Vloer in de spotlight: Marmoleum


Van alle vloeren die we verkopen is marmoleum (oftewel Linoleum) de duurzaamste. Het materiaal is slijtvast, niet kapot te krijgen, gemakkelijk schoon te maken en dus ook nog eens heel duurzaam. De betonlook-varianten van marmoleum zijn daardoor letterlijk een goed alternatief voor een gietvloer! We vertellen je er graag meer over.

Wat is marmoleum?

Marmoleum is de merknaam van Forbo voor linoleum en is een oer-Hollands product. In de fabriek in Assendelft worden al sinds 1860 linoleum-vloeren geproduceerd. Linoleum bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Om marmoleum te maken wordt gebruik gemaakt van lijnolie (van zaden van de vlasplant, jute (van de juteplant) en houtmeel van bomen. Puur natuur dus!

Een CO2 neutrale vloer

Uniek aan marmoleum is dat het de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld is! Hoe zit dat? De vlas- en juteplanten nemen CO2 op tijdens de groei en onttrekken daarmee CO2 uit de atmosfeer. De vloeren houden hierdoor dus CO2 vast. Daarnaast is de basis van de vloer al goed, gezond en duurzaam doordat Forbo gebruik maakt van natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Mooi voor buiten en voor binnen dus...

Hét duurzame alternatief voor een gietvloer

Het mooie aan marmoleum is dat het naast duurzaam ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Zo kan de vloer prima tegen een stootje, is het materiaal prachtig in combinatie met andere natuurproducten en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. In combinatie met een Quickfit ondervloer voldoet een marmoleum vloer aan de voorgeschreven 10db geluidsnorm en het is ook een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming. Als je kiest voor een marmoleum vloer heb je de keuze uit tal van betonkleuren en - dessins waardoor marmoleum een duurzaam alternatief is voor een gietvloer. Maar er is meer...Maak het bijzonder met marmoleum

De merknaam marmoleum is ontstaan door het gemarmerde uiterlijk dat marmoleum van oorsprong kan hebben. Om een gemarmerde look te creëren worden verschillende kleuren met elkaar gemengd. De nieuwe collectie perfectioneert het klassieke gemarmerde patroon tot 5 boeiende, organische designs in zeer veel kleuren. De kleurcombinaties zijn veelzijdig in gebruik en combineren perfect met andere materialen zoals hout en steen. Je kunt ook verschillende kleuren marmoleum met elkaar combineren en het zo bijzonder maken als je zelf wit.

Wil je meer weten over onze marmoleum vloerencollectie? Kom naar de winkel in Goes, Kruiningen of Bergen op Zoom om de stalen te bekijken. We geven je daarbij graag advies over deze duurzame vloer.


TMC Wonen | 17-09-2019

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122