Is het normaal dat er plooien in de stof van mijn zitmeubel komen?

Terug naar overzicht

Ja, dit is normaal. De bekleding is gestoffeerd om een vulling van schuim, losse schuimvlokken of vergelijkbare alternatieven bij elkaar te houden. Door dat dit bewegende elementen zijn die ook zacht gemaakt worden om comfort te bieden gaat de bekleding oprekken. Dit zorgt ervoor dat er plooivorming ontstaat. Naarmate je een meubel langer gebruikt zal je ook merken dat het schuim kracht verliest, wat ook zal zorgen voor extra plooivorming.

Plooivorming is niet erg en hoort bij een zitmeubel. De mate van plooivorming hangt af van het type bekleding en schuim wat je uitgekozen hebt bij de aankoop van het meubel.

Wees ook bewust van de invloed van je eigen zitgedrag op de mate van plooivorming en de levensduur van je meubel. Ga altijd rustig zitten en zorg dat je losse kussen een aantal keer per week opklopt.

Wanneer je het vervelend vindt dat er plooien in je meubel komen is het van belang dat je goed kijkt naar de mogelijkheden bij de aankoop van je zitmeubel. Wanneer je kiest voor een stevige schuimsoort die indien mogelijk ondersteund wordt door een interieurverenpakket zal je langer plezier hebben van een strak gestoffeerd meubel.

Vindt je dat er teveel plooien in de bekleding komen of is het comfort niet meer naar wens? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze eigen vakmensen kunnen we indien nodig de bekleding opspannen of de vulling aanpassen.

Gerelateerde vragen

 • Bart

  Adviseur

  Vestiging: TMC Bergen op Zoom

  Aantal jaren in dienst: 3

  Bart is een enthousiaste verkoper die van aanpakken weet. Hij is gespecialiseerd in de collectie van Henders & Hazel en weet precies hoe de indeling van jouw huis eruit hoort te zien. Zoek je nieuwe meubelen samen uit met Bart.

 • TMC topmerken

  TMC Goes
  Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
  TMC WoonWenz
  Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
  TMC Bergen op Zoom
  v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
  TMC Kruiningen
  Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
  TMC Logistiek/Planning
  Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122