Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice
Lavendel is de kleur van 2023

De kleur van 2023: Rustgevend, positiviteit & stabiliteit

Lavendel is niet volledig nieuw in de mode en het interieur, maar is zeker een kleur die nog lang niet uit beeld is. Zoals iedere kleur is ook lavendel van invloed op de sfeer in huis en heeft het daarnaast effect op je emoties en levenshouding. Lavendel heeft een rustige toon die de psyche van de mens niet irriteert en ons leert te vertrouwen op ons gevoel. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de kleur bijdraagt aan het creatieve brein en het ontwikkelen van de verbeelding.

Waar zie je lavendel terug

Lavendel en andere tinten paars worden vaak toegepast in het interieurontwerp van leer,- en werkomgevingen zoals scholen, kinderdagverblijven en creatieve bedrijven. De reden hiervan is dat deze kleur uniek en origineel is en onafhankelijkheid uitstraalt. Dit is vaak typerend voor het karakter van artiesten, kunstenaars, schrijvers en dichters.

Warme interieurkleuren voor 2023

Kleurcombinaties

De kleur wordt binnen de interieurwereld voornamelijk gecombineerd met wit en pasteltinten om de ruimte een frisse uitstraling te geven en visueel ruimer te laten lijken. Anderzijds combineert de kleur ook prachtig met warme tinten als okergeel, terra en andere aardetinten. Lavendel bestaat namelijk voor een groot deel uit blauwe pigmenten, wat de kleur een koele uitstraling geeft. Het contrast tussen koele en warme kleuren geeft de ruimte wat meer pit en originaliteit. Wellicht is het volledig nieuw en iets meer out of the box om deze zachte kleur te combineren met felle kleuren als geel, kobaltblauw of fuchsia. Indien je dit aandurft maak je echt een statement en is je interieur helemaal mee met de kleur trends 2023.

Trendkleuren Lavendel en Okergeel

De nieuwste kleuren in jouw woonkamer? Laat je inspireren door de woonkleuren 2023

Je begrijpt het al, voorlopig zijn we nog niet uitgekeken op de veelzijdige en inspirerende kleur en gaan we opnieuw een creatief jaar tegemoet. Wil je ook graag de nieuwe kleuren in jouw woonkamer, maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Onze adviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de interieur kleuren 2023 en helpen je om een prachtig plaatje te creëren. Zo heb jij de trendkleuren al gelijk toegepast in jouw interieur.

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over de kleurentrends

In TMC Goes en TMC Bergen op Zoom mengen jouw verf op jouw gewenste kleur