Terug naar overzicht

Alles over Linoleum vloeren | TMC Wonen

In dit artikel:Marmoleum vloer van Forbo
- leggen we uit waarom een Linoleum vloer milieuvriendelijk is
- Wordt het verschil tussen marmoleum en Linoleum uitgelegd
- Of Linoleum en vloerverwarming samen gaat
- En geven we je een voorbeeld van een Linoleum met houtstructuur

Linoleum Vloer

Linoleum is een natuurproduct en daardoor een duurzaam product. De laatste jaren wint de Linoleum vloer aan populariteit omdat de vloer zeer milieu vriendelijk is en heeft daarnaast nog meer unieke voordelen. De vloer heeft een natuurlijke uitstraling, dit komt doordat de vloer uit 97% uit natuurlijke grondstoffen is gemaakt. Daarnaast zijn 72% van de grondstoffen herwinbaar en maar liefst 43% recyclebaar! Linoleum is kras- en slijtvast en heeft hierdoor een lange levensduur. Daarnaast heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende ontwerpen en designs. De gietvloer is op dit moment erg in. Een linoleum vloer kan hier een zeer geschikt alternatief zijn. Neem contact met ons op of kom eens langs in één van onze woonwinkels om kennis te maken met linoleum vloeren.

Daarnaast worden Linoleum vloeren al tientallen jaren toegepast in ruimtes waar vloeren intensief gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (basis)scholen en andere zakelijke toepassingen. TMC Project kan u helpen bij het vinden van de juiste vloer voor uw bedrijfsinrichting.

Voordelen van een Linoleum vloer:
- Dankzij de natuurlijke samenstelling zeer milieu vriendelijk
- Zeer slijtvast en krasvat
- Geschikt voor vloerverwarming
- Goed alternatief voor de gietvloer

Nadelen Linoleum vloer:
- Veerkracht, een linoleum vloer is niet veerkrachtig
- Doordat Linoleum wordt geproduceerd op rollen van 2 meter, zie je bijna altijd naden.

Verschil Linoleum en Marmoleum

Het grootste verschil tussen Linoleum en Marmoleum is dat Linoleum een algemene productnaam is. Marmoleum daarin tegen is de merknaam die Forbo heeft gegeven aan de collectie van gemarmerd Linoleum. Dit gemarmerd Linoleum heeft een marmer-achtige uitstraling. Dit effect wordt gecreëerd door kleurpigmenten in het product niet volledig te mengen. Hoe komt het dat Linoleum en Marmoleum dan door elkaar worden gehaald? Dit komt door de sterke positie van Forbo met de collectie van Marmoleum. Forbo is dé marktleider op het gebied van Linoleum met het merk Marmoleum. Hierdoor worden deze namen vaak door elkaar gehaald en uiteindelijk hetzelfde product mee bedoeld. Wist je trouwens dat Linoleum al sinds 1860 wordt geproduceerd? De uitvinder van deze vloer is Frederick Walton.

Linoleum en vloerverwarming

Linoleum is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Net zoals Marmoleum. De producten zijn ontzettend dun (vanaf 2mm!). De vloer wordt direct op de ondergrond verlijmd. Hierdoor zit er geen laagje lucht tussen de vloer en de ondergrond. Dit komt de effectiviteit van de vloerverwarming ten goede. De warmte weerstand van Linoleum / Marmoleum is daarmee net zo gering als bij PVC Vloeren, die ook zeer vaak gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.

Houtstructuur Linoleum

Helaas worden houtstructuren tot nu toe nauwelijks gebruikt in Linoleum / Marmoleum. Tijdens het proces om Linoleum vloeren te produceren worden kleuren gemengd om tot het uiteindelijke product te komen. Het is ontzettend lastig om een hout effect na te bootsen op basis van een proces waarbij kleuren worden gemengd. Toch is Forbo al aan het experimenteren en heeft dan ook de Marmoleum Striato op de markt gebracht. Deze vloer is in combinatie met de Marmoleum Modular in diverse hout formaten te leggen. Normaal gesproken komt Marmoleum en Linoleum vanaf een grote en brede rol. Ook deze vloeren zijn leverbaar bij TMC Wonen. Kom langs in één van onze woonwinkels of neem contact met ons op en laat je adviseren door onze binnenhuisadviseurs.


Marmoleum vloer

Gerelateerde vragen

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122