TMC Wonen 8.4 2652

   Teakfix Wood Care Kit + Cleaner

   Uit voorraad leverbaar

   17,50
   Teakfix Wood Care Kit + Cleaner is available for purchase in increments of 1

   Geschikt voor tropische hardhoutsoorten zoals onbewerkt (blank) teakhout en acacia

   Wood Care Kit - Teakfix

   – 250 ml flacon Wood Teakfix

   – 250 ml flacon Natural Wood Cleaner

   – Microvezeldoek

   • Omschrijving
   • Eigenschappen
   • Stel een vraag

   Wood Care Kit - Teakfix

   Geschikt voor tropische hardhoutsoorten zoals onbewerkt (blank) teakhout en acacia

   1. Natural Wood Cleaner

   Productinformatie

   Natural Wood Cleaner is een intensieve houtreiniger die tevens als voorbehandelingsmiddel fungeert bij het gebruik van alle onderhoudsmiddelen die er voor houten meubelen verkrijgbaar zijn. Natural Wood Cleaner wordt onder andere gebruikt voor het intensief reinigen van vervuilde waslagen, olielagen of laklagen. Tevens is het in staat om (zware) vlekken te verwijderen uit meubelen die voorzien zijn van was of olie (eventueel in combinatie met een zeer fijn staalwolletje of schuursponsje). Door het gehele meubel vooraf hiermee een behandeling te geven, wordt bij een aansluitende behandeling met een willekeurig onderhoudsmiddel een beter resultaat bereikt. Dit omdat het onderhoudsmiddel zich niet meer vermengd met het nog aanwezige vuil op het meubel. Omdat Natural Wood Cleaner de ondergrond intensief reinigt, wordt de ondergrond enigszins schraal. Hierdoor dient men na een behandeling altijd een geschikt onderhoudsmiddel te gebruiken.

   Verwerkingsadvies

   Breng de Natural Wood Cleaner aan op een schone en droge doek. Hiermee het meubel royaal inwrijven en een zeer korte tijd laten inwerken. Vervolgens het opgeloste vuil verwijderen met een schoon deel van de gebruikte doek. Na het gebruik van Natural Wood Cleaner het meubel altijd nabehandelen met een geschikt onderhoudsmiddel. Intensieve vlekken op geoliede of met was afgewerkte meubelen kunnen verwijderd worden door een fijn staalwolletje te bevochtigen met Natural Wood Cleaner. Hiermee de vlek licht polijsten totdat deze verdwenen is. Let op, niet te hard drukken, want dan bestaat de kans dat er te diep in het hout geschuurd wordt en er “licht” hout zichtbaar wordt en dus kleurverschil in het meubel.

   2. Wood Teakfix

   Productinformatie

   Teakfix is een kleurloze beschermer op waterbasis met als grote voordeel dat het teak- of acaciahout niet van kleur veranderd na een behandeling. De natuurlijke uitstraling van het tropische hardhout blijft behouden, maar tegelijkertijd is het meubel beschermd tegen vuil en vochtvlekken. Bij vetvlekken daarentegen is deze werking minder goed, maar deze vetvlekken zijn redelijk makkelijk te verwijderen.

   Verwerkingsadvies

   Voordat het meubel met Wood Teakfix behandeld kan worden, moet het eerst goed schoon gemaakt worden met Natural Wood Cleaner. Dit geldt ook wanneer het meubel voor een volgende keer behandeld gaat worden. Hiermee wordt voorkomen dat de nieuwe Wood Teakfix laag zich vermengd met oude en vervuilde lagen. Laat de Natural Wood Cleaner goed drogen en probeer vervolgens de Wood Teakfix op een onopvallende plaats om de kleurechtheid en de bestendigheid van het hout te testen. Vergelijk het resultaat wanneer de Wood Teakfix goed is opgedroogd en bepaal dan of het hele meubel de behandeling kan ondergaan. Breng de Wood Teakfix met een schone en stevige doek (of kwast) royaal aan op het meubel en verdeel het egaal over het oppervlak. Wrijf met een doek deze laag goed uit en laat het 24 uur drogen zodat het zijn optimale beschermingsniveau bereikt. Vooral bij onbehandelde meubelen is het aan te raden 2 of 3 lagen aan te brengen en het meubel 2 tot 4 keer per jaar te behandelen. Vlekken bij voorkeur direct verwijderen met een tissue of doekje. Probeer blijvende vlekken te verwijderen met een doekje wat bevochtigd is met Natural Wood Clean, maar behandel het hout dan altijd wel opnieuw met Wood Teakfix. Hele hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden door voorzichtig met een heel fijn staalwolletje of schuursponsje te wrijven, eventueel in combinatie met Natural Wood Cleaner. Behandel ook hier weer het meubel altijd na met Wood Teakfix.

   ArtikelnummerORANJE0028
   MerkenTMC Wonen
   WinkelTMC Wonen
   MaterialenHout
   Bezig met laden...
   Even geduld...