De Drang naar Behang

De tijd na kerst, oud en nieuw. De tijd van goede voornemens, beloftes en afvallen. AAARGH.. WAT HEB IK MEZELF DIT JAAR WEER IN MIJN HOOFD GEHAALD?! Van de regen in de drup, kou en harde windstoten. Aaaargh! Gelukkig heb ik nog wel oliebollen- en kerstdinerkilo’s genoeg om niet weg te waaien. Perfect weer om jezelf terug te trekken en met een dekentje en een warme kop thee op de bank neer te ploffen. Eenmaal op de zachte bank onder het warme dekentje, kijkend naar… een strakke witte muur! Prima hoor, kan er ook nog wel bij.

Tijd om daar verandering in te brengen!

Behang? Ik hoor je denken; “Behang? Mijn oma had behang! In deze tijd is beton, strak, wit en modern helemaal hot.” Nou, dan zit je dus helemaal fout! Behang is juist weer helemaal hot! Een perfect middel om de warmte en gezelligheid in huis te halen èn het is perfect te combineren met verschillende woonstijlen.

ZOVEEL mogelijkheden


Doordat de mensen zich suf staren op een “steriel uiterlijk” en “less is more” haal jij zelf juist veel meer sfeer in de woonkamer door te kiezen voor een kleurrijk behang. Met behang kun je namelijk veel meer kanten op dan alleen een kleurtje op de muur waar de katten aan krabben. Denk eens aan structuurbehang, behang bewerkt met een fluweel-feeling, een groot kunstwerk aan de muur waarvan het origineel ECHT NIET te betalen is, een grote foto van jouw en je gelukkige wederhelft in jullie favoriete, foute kersttrui. Of misschien toch beter dat prachtige kiekje van die waterval op vakantie… ja. Het kan allemaal tegenwoordig! Wanneer dit allemaal te druk voor je is en je toch liever wat rust (“Less is more” ahum…) in je kamer wil brengen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een pasteltintje of een behangetje in een lijst. Ook kun je ervoor kiezen om behang niet op de muur te doen. Hoe leuk is het om dat bloemetjes behang wat je dochtertje zo leuk vind, te gebruiken als versiering van haar kastlades? Of misschien is het toch leuker als aankleden van de trap? Niets moet, alles mag!


Met behang meer diepgang

Wanneer je alle muren het behangetje geeft, wordt de kamer veel drukker en kleiner. PLUS! Het is niet speciaal meer. Geen kunstwerk, maar een printje op de muur wat om de zoveel centimeter wordt herhaald. Natuurlijk moet de muur met het behang je pronkstuk worden en is het dus aan te raden om 1 muur te kiezen waar je het behang wilt hebben. Je kunt spelen met de soorten behang, de keuze van muren en het licht wat de kamer in komt. Hierdoor kun je je kamer klein en cosy maken, of juist heel ruim en licht. Sommige onder ons vinden een hele muur wat teveel van het goede. Maar mocht je toch een behangetje tegenkomen waarvan je denkt… Sow! DIE moet ik hebben! Dan kun je er altijd voor kiezen om een stukje behang in het midden van de muur te plaatsen. Zo kun je de muur toch nog de witte verf laten behouden, of juist in je lievelingskleur schilderen, terwijl je diezelfde muur toch een pronkstuk maakt! Ook kun je delen van behang combineren en hier nieuwe creaties mee maken. Het hoeft niet allemaal recht toe, recht aan te zijn natuurlijk.


Eijfinger

Kijk voor leuke behangetjes eens in de boeken van het trend zettende merk: Eijffinger. Of kijk in de boeken van NL Label. Zij hebben stijlboeken gemaakt met een selectie uit de mooiste en de meest trendy behangsoorten. Voor ieder wat wils dus! Moeilijke keuze maken? Kom eens langs om inspiratie op te doen. Wil je nog meer inspiratie? Vraag dan gratis het Restyle Magazine aan t.v.w. €4,95! Binnen twee dagen in huis!


Eriënne | 13-01-2017 I TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122