Vlijtige Vloertjes

Een vloer kiezen is erg moeilijk. Zo is de kleur heel bepalend voor de kamer. Denk maar aan een witte vloer, daar wordt de ruimte groot en licht door. Wanneer je een donkere vloer kiest, wordt de kamer knusser en warmer maar doet het ook kleiner aan. Allemaal factoren om rekening mee te houden.

Het is belangrijk om goed na te denken over welke uitstraling je de kamer wilt geven en welke vloer daarbij hoort. Moeilijke keuzes, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen.

Om je op weg te helpen heb ik een aantal vloeren voor je op een rij gezet, zodat je kan bepalen welke stijl jij het mooiste bij jouw interieur vind passen!

Welke type vloer?

Elke soort vloer heeft zijn eigenschappen. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo kan een houten vloer bijvoorbeeld gaan werken wanneer het warmer wordt. Denk hierbij aan een vloerverwarming. Voor een keuken is PVC een erg sterk product vanwege de vochtigheid en het intensief gebruik van de vloer.

Voor de vele verschillende vloeren kun je altijd advies inwinnen. Wat daarna erg belangrijk is, is dat je erachter komt wat voor soort stijl je gaat creëren.

Stijlkeuze:

Zoals ik al zei is de vloer erg bepalend voor de kamer. Wanneer je een donkere vloer kiest zal de kamer wat intiemer en knusser aanvoelen dan wanneer je er een hele lichte vloer in legt.


Hier worden de kleuren zo op elkaar afgestemd dat de kamer erg rustig blijft maar wel spannend genoeg om te verrassen. Een donkere vloer in een bruine tint is erg warm en wordt in combinatie met witte muren en deuren een intiem, landelijke sfeer. Ook kun je een donkere vloer kiezen bij bijvoorbeeld een industrieel interieur. Wanneer je de kleur zwart op de vloer toepast gaat dat erg goed samen met de zwarte elementen uit dit interieur. Het maakt de ruimte juist stoer ten opzichte van het intieme wat we met de vloer hierboven zien.

Wil je wel industrieel maar niet te donker dan kun je ook kiezen voor een betonlook vloer. Dit gecombineerd met stoere elementen wordt een lichtere versie van een industrieel interieur.

Dit ligt natuurlijk erg tussen industrieel en Scandinavisch in maar je ziet dat het een erg leuke combinatie is. Het is overigens natuurlijk niet erg om stijlen te combineren!

Is betonlook je iets te koud maar vindt je het strakke en natuurlijke wel erg mooi? Dan zou een vloer zoals hieronder ook een goede keuze zijn. Zo behoud je de strakke en koele sfeer van de vloer maar doet het net wat warmer aan dan de betonlook die hierboven staat.

Zo’n kleur vloer in combinatie met een eettafel met antraciet poten maakt het een industrieel interieur. Wanneer je deze vloer combineert met natuurlijke tinten zoals in de foto hieronder krijg je meer een Bohemian stijl.

De Bohemian sfeer gaat trouwens ook erg goed met een natuurtint in een vloer. Bijvoorbeeld een houten plank. Dit kan echt hout zijn maar ook PVC of bijvoorbeeld Vinyl. Het houdt de kamer rustig. Daardoor kun je net wat meer spelen met kleuren, meubels en accessoires. Hoewel de lichte houtkleurige vloer ook erg mooi is in combinatie met wit zoals hieronder.

Ten slotte hebben we natuurlijk ook voor de durfal onder ons een keuze om vloeren te combineren. Dit is erg leuk te creëren door verschillende tinten PVC (bijvoorbeeld van het merk Moduleo Moods) of verschillende kleuren houten planken te pakken. Mocht dit teveel van het goede zijn maar is een beetje kleur wel leuk? Dan kun je het natuurlijk ook als accent leggen. Gewoon een stuk loper in de hal tussen de andere vloer in of een “carpet” van PVC tegels tussen jouw eigen houten vloer in de woonkamer. Dat maakt het tot een erg leuk accent waar je veel complimenten door zult krijgen!

Zie je door de bomen het bos niet meer. We kunnen je in de winkel makkelijk verder helpen. Voor de kleurkeuze komen we graag bij je thuis langs en we kunnen sommige ontwerpen zelf intekenen om een beeld te geven! We zien jullie dus graag terug bij TMC Wonen.

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122