwerkingen bij kiezen zoals bijvoorbeeld een sierrand of een plint.


oordelen van een linoleum vloer:

Linoleum is een zachter materiaal maar in tegenstelling tot vinyl oersterk. Hierdoor dempt de vloer geluid en trillingen maar is het bestand tegen het gewicht van zware meubels. Bacteriën kunnen zich moeilijk ontwikkelen op de vloer dus het is een ideale oplossing voor allergieën of mensen met problemen aan hun luchtwegen zoals bijvoorbeeld astma. Om deze redenen wordt deze vloer ook veel gebruikt in kinderkamers, scholen en ziekenhuizen.

Het grootste voordeel op stilistisch niveau is dat linoleum kleurvast is. Dit betekent dat de kleur weinig tot niet verbleekt in de loop der jaren. Je kunt er dus van uitgaan dat de kleur die je kiest ook daadwerkelijk zo blijft.

Linoleum is een goede vloer om over vloerverwarming te leggen. Doordat het geëgaliseerd en geplakt wordt is het een dunne laag. Hierdoor laat het de warmte goed door en voelt je vloer lekker warm en zacht aan.

Let op! Bij het leggen van de vloer kan de vloer iets anders zijn van kleur dan dat je hebt uitgekozen. Dit komt door de natuurlijke producten en trekt in de loop der tijd bij. Eenmaal op zijn eigen kleur gekomen verkleurd deze vloer niet tot nauwelijks meer.

Lijkt je dit wel wat en wil je er meer informatie over? Kom gerust naar één van onze winkels of ontdek meer over de duurzame linoleum vloer. Onze interieuradviseurs helpen je graag verder!

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122