Kom langs in één van onze woonwinkels voor een inspirerend advies. Bekijk de maatregelen die wij nemen.

Woontrends 2022

Stap voor stap gaan we het gewone leven weer oppakken en uitkijken naar de woontrends voor 2022. Een jaar waarin we een frisse start maken, maar ook zaken die wél positief waren in crisistijd een nieuwe vorm geven. Zo hebben velen van ons ervaren hoe het is om vanuit huis te werken en intensiever samen te leven met onze huisgenoten.

De nieuwste trends bespreken we aan de hand van drie thema’s.

Kleurgebruik en vormentaal, functionele en persoonlijke inrichting en stijl en sfeer.

Woontrend 2022 - 'Kleurgebruik en vormentaal'

In het kleurgebruik gaan twee kleurtonen de hoofdrol spelen. Enerzijds zien we groentinten die verwijzen naar welzijn, aangezien de natuur de mensen samenbrengt. Anderzijds gaan we een warm palet aan rood- en bruintinten zien. Deze kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. We hebben namelijk allemaal behoefte aan een veilige nieuwe start.

Een andere interieurtrend voor 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Veel ontwerpen binnen het interieur én de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Daarnaast zullen ook de seizoenen en culturele aspecten een grotere rol gaan spelen binnen onze leefruimte. Trends spelen een minder grote rol dan voorheen, aangezien het interieur meer dan ooit een afspiegeling is van onze persoonlijkheid. Laten snel kijken naar de andere woontrends van 2022.


Woontrend 2022Woontrend 2022 kleurgebruikWoontrends 2022 vormentaal

Woontrend 2022 - 'Functionele en persoonlijke inrichting'

Door de interieurtrends van 2022 zullen de ruimtes binnen onze woning multifunctioneler dan ooit worden en ‘thuis’ wordt een ruim begrip. We hebben een grote behoefte aan grenzeloos wonen. Voorheen was ‘thuis’ de plek om je terug te trekken, maar nu zal zowel werk als de combinatie van sociale activiteiten en rust plaatsvinden binnen één ruimte. Om toch rustig te kunnen werken of je privacy te behouden worden de ruimtes onderverdeeld door het toepassen van decorelementen. Ook het gebruik van glazen wanden is een kenmerkende woontrend voor 2022. Op deze manier zullen we minder de grens tussen binnen en buiten ervaren.

Het gedeelte wat we inrichten als woonkamer is open en vaak een uitbreiding van andere ruimtes. Deze worden met elkaar verbonden door designelementen. Zo zien we grote elementenbanken van leer of natuurlijke stoffen, love seats die naar elkaar gericht zijn of naar een centraal punt in de ruimte zoals een haard of een televisiewand. De eetkamer richten we informeler en minder weelderig in dan voorgaande jaren. Een andere woontrend is het gebruik van smart furniture. Dit zal steeds meer deel uitmaken van ons dagelijks woongenot.


Woontrend 2022 functioneelWoontrends 2022 persoonlijkInterieurtrend2022

Woontrend 2022 - 'Stijl en sfeer'

Trends in wonen voor 2022 worden gekenmerkt door twee stijlen, namelijk Retro en Urban jaren ’90.

Binnen de retro stijl herkennen we kleuren als okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht evenals strak en grafisch. Ook de iconische polkadot is terug van weggeweest. De meubels stralen een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en velours. Het gebruik van glas is duurzaam net als de toepassing van vintage vondsten.

De Urban jaren ’90 stijl herkennen we door het gebruik van koele ruige materialen als beton en staal in combinatie met felle uitgesproken kleuren en scherpe architectonische lijnen. Graffiti, kunst en grafische elementen als letters, cijfers en lichtbakken voeren de boventoon.


Woontrend stjilInterieurtrend 2022 stijlWoontrends 2022 sfeer


Meer interieurtrends?

Dat waren de drie woontrends voor volgend jaar. Wil je meer weten over de interieurtrends of meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze woonwinkels in Goes, Kruiningen of Bergen op Zoom. Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste woontrends! Voor meer wooninspiratie online kan je onze blogs lezen en onze inspiratievideo's bekijken.


Bekijk ook de woontrends van 2021 of de woontrends van 2020.

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122