Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice
Kleur Van Het Jaar 2021
Kleur 2021 Braveground

Stabiliteit en veiligheid

Benieuwd naar de kleurtrends van 2024 of de woontrends van 2024, lees dan onze blogs.

Na een heftig jaar vol onzekerheden zijn we in 2021 op zoek naar meer stabiliteit in het leven, dus ook in ons interieur. We maken opnieuw de balans op en kijken wat er écht toe doet. De focus ligt op meer vertrouwen hebben in jezelf, een fijne samenwerking met anderen en het bouwen aan een nieuwe toekomst. Al deze veranderingen omarmen is minder eenvoudig dan we denken. Mede daarom is stabiliteit en veiligheid belangrijker dan ooit. Flexa Brave Ground is een kleur die hieraan bijdraagt. De krachtige natuurtint laat andere kleuren stralen en is warm, neutraal en veelzijdig. Waar je in eerste instantie misschien denkt aan het woord ‘saai’ of ‘braaf’, blijkt al snel dat deze in combinatie met andere kleuren veel verschillende sferen kan neerzetten.

de kleur bruin interieur
Natuurlijke kleuren

De kleur bruin

Laten we eens kijken naar de achterliggende gedachte van de kleur bruin, de tint waar Flexa Brave Ground onder valt. Bruin is een kleur die we direct kunnen linken aan de natuur. Het geeft ons rust en vertrouwen en laat ons verlangen naar een alledaags leven. De kleur helpt ons bij de verwerking van bepaalde zaken. Hierin zien we de directe link met de natuur. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en de planten trekken zich terug onder de grond door de opkomende kou. Als we bruin toepassen in ons interieur dan kiezen we er bewust voor om tot rust te komen. Het geeft ons een gevoel van thuiskomen, iets waar we allemaal erg naar verlangen nu we zoveel tijd in huis doorbrengen.

Het gedeelte wat we inrichten als woonkamer is open en vaak een uitbreiding van andere ruimtes. Deze worden met elkaar verbonden door designelementen. Zo zien we grote elementenbanken van leer of natuurlijke stoffen, love seats die naar elkaar gericht zijn of naar een centraal punt in de ruimte zoals een haard of een televisiewand. De eetkamer richten we informeler en minder weelderig in dan voorgaande jaren. Een andere woontrend is het gebruik van smart furniture. Dit zal steeds meer deel uitmaken van ons dagelijks woongenot.

Kleurencombinaties

De Flexa basiskleur laat zich goed combineren met andere kleuren. Bij het maken van een aantal sfeerfoto’s is er bewust gekozen voor kleuren die het verhaal achter de kleur van het jaar Brave Ground versterken. Zo zien we de zachte bruintint in combinatie met roze wat kenmerkend is voor ontspanning, kalmering, vrolijkheid en koestering. Maar ook de kleur blauw maakt het verhaal compleet, aangezien we hierin stabiliteit, loyaliteit en vertrouwen halen. Uiteindelijk maakt oranje de cirkel rond met de kenmerken warmte, vriendelijkheid en optimisme. Hebben we dit niet allemaal nodig de komende tijd?

Bij TMC Wonen kunnen wij de kleur Brave Ground voor jou mengen. Neem contact op met onze verfspecialist in Goes of Bergen op Zoom.