Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Contact

 • Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

  Hulp nodig bij het bestellen van een artikel of een vraag over ons assortiment? Je kunt ons bellen of een WhatsApp bericht sturen via 0113 224 122. Een e-mail kun je sturen naar: info@tmcwonen.nl. Je kunt via onze website ook een contactformulier invullen.

Annuleren & Retourneren

 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Je kan een bestelling annuleren onder bepaalde omstandigheden. Bekijk hier de CBW voorwaarden. Dit zijn de voorwaarden voor aankopen die na 01-01-2020 plaats hebben gevonden.

 • Wat zijn de retourvoorwaarden?

  Je kan een product ruilen of retourneren onder bepaalde omstandigheden. Bekijk via onderstaande links de CBW voorwaarden. Bekijk hier de CBW voorwaarden voor alle aankopen die na 01-01-2020 hebben plaatsgevonden. En bekijk hier de CBW voorwaarden voor alle aankopen die op/voor 31-12-2019 hebben plaatsgevonden. 

Woonbranche Cijfers Blog

 • Hoeveel huishouden zijn er in Nederland?

  Het aantal huishoudens in Nederland bedraagt ongeveer 8,1 miljoen. Het aantal huishoudens wisselt heel erg door, geboortecijfers, immigratie, emigratie, huwelijkscijfers en scheidingen.

  Bron: CBS

 • Hoeveel geld besteed iemand aan een interieur?

  Mensen besteden aanzienlijke bedragen aan meubels en woonaccessoires in Nederland. De bestedingen aan interieur kunnen sterk variëren, waarbij sommige mensen enkele honderden euro’s uitgeven en anderen zelfs duizenden euro’s investeren. Gemiddeld wordt er per jaar € 1.533 euro uitgegeven om de interieur te upgraden en te verfraaien. Het bestedingspatroon varieert afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, inkomensniveaus en prioriteiten.

  Bron: NU.nl

 • Wanneer en hoe vaak word het interieur vernieuwd?

  Het vernieuwen van het interieur heeft verschillende oorzaken, zoals verhuizing, opgroeiende kinderen, verlangen naar een frisse uitstraling, het volgen van trends, slijtage/beschadiging van interieurartikelen, en veranderende smaak/behoeften. Deze veranderingen in het leven motiveren mensen om hun interieur aan te passen. Bij een verhuizing willen mensen vaak de nieuwe ruimte personaliseren. Opgroeiende kinderen zorgen voor veranderende behoeften en interesses. Het verlangen naar een frisse uitstraling en de nieuwste trends stimuleert het regelmatig winkelen voor nieuwe interieuritems. Slijtage, beschadiging en veranderende trends kunnen ook de noodzaak creëren om meubels en vloeren te vernieuwen en niet meer voldoende elementen te vervangen.

 • Hoeveel meubels gooien wij weg?

  Jaarlijks belanden in Europa enorme aantallen meubels op de vuilnisbelt, maar liefst 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels en 18,4 miljoen matrassen.

  Bij TMC Wonen geven we oude meubels een nieuw leven bij de meubelstoffeerderij. Onze vakmensen kunnen stoelen, banken en andere meubelstukken opnieuw bekleden, opvullen en repareren. Zo verminderen we verspilling en behouden we waardevolle materialen. Met het hergebruik van meubels dragen we bij aan een duurzamere interieurinrichting en verminderen we de impact op het milieu.

  Bron: Bedrock

 • Hoelang gaat een meubel mee?

  Hoe lang zouden meubels doorgaans gemiddeld mee moeten gaan? Dat is lastig te zeggen. Meubels komen niet met standaard levensverwachtingen, zoals het eten uit de supermarkt. De levensduur van een bank, tafel of kast is ook zeer afhankelijk van het onderhoud dat je eraan pleegt. Doorgaans ligt de levensduur van meubels tussen de 5 en 20 jaar.

  Bron: Haren de Krant

 • Hoeveel woonwinkels zijn er in Nederland?

  In Nederland zijn er tal van woonwinkels die een breed scala aan interieurproducten en diensten aanbieden om aan de behoeften van consumenten te voldoen. Deze winkels zijn onderverdeeld in meubelzaken, slaapspeciaalzaken, winkels voor woningtextiel en gemengde woonwinkels. Er zijn ongeveer 1807 meubelzaken, 730 slaapspeciaalzaken, 1284 winkels voor woningtextiel en 2535 gemengde woonwinkels in Nederland. Deze diversiteit aan woonwinkels biedt consumenten een ruime keuze en de mogelijkheid om hun interieur naar eigen smaak in te richten.

  Bron: CBS

 • Hoeveel m2 is de gemiddelde woonwinkel in Nederland?

  In Nederland beslaan woonwinkels 27.340.000 m2, gemiddeld 4.301 m2 per winkel. De omvang varieert afhankelijk van locatie, assortiment en klantbehoeften. Met voldoende ruimte creëren woonwinkels inspirerende showrooms met diverse stijlen en designs. Ze presenteren een uitgebreide product selectie voor klanten om hun huis in te richten.

  Bij TMC Wonen hebben we in onze woonwinkels verschillende showroomopstellingen met diverse interieurstijlen. We hopen dat deze variatie onze klanten inspireert en helpt bij het vinden van de perfecte inrichting voor hun huis. Bovendien kunnen onze klanten verschillende producten uitproberen en ervaren, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken.

  Bron: Retail Insiders

 • Hoeveel kilogram meubels is er in Nederland?

  Uit een CBS-onderzoek blijkt dat Nederland een enorme voorraad meubels heeft, met een totaal gewicht van ongeveer 12 miljard kilogram. Deze meubels zijn essentieel voor comfortabele leefruimtes en bestaan voornamelijk uit woon- en slaapkamermeubels (2,4 miljard kilogram) en matrassen (440 miljoen kilogram).

  Door meubels te hergebruiken, repareren en recyclen, kunnen we afval verminderen en grondstoffen efficiënter benutten. Samenwerking is cruciaal om een duurzamere toekomst te creëren en verantwoord om te gaan met onze meubelvoorraden.

  Bron: CBS

 • Wat is de jaaromzet in de woonbranche van 2020?

  De woonbranche in Nederland boekte in 2020 een jaaromzet van € 10.256.000.000. Binnen deze sector zijn er verschillende soorten bedrijven en professionals actief, waaronder woonwinkels, fabrikanten, ontwerpers en interieurarchitecten. De woonbranche speelt een belangrijke rol in de Nederlandse economie, zorgt voor werkgelegenheid en draagt bij aan het creëren van comfortabele en persoonlijke leefomgevingen.

  Bron: Retail Insiders

Garantie

 • Hoe lang is de garantietermijn?

  Bij de aankoop van een meubel heb je twee jaar garantie en in het derde jaar wordt 50% van de kosten vergoed. TMC Wonen is een CBW-erkende onderneming. De Centrale Branchevereniging Wonen is een overkoepelende organisatie die onder andere standaarden voor garantietermijnen bepaald. TMC Wonen geeft bovenop deze standaard van twee jaar, extra garantie. Is de garantietermijn op je meubels verlopen en heb je toch een vraag? Bel dan naar 0113 224 122 of stuur een mail naar info@tmcwonen.nl, dan kunnen wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.  

  Naast de standaard garantievoorwaarden zijn er verlengde garantie termijnen mogelijk. Deze worden gesteld door de leverancier, wanneer dit geldt voor jouw meubels wordt je hierover geïnformeerd bij de aankoop.

  Verder is het mogelijk om een aanvullende garantie aan te schaffen voor je zitmeubel, de Premium Service. Hiermee krijg je 5 jaar volledige garantie op vlekkenservice en op de constructie van het zitmeubel. De orderbevestiging en/of factuur dient als garantiebewijs van de aanschaf.

  Heb je een vraag of wil je een service melding maken? Neem dan contact met ons op en houdt je klant- en/of ordernummer bij de hand. Zo kunnen we jou nog sneller verder helpen!

Betaling

 • Welke betaalmethoden biedt TMC Wonen?

  Winkels
  Je kan bij ons in de winkel betalen met een pinpas en op rekening. Als je in de winkel een bestelling plaatst, dan dient er een aanbetaling van 30% plaats te vinden. De overige 70% betaal je bij de levering of het afhalen per pin of op factuur. Houdt er rekening mee dat het daglimiet, afhankelijk van je bank, ongeveer €2.500,- is. Controleer van te voren hoeveel je kan betalen per pin en verhoog dit indien nodig. In de winkels is het niet mogelijk om met creditcard te betalen. 

  Webshop
  In onze webshop kun je op verschillende manier betalen: iDEAL, Mastercard, Maestro, Visa en betalen in de winkel (contant of pin). Let op; betalen in de winkel is alleen mogelijk bij de bezorgmethode ‘Afhalen’. Ook als je kiest voor het ophalen van de producten bij het Pick-Up Point is het mogelijk om contant of via de pin te betalen.

 • Kan ik op rekening bestellen?

  Het is mogelijk om bij ons op rekening te bestellen. Na de bestelling ontvang je via de mail een factuur, hierop staat een link via waar je de betaling kan voldoen.

Zakelijk

 • Waar kan ik terecht voor zakelijke bestellingen?

  Voor zakelijke bestellingen kan je terecht bij TMC Project. Je kan vrijblijvend contact opnemen met onze projectinrichters. Voor algemene vragen kun je bellen naar 0113 224 126 of mailen naar info@tmcproject.nl.

Verzending

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Levertijden verschillen per product. Bekijk de productpagina van het item dat je wilt kopen voor een indicatie van de levertijd. Neem gerust contact met ons op voor exacte levertijden.

 • Kan ik mijn bestelling laten thuisbezorgen?

  Het is zeker mogelijk om je bestelling thuis te laten bezorgen. De verzendkosten hiervoor staan vermeld onder het kopje ‘Wat kost het om mijn bestelling thuis te laten bezorgen?’.

 • Wat kost het om mijn bestelling thuis te laten bezorgen?

  De verzendkosten verschillen per categorie en of er montage is gewenst. Als de bestelling bij ons wordt opgehaald zijn de verzendkosten gratis. 

  Categorie Verzendkosten Verzend- & Montagekosten
  Woonkamer €24,95 €49,90
  Eetkamer €24,95 €49,90
  Boxsprings €24,95 €49,90
  Hoofdkussens & Dekbedden €7,95 N.V.T.
  Verlichting Alleen afhalen Alleen afhalen
  Accessoires €7,95 N.V.T.
  Spiegels & Schilderijen €19,95 N.V.T.
  Onderhoud €5,45 N.V.T.
 • Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet ontvangen heb?

  Wat vervelend dat je jouw bestelling niet hebt ontvangen. Om te achterhalen waar jouw bestelling is, willen wij dit graag onderzoeken. Hiervoor kan je bellen naar 0113 224 122 of een mail sturen naar info@tmcwonen.nl.