Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Terug naar de basis

Ook voor 2024 hebben wij de woontrends voor jou op een rij gezet.

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de natuur, door vegetarisch te eten en afval te scheiden. Dit is tenslotte de toekomst en ieder jaar gaan we binnen deze trend een stapje vooruit. Zo wordt duurzaam leven niet langer een trend, maar een levenswijze. Oude spullen krijgen een tweede leven en we bezoeken massaal de kringloopwinkels. Zoals we altijd zeggen: ‘alles komt terug’ en oude tijden herleven. Zo zien we dit ook in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan het Chinese porselein of de Keulse potten van oma. Maar ook meubels waar een dierbare herinnering aan kleeft kunnen opgeknapt worden in een meubelstoffeerderij.

Naast het meubilair mogen kamerplanten en bloemen natuurlijk ook niet ontbreken in het huidige interieur. Planten hebben een paar jaar geleden opnieuw hun intrede gedaan en blijven ook nu nog volop aanwezig. Naast de natuurlijke groentinten zien we ook een zeer grote trend in droogbloemen in diverse zachte tinten. We zetten ze niet enkel in een vaas, maar ook in kransen en wanddecoraties zien we de droogboeketten volop terug. Door de toevoeging van natuurelementen in het interieur verbinden we binnen steeds meer met buiten. Zo ontstaat er één geheel en een oase aan rust.

Woontrends 2020
Woontrend 2020 najaar

Ontdek de nieuwe trendkleur

Rust zien we ook veel terug in de nieuwe trendkleur Tranquil Dawn, wat gebaseerd is op de dageraad. In 2018 werd de kleur Spiced Honey gelanceerd en in het nieuwe jaar kunnen we de kleur nog steeds goed toepassen, aangezien deze natuurlijke tint perfect combineert met meer uitgesproken kleuren.

Omdat natuur een steeds grotere rol inneemt binnen het interieur is de toepassing van natuurlijke materialen als jute, linnen, wol, hout, hennep en marmer een must. Deze laatstgenoemde combineert perfect met velours. Met deze natuurproducten creëer je juist weer een hele rijke sfeer, wat meteen een mooie overgang is naar de volgende trend.

kleuren 2020 interieur

Thematiseren en een slim interieur

Door de toename in gebruik van social media en met name Instagram, worden de interieurs steeds meer gethematiseerd. We willen allemaal een Ista-proof interieur en creëren steeds vaker een perfecte en gestileerde ambiance. Het is lastig om op te vallen tussen al deze prachtige interieurplaatjes, dus denken we steeds meer out of the box of we overdrijven de gekozen stijl zo, dat het een thema wordt. In 2020 gaat de ‘boutique hotel’ sfeer een nog grotere rol spelen dan het nu al doet. Luxe materialen, donkere kleuren en comic items spelen een hoofdrol binnen deze trend en identiteit en beleving binnen het interieur staan centraal.

Een andere trend die we verder voortzetten is het gebruik van technische snufjes als het elektrisch bedienen van de zonwering en gordijnen doormiddel van onze spraak. We praten niet langer enkel met elkaar, maar ook met Google Home. Zo worden we steeds meer bediend door onze apparaten en maakt het interieur het leven makkelijker.

Dat we in oplossingen moeten denken, komt ook heel sterk naar voren binnen de laatste trend. De bevolkingsdichtheid binnen de stad neemt sterk toe en dit vereist een slimme inrichting van de beperkte ruimte. We gaan meer in de hoogte bouwen of hybride wonen. Dit betekent dat we niet langer kiezen voor een traditionele scheiding van de gemeenschappelijke ruimtes. Verschillende ruimtes binnen een woning worden gecombineerd. Daarnaast komen ontspanning en werk samen binnen één ruimte. Met deze manier van inrichten bereiken we hetzelfde woongenot, maar op een kleiner oppervlak. We passen dit zelfs toe op onze meubels. Deze worden steeds vaker modulair en multifunctioneel.

Nu je op de hoogte bent van de nieuwste woontrends kan je deze gaan verwerken in je interieur. Heb je inspiratie of advies nodig? Vraag dan een gratis 1-op-1 woonadvies aan! Veel succes!