Bezoek onze winkels
Bezoek onze winkels
Laminaat vloeren
Laminaatvloer

Ontdek de mogelijkheden van laminaat

Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel uitvoeringen, kleuren en patronen. Grofweg kan er een onderscheid gemaakt worden tussen vloeren die enerzijds lijken op parket en anderzijds op gladde vloeren. Zo zijn er naast de meest gekozen en veel voorkomende dessins met houtmotieven ook dessins met een natuursteenlook, beton of geglazuurde tegels look of marmer. Deze zijn weer verkrijgbaar in meerdere kleuren, prints en motieven of juist in een helemaal zwart of witte uitvoering. Er zijn verschillende diktes en breedtes verkrijgbaar, lange en korte planken en verschillende groefsoorten. Weet je niet wat goed past bij jouw inrichting? Wat mogelijk is in jouw huis? Kom dan langs bij TMC Wonen voor een uitgebreid en vakkundig advies.

Voor- en nadelen

  • Eenvoudig te onderhouden
  • Slijtvast en krasbestendig
  • Kleurvast
  • Duurzaam
  • Makkelijk te leggen
  • Is bij beschadiging niet op te schuren
Laminaat Zeeland
Laminaat Quick Step vloeren

Laat je adviseren

Onderhoud van laminaat

Hoe moet je een laminaat vloer onderhouden? Heel eenvoudig: regelmatig stofzuigen en afnemen met een lichtvochtige doek of dweil. Zorg er voor dat vuil of zand niet blijft liggen omdat het krassen kan veroorzaken in de toplaag en dweil niet te nat omdat vocht ervoor kan zorgen dat de planken opzwellen of krom trekken. Ook is het aan te raden om gebruik te maken van voetmatten bij de deur, viltdoppen of –stroken onder (zware) meubelen zoals kasten, tafels en banken. Heb je een bureaustoel? Leg daar dan een kunststof mat onder om krassen te voorkomen. Beschadigingen in je laminaat vloer? Gebruik dan bij voorkeur een reparatiesetje van dezelfde leverancier als de vloer. Hetzelfde geldt voor speciale schoonmaakmiddelen.

Vloeren Zeeland
Laminaat Bergen op Zoom

Vloerverwarming bij laminaat

Een laminaat vloer combineren met vloerverwarming of vloerverkoeling, is dat mogelijk? Ja, het is mogelijk maar niet met traditioneel laminaat. Standaard laminaat vloeren zijn namelijk te dik en kunnen eigenlijk niet zonder isolerende ondervloer gelegd worden. Hierdoor wordt de warmtegeleiding beperkt, kan vloerverwarming niet dienen als hoofdverwarming en zijn extra radiatoren nodig. Tegenwoordig zijn er wel dunnere laminaatsoorten die zonder ondervloer gelegd kunnen worden en dus te combineren zijn met vloerverwarming of –verkoeling. Let op: vloerkleden en matten kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur plaatselijk te hoog wordt. De werking van de vloer verschilt dan teveel ten opzichte van de rest van de vloer. Kom langs voor uitgebreid advies.

Merken

Laminaat bedrijf
Adviseur Laminaat 1

Johan Jr.

Door de vele mogelijkheden bij laminaat is er voor ieder wat wils

Kom naar TMC Wonen voor jouw nieuwe laminaat vloer

Klanten beoordelen ons met een 8.6

Op basis van 6682 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen
zie boven
Voldoende keuze en goed geholpen.
Vanaf het begin tot in de uitvoering van werkzaamheden is alles erop gericht om je wensen als klant waar te maken. Alles gebeurt in goed overleg van het uitzoeken van de raambekleding tot inmeten tot montage. Zeer professioneel!
Idem