Dit zijn de woontrends van 2019

Het jaar 2019 begint al bijna, tijd om de woontrends voor het nieuwe jaar onder de loep te nemen. Wat kunnen we verwachten? We zetten de woontrends voor 2019 voor je op een rijtje! Welke trend is jouw favoriet?

Bekijk de woontrends van 2022 en de Flexa kleur van 2021.

Woontrend #1 Tint-op-tint

Welke kleur je ook kiest, of het nu roze, donkerblauw of juist roestbruin is, de trend is om deze kleur volledig door te voeren in je interieur. Kies voor je interieur kleuren uit dezelfde kleurgroep, daardoor past alles goed bij elkaar. Dat oogt chic, origineel én gedurfd! Kleuren die we in 2019 veel gaan zien zijn bijvoorbeeld pasteltinten (oud roze, warm grijs), beige tinten, okergeel, donkerbruin, wijnrood, donkerpaars, petrolblauw en donkergroen.


Woontrend #2 Ronde vormen

Organische vormen zien we in 2019 veel. Rechthoekige vormen in huis verdwijnen steeds meer uit beeld om plaats te maken ronde vormen. Een ronde eetkamertafel, een rond vloerkleed, ronde spiegels, ronde salontafels, ronde kussens, een ronde poef… Deze trend is niet zo ingewikkeld, als het maar rond is! Deze woontrend laat zich daarnaast ook nog eens heel prima combineren met een van de andere woontrends voor 2019!


Woontrend #3 Into the jungle

Een blijvertje, deze jungle-trend. Je haalt met deze woontrend de natuur letterlijk in huis. En in 2019 gaat dat een stapje verder dan alleen een urban jungle van plantengroen. Behang een wand met een natuurprint, kies voor een combinatie van vogels, vlinders, bloemen en bladeren om je in een tropisch paradijs te wanen. Maak deze woontrend af met (goudkleurige) accessoires in de vorm van palmen en dieren. Meer inspiratie voor deze trend vind je het blog: ‘Trend: tropisch behang’.


Woontrend #4 Terug naar toen

Terug van weggeweest. Bijna een eeuw na de roaring twenties is de uitbundige stijl weer helemaal terug. De focus bij deze woontrend ligt vooral op zacht met een vleugje glamour. Zachte, poederachtige tinten en zachte stoffen als velours en fluweel bijvoorbeeld. Gecombineerd met goudkleurige accessoires geeft deze woontrend je huis een flinke dosis nieuwerwetse glamour!


Woontrend #5 Spiced Honey

Dé kleur van het jaar 2019 volgens Flexa: Spiced Honey. We schreven er al eerder een blog over. De kleur is geïnspireerd op de rijke kleurvariatie van honing en heeft een warme ondertoon van amber. De kleur Spiced Honey is vrolijk, geeft energie en past in vrijwel elke interieur én kleurenpalet. Meer inspiratie vind je in het blog: ‘Spiced Honey is dé kleur van het jaar 2019’.


Woontrend #6 Natuurlijk en puur

Noem het Scandinavisch, noem het landelijk, de natuurlijke en pure materialen zorgen vooral voor een oase van rust in je interieur. Zorg bij deze woontrend voor een witte basis óf kies voor een natuurlijke tint als bosgroen of hemels blauw om je natuurlijke materialen mee te laten contrasteren! Wil je voor helemaal natuurlijk gaan? Overweeg dan marmoleum-vloer. De meest natuurlijke vloer die we verkopen, lees er meer over in het blog: ‘Duurzaam wonen, 3 tips’.


Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Kijk dan gerust eens verder op ons blog en volg ons via Pinterest, Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste woontrends!

Bekijk de woontrends van 2021, de woontrends van 2020 en de Flexa kleur van het jaar 2020.

10-12-2018

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122