Zwoele Zomer Vloer

Jaaaaa, de zomer komt eraan! Lekker het hele huis tegen elkaar openzetten, grote schoonmaak en iedereen kan zo van binnen naar buiten lopen en andersom. Dat brengt wel een keerzijde met zich mee. Jouw houten vloer krijgt veel meer te verduren.

k geef je een aantal tips om jouw houten vloer te beschermen en te onderhouden tijdens het hopelijk mooie en droge weer.

Wat erg fijn is in de zomer, is dat het buiten mooi weer wordt. Zo krijg je dus de kans om de spullen die in de kamer staan naar buiten te verplaatsen. Je kunt de vloer makkelijk vrij maken dus het is een ideale tijd om jouw vloer zijn grote onderhoudsbeurt te geven.

Onderhoud:

Voor het onderhoud maakt het niet uit wat voor soort houten vloer je hebt. Alle houten vloeren gaan werken onder invloed van een te hoge luchtvochtigheid (uitzetten) of juist een te lage luchtvochtigheid (krimpen).

Wat wel van belang is, is de afwerking van het hout. Dit is belangrijk voor de keuze welk onderhoudsmiddel het beste is voor jouw houten vloer. Het grote verschil is of jouw vloer in de (hardwax)olie staat, of je een wasvloer hebt, of dat het een gelakte vloer is. Als je er niet goed aan uit komt kun je natuurlijk bij ons altijd hulp vragen. Onze vakmensen kunnen hier goed advies in geven.

Tips voor jouw houten vloer:

Wat je dagelijks kan doen is stof en vuil verwijderen met een stofdoek (wissersysteem) of stofzuiger met een parketborstel (dit is zachter voor de vloer en zorgt voor minder krassen dan de gewone borstel)

Wat je periodiek kan doen is het aanbrengen van het onderhoudsmiddel wat bij jouw vloer past (meerdere malen per jaar, zeker op slijtplekken zoals looppaden, de eethoek, het zitgedeelte en de keuken). Zo blijft het hout soepel en ga je scheuren en krassen tegen. Let wel op! Een houten vloer zal altijd gaan leven. Er komt kleurverschil in en je krijgt kleine krasjes en butsen. Dit is dan ook juist de charme van een echt houten vloer.

Wat je extra kunt doen om je vloer goed te beschermen is het volgende:

  • Plaats droogloop matten. Hier komen de mensen op binnen en lopen ze dus meteen het grootste vuil en vocht van hun schoenen af. Het beste is natuurlijk altijd te vragen om de schoenen bij de voordeur uit te doen. Zet desnoods wat simpele slofjes in een paar gangbare maten klaar. Dit ziet er nog gezellig uit ook!
  • Zorg voor vilt onder de meubels. Dit geldt zeker voor de meubels die vaak verschoven worden zoals bijvoorbeeld de eetkamerstoelen en bijzettafels. Het is wel erg belangrijk om het vilt regelmatig schoon te houden. Wanneer er toch iemand steentjes of zand mee naar binnen neemt kan dit vast komen te zitten onder het vilt. Als je dan gaat schuiven heb je juist kans op krassen. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden wanneer ze vervangen moeten worden.
  • Zet bloempotten en kaarsen nooit los op de grond. Kaarsen kunnen vlekken in het hout achterlaten die je er niet meer uit krijgt en bloempotten zijn vaak toch niet helemaal waterdicht. Doordat je dan niet ziet dat de vloer vochtig is blijft het vocht broeien en krijg je kleurverschil of zelfs schimmelvlekken! Zorg dat er altijd een schaal of schoteltje onder staat. Je hebt hier erg leuke varianten van dus het hoeft geen doorn in het oog te zijn.
  • Beheers het klimaat in de kamer. Wat misschien nog het belangrijkste is voor een houten vloer is de klimaatbeheersing van de kamer. Dit geldt ten alle tijden maar in de zomer is het vaak juist extra droog. Het is dus goed voor de vloer om een luchtbevochtiger neer te zetten. Deze zorgt ervoor dat je lucht niet helemaal droog is. Beter voor je vloer maar ook voor jezelf! Mocht je kamer juist erg vochtig zijn is het handig om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Het is wel belangrijk om tijdig het filter te vervangen anders daalt de werking van het apparaat.


Geniet met deze tips van de hopelijk mooie zomer en je mooie houten vloer!


Eriënne | 28-06-2018 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122