Bezoek onze winkels
Bezoek onze winkels
Vinyl Vloer Houtlook
Vinyl in badkamer

Wat is vinyl?

Wil je een vinyl vloer kopen? Ontdek wat vinyl is en in welke situaties deze vloer goed tot z’n recht komt. Vinyl is een vorm van vloerbedekking en wordt gemaakt van de kunststof polyvinylchloride. Andere namen voor hetzelfde product zijn Novilon of zeil. Een vinyl vloer bestaat uit meerdere kunststof lagen waarbij de doorzichtige bovenste polyurethaan laag dient als bescherm- en slijtlaag. De dikte van deze laag is dan ook sterk bepalend voor de kwaliteit en levensduur van de vloer. De tweede laag is een decoratieve laag waar het design op aangebracht is en wordt ondersteund door de (derde) draaglaag die het werken van de vloer tegengaat. De onderste laag zorgt voor de sterkte en het comfortabel aanvoelen van de vloer. Een vinylvloer combineert dus PVC (taaiheid), glasvezel (stabiliteit), schuimgel (comfort, structuur en isolatie) en urethaan (duurzaamheid) tot een uniek soort vloerbedekking. De adviseurs van TMC Wonen adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw interieur. Door eerlijk en persoonlijk advies kies je de vloer die bij jou past. Zo is het kopen van een vinyl vloer extra prettig. Het leggen en egaliseren wordt gedaan door onze eigen, vakkundige stoffeerders.

Voor- en nadelen

  • Geluiddempend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geschikt voor vochtige ruimtes
  • Makkelijk te leggen en te onderhouden
  • Vooraf egaliseren noodzakelijk
  • Kunnen deukjes ontstaan bij veel gewicht
Verschillende Soorten Vinyl

Laat je adviseren

Uitvoeringen van vinyl

De vinyl vloer wordt ook wel de kameleon onder de vloeren genoemd. Van oudsher is het te krijgen op banen (van 4 meter, oftewel kamerbreed), maar tegenwoordig ook in tegel- en strookuitvoering. Daarnaast is de keuze in het type motief of print en kleur enorm uitgebreid. Zo zijn er (natuurgetrouwe) designs te verkrijgen met een stenenstructuur, houtstructuur of tegelmotief waarbij het net lijkt of je een echte houten- of tegelvloer hebt.

Vinyl Van Tarkett

Vloerverwarming voor vinyl

Een vinyl vloerbedekking gecombineerd met vloerverwarming of vloerverkoeling, is dat mogelijk? Jazeker, dat is geen enkel probleem! Wel is het verstandig om jezelf uitgebreid te laten voorlichten door een adviseur van TMC Wonen over jouw specifieke woonsituatie. Zo heeft de dikte van de vloer bijvoorbeeld invloed op de thermische weerstand en dus geleiding van warmte en moet de ondervloer volledig vlak zijn. Dit doen we door de ondervloer te egaliseren, zodat er geen bobbeltje meer te zien is. Tip: verlijm de vinyl vloer volledig op de ondervloer om de warmte weerstand zo klein mogelijk te maken.

Vloeradvies Op Maat
Adviseur vinyl Kruiningen

Gerard

Vinyl is een vloer die makkelijk te onderhouden is

Kom naar TMC Wonen voor jouw nieuwe vinyl vloer

Klanten beoordelen ons met een 8.6

Op basis van 6682 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen
Prima service. Alleen de leermiddelen voor onderhoud niet geleverd . Maar is netjes in BOZ afgeleverd . Zodat wij het daar op konden halen.
Prima service en montage van de luxaflex, echter is het heel knullig als blijkt dat de voorbereidingen onvoldoende zijn, een aantal beugels die genoteerd waren op het blad van inmeten werden niet in de materialen meegeleverd. Hierdoor moesten we opnieuw 3 weken wachten voordat montage plaats kon vinden....jammer voor de klant .... maar een sorry kon er nog niet af...
Keurig en volgens afspraak onze trap gestoffeerd met marmoleum.. communicatie vooraf en tijdens de verschillende dagen goed
Goed geholpen en vakkundig werk afgeleverd