Bezoek onze winkels Of maak een afspraak
Bezoek onze winkels Of maak een afspraak
Vinyl Vloer Houtlook
Vinyl in badkamer

Wat is vinyl?

Wil je een vinyl vloer kopen? Ontdek wat vinyl is en in welke situaties deze vloer goed tot z’n recht komt. Vinyl is een vorm van vloerbedekking en wordt gemaakt van de kunststof polyvinylchloride. Andere namen voor hetzelfde product zijn Novilon of zeil. Een vinyl vloer bestaat uit meerdere kunststof lagen waarbij de doorzichtige bovenste polyurethaan laag dient als bescherm- en slijtlaag. De dikte van deze laag is dan ook sterk bepalend voor de kwaliteit en levensduur van de vloer. De tweede laag is een decoratieve laag waar het design op aangebracht is en wordt ondersteund door de (derde) draaglaag die het werken van de vloer tegengaat. De onderste laag zorgt voor de sterkte en het comfortabel aanvoelen van de vloer. Een vinylvloer combineert dus PVC (taaiheid), glasvezel (stabiliteit), schuimgel (comfort, structuur en isolatie) en urethaan (duurzaamheid) tot een uniek soort vloerbedekking. De adviseurs van TMC Wonen adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw interieur. Door eerlijk en persoonlijk advies kies je de vloer die bij jou past. Zo is het kopen van een vinyl vloer extra prettig. Het leggen en egaliseren wordt gedaan door onze eigen, vakkundige stoffeerders.

Voor- en nadelen

  • Geluiddempend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geschikt voor vochtige ruimtes
  • Makkelijk te leggen en te onderhouden
  • Vooraf egaliseren noodzakelijk
  • Kunnen deukjes ontstaan bij veel gewicht
Verschillende Soorten Vinyl

Laat je adviseren

Uitvoeringen van vinyl

De vinyl vloer wordt ook wel de kameleon onder de vloeren genoemd. Van oudsher is het te krijgen op banen (van 4 meter, oftewel kamerbreed), maar tegenwoordig ook in tegel- en strookuitvoering. Daarnaast is de keuze in het type motief of print en kleur enorm uitgebreid. Zo zijn er (natuurgetrouwe) designs te verkrijgen met een stenenstructuur, houtstructuur of tegelmotief waarbij het net lijkt of je een echte houten- of tegelvloer hebt.

Vloerverwarming Vinyl
Vinyl Visgraat

Vloerverwarming voor vinyl

Een vinyl vloerbedekking gecombineerd met vloerverwarming of vloerverkoeling, is dat mogelijk? Jazeker, dat is geen enkel probleem! Wel is het verstandig om jezelf uitgebreid te laten voorlichten door een adviseur van TMC Wonen over jouw specifieke woonsituatie. Zo heeft de dikte van de vloer bijvoorbeeld invloed op de thermische weerstand en dus geleiding van warmte en moet de ondervloer volledig vlak zijn. Dit doen we door de ondervloer te egaliseren, zodat er geen bobbeltje meer te zien is. Tip: verlijm de vinyl vloer volledig op de ondervloer om de warmte weerstand zo klein mogelijk te maken.

Vloeradvies Op Maat
Adviseur vinyl Kruiningen

Gerard

Vinyl is een vloer die makkelijk te onderhouden is

Kom naar TMC Wonen voor jouw nieuwe vinyl vloer

Klanten beoordelen ons met een 8.6

Op basis van 6489 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen
1e ervaring was in de winkel dat er bij mijn aankoop onverwachte kosten kwamen. Levering was wel snel maar afspraak stond na 15.30 en ze waren er al rond 9.15 uur.
Doe al langer zaken met TMC, niet altijd de goedkoopste maar ben zeer te spreken over het vakmanschap van de heren bij montage / ophangen etc. Aanbeveling waardig. Makkelijke digital kalender om afspraken te plannen.
Eind juli hebben wij gordijnen en jaloezieën besteld. We wisten van te voren dat de jaloezieën een wat langere levertijd zal hebben. Dit was voor ons geen enkel probleem. In de winkel werden we geholpen door een vriendelijke medewerkster. We hadden van te voren afgesproken dat we alleen een aanbetaling zouden doen. Het resterende bedrag zouden we bij de levering doen. Vervolgens ontvingen we een factuur waarop stond dat we de gehele betaling in één keer moesten betalen. Dit was wel vervelend, want nu moesten we er weer achteraan gaan. Vervolgens konden we in september de gordijnen ophalen. De gordijnen zouden geleverd zijn bij een magazijn. Bij aankomst bleken de gordijnen geleverd te zijn in de winkel. We waren hier van te voren niet over geïnformeerd. In december vroegen we ons af hoe het zat met de levering van de jaloezieën. We hoorden maar niks van TMC en het zal in oktober of november geleverd worden. Wat bleek nou één van de medewerkers had ons uit het systeem gehaald. Ze hadden ons bij de eerste levering van de gordijnen uit het systeem gehaald. Hierdoor konden ze niet meer voor ons controleren of de jaloezieën al binnen waren gekomen. Uiteindelijk bleken de jaloezieën in het magazijn te liggen Ondanks dat er zoveel mis is gegaan zijn we toch wel tevreden met de gordijnen en de jaloezieën.
Hele fijne winkel, vriendelijk personeel. Mijn behang was snel geleverd.