Terug naar overzicht

Geschikte vloeren voor vloerverwarming

Welke type vloer is het meest geschikt voor vloerverwarming?

De beste vloer i.c.m. vloerverwarming is een houten vloer of een wollen tapijt. Een natuurlijk product houd namelijk de warmte langer vast en geeft deze voelbaar door. Voorwaarde hierbij is wel dat er sprake moet zijn van een goede vloerisolatie.

Waarom is een natuurlijk product het best i.c.m. vloerverwarming?

Dit komt doordat een natuurlijk product de warmte vast houdt en voelbaar door geeft. Wanneer een kamer op temperatuur is en de (vloer)verwarming uitgaat zal een natuurlijk product de warmte vasthouden en voelbaar doorgeven. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel. Niet-natuurlijke producten, zoals tegels, PVC vloer, laminaat, zullen echter snel afkoelen. Dit betekent dat kamertemperatuur wel op het gewenste niveau is, maar de vloer na een poosje weer koud kan aanvoelen. Voor de voeten is dit onaangenaam.

Geen verlies van warmte

Warme lucht stijgt altijd. Dit is de reden waarom er geen verlies van warmte ontstaat bij een houten vloer of wollen tapijt. De warmte komt altijd door de vloer heen. Wij adviseren, wanneer men overgaat van bijvoorbeeld een PVC vloer naar een houten vloer, de tijden waarop de verwarming aanslaat aan te passen. Denk hierbij aan een kwartier eerder beginnen en een kwartier eerder stoppen.

PVC vloer en vloerverwarming

Een PVC vloer of Linoleum vloer is een goed alternatief voor een houten vloer of wollen tapijt. Een PVC vloer is een harde vinylvloer en daardoor zeer sterk, krasvast, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en geluid- en warmte-isolerend. En nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk hout en steen. Door de sterke en harde toplaag van onze PVC vloeren slijten deze vloeren minder snel dan goedkopere PVC vloeren. In tegenstelling tot de andere vloeren geleid een PVC vloer de warmte van de vloerverwarming goed, het rendement is daarmee hoog te noemen. Wanneer de vloerverwarming uitgaat, zal de vloer ook sneller afkoelen. Houdt hierbij rekening mee als u een nieuwe vloer koopt dat alle vloeren voor- en nadelen hebben. Laat u daarom vrijblijvend adviseren door een binnenhuisadviseur bij TMC Goes, TMC Bergen op Zoom of TMC Kruiningen.

Lees meer over het verschil tussen parket en een houten vloer of ontdek welke vloer het meest geluiddempend is.

Gerelateerde vragen

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122