Laminaat | TMC Wonen

Laminaat specialist in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom

TMC Wonen is de erkende interieurspecialist op het gebied van Laminaat vloeren in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom

Laminaat Vloeren

Wat is Laminaat? Laminaatvloeren behoren tot de kunststof vloerbedekking soorten en bestaan uit drie tot vier lagen. De bovenste laag, een transparante en slijtvaste toplaag, bestaat uit meerdere lagen melamine versterkt met korund en beschermt tegen beschadigingen en slijtage. Ook wordt hierin een structuur geperst, het zogenaamde Embossed. De printlaag daaronder is bedrukt met een foto van de hout- of tegelstructuur van de Laminaatvloer. De kernplaat bestaat meestal uit HDF, een hogere kwaliteit MDF, en functioneert als de drager. De onderlaag zorgt er tenslotte voor dat de Laminaat vloer niet kromtrekt of doorzakt. Waar moet je op letten als je een Laminaatvloer koopt? Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid (40 tot 60 procent) en de temperatuur (constant tussen de 19 en 24 graden). Een te droge of vochtige vloer gaat namelijk krom trekken of uitzetten. Let bij de aankoop op de gebruiksklasse, de dikte, kwaliteit en vraag hier naar bij onze deskundige adviseurs. Door onze brede collectie zijn er altijd wel leuke acties en aanbiedingen, zodat je op een goedkope manier een goede vloer kan kopen.

Laminaat merken bij TMC Wonen: NL Label, Ambiant, Quick Step en Berry Alloc

MAAK AFSPRAAK

Groeven & Laminaat in de Badkamer

Groeven tussen de Laminaat planken zijn er in allerlei soorten en maten. De bekende V-groef (langs de lengtezijdes), 4V-groef (ook langs de breedtezijdes), de U-groef maar ook laminaat zonder groef. Groeven zorgen ervoor dat Laminaat nog meer lijkt op een houten vloer. Het geeft een robuuste uitstraling en beschermt de toplaag doordat vuil en zand zich verzamelt in de voeg. Zonder voeg heeft de vloer een strakkere uitstraling en is de vloer goedkoper. Daarnaast zijn voegen ook vaak de plaatsen waar vocht de vloer in kan dringen.

Zo zorgt bijvoorbeeld een waterafstotende coating, bij de Hydroseal technologie van Quick-Step, ervoor dat water niet in de groeven van de vloer dringt. Hierdoor zijn laminaatvloeren ook geschikt voor vochtige ruimtes als de badkamer. Benieuwd welke Laminaatvloer in jouw badkamer goed zou staan? Kom langs in één van onze showrooms en laat je uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden.

MAAK AFSPRAAK
  • Wim

    Bedrijfsleider

    Vestiging: TMC Goes

    Aantal jaren in dienst: 27

    Wim is de rots in de branding voor het filiaal TMC Goes. Mede door zijn jarenlange ervaring is hij een kei in zijn vak. Het specialisme van Wim is de parketafdeling. Hierin kan hij je volledig informeren én met verrassende ideeën komen.