Bezoek onze winkels Of maak een afspraak
Bezoek onze winkels Of maak een afspraak

Ontdek onze Duette® Shades

Wat moet ik weten over Duette® Shades?

Duette® Shades van Luxaflex zijn een vorm van raambekleding die gekenmerkt wordt door de dubbele laag stof in een honingraatstructuur. Deze unieke structuur heeft een duurzame en isolerende werking door de stilstaande lucht tussen de twee stoflagen. In de winter zorgt dit voor een energiebesparing doordat de kou buiten en de warmte binnen gehouden wordt. In de zomer daarentegen wordt het zonlicht gereflecteerd, zeker wanneer de stof behandeld wordt met de exclusieve coating. Daarnaast heeft de dubbele laag stof een geluidswerende en –dempende werking wat zorgt voor een verbeterde akoestiek binnenshuis. Ook zijn er geen gaatjes in de stof zichtbaar doordat de koorden verwerkt zijn tussen de twee lagen stof, dit in tegenstelling tot de Plissé® Shades. Met een Duette® of Honeycomb® Shade heb je dus de perfecte controle hebt over de warmte- en lichtregeling in huis.

Duette Shades Woonkamer

Wat zijn de mogelijkheden van Duette® Shades?

Deze binnenzonwering is natuurlijk leverbaar in meerdere stofsoorten en kleuren zodat het perfect bij een nieuwe of bestaande inrichting gecombineerd kan worden. Er zijn veel mogelijkheden bij Duette® Shades. Zo is er de keuze uit drie verschillende plooibreedtes: 25, 32 en 64 millimeter. De gewenste en perfecte balans tussen lichtinval en privacy kan bepaald worden door de drie transparantieniveaus (doorschijnend, lichtdoorlatend en verduisterend) en het Top-Down/Bottom-Up systeem. Hiermee kun je de shades openen vanaf onder, vanaf boven of er tussen in en kan in dit geval ook gecombineerd worden met het elektrische PowerView® systeem. Duette® Shades zijn geschikt voor vrijwel alle soorten ramen en deuren. Denk bijvoorbeeld aan boogramen, erkers en hoekramen, trapezoïden, ovale en ronde ramen, glazen schuifdeuren, dakramen, badkamerramen en keukenramen. De twee laatstgenoemde worden vaak gecombineerd met de zogenaamde DustBlock bewerking wat een antistatische, vocht- en vuilafstotende werking heeft waardoor de shades eenvoudiger te reinigen zijn en langer mooi blijven. Tenslotte is het ook mogelijk om de shades te gebruiken op draai- en kiepramen. Hiervoor is een speciaal TruFit profiel beschikbaar zodat het product geplaatst kan worden zonder te boren of te schroeven.

Welke soorten bediening zijn mogelijk bij Duette® Shades?

Een mogelijkheid om Luxaflex® Duette® Shades te bedienen is een elektrische bediening, ook wel PowerView Moterisation® genoemd. Hierbij is het mogelijk om gepersonaliseerde scenes in te stellen, per product of voor alle woonruimtes tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch sluiten van de verduisterende zonwering op de slaapkamer na zonsondergang, waarbij het systeem zelf de juiste tijd berekend. De bediening wordt gedaan met behulp van een PowerViewv Pebble afstandbediening, een wandbedieningspaneel of met de PowerView® app op je smartphone of tablet. De tweede mogelijkheid is handmatige bediening, waarbij gekozen kan worden uit verschillende opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Duette® Shades omhoog en omlaag te brengen met behulp van een SmartCord. Dit zichzelf oprollende koord voorkomt lange en rommelige draden aan je zonwering en houdt het geheel strak. Wanneer je helemaal geen koorden, stangen of stokken wil, is LiteRise een ideale bedieningsoptie. Hierbij trek je de shades omhoog of omlaag aan de onder- of bovenlat en blijft het product hangen waar het losgelaten wordt. Tenslotte is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om de raambekleding te bedienen met een slingerstang, schuifstok of een (eindloos) koord/ketting. Al deze bedieningssoorten zijn kindvriendelijk gemaakt door bijvoorbeeld de koordverbinders die breken als er druk op uitgeoefend wordt. Ontdek de bedieningssoorten van Duette® Shades in onze showrooms en laat je adviseren door onze interieuradviseurs.

Binnenzonwering Duette Shades

Hoe maak je Duettes® Shades schoon?

Duette® Shades kunnen op verschillende manieren worden schoongemaakt. Normale en dagelijkse reiniging kan gedaan worden door de shades af te stoffen met bijvoorbeeld een plumeau of een stofzuiger op lage stand. Als er vlekken in de stof zijn gekomen, is het advies om deze zo snel mogelijk af te nemen met een zachte spons. Maak deze nat met lauwwarm water, eventueel aangevuld met een niet synthetisch wasmiddel. Let op: gebruik geen water voor de achterzijde van de Duette® Shades als deze is voorzien van een gemetalliseerde laag. Deze kan daardoor aangetast worden en zijn reflecterende werking verliezen. Verder is het niet mogelijk om de boven- en onderbak te scheiden van de rest. Voor uitgebreid en intensief reinigen van de shades verwijzen we naar de Luxaflex® handleiding voor het reinigen van Duette® Shades.

Duettes Roze

Hoe monteer je Duette® Shades?

Deze raambekleding kan op twee manieren gemonteerd worden. In de dag: de shades worden in het kozijn of tussen twee muurdelen opgehangen. Op de dag: de shades worden op het kozijn, de muur of aan het plafond geïnstalleerd. TMC Woonwinkels heeft hiervoor eigen monteurs in dienst, vakmensen die alles afweten van het monteren van Luxaflex Duette Shades en op de hoogte blijven door regelmatig een cursus hiervoor te volgen. Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om losse onderdelen te bestellen of je binnenzonwering te laten repareren in het geval van een defect. Monteer je deze raambekleding zelf? Gebruik hiervoor dan de Luxaflex® handleiding voor het monteren van Duette® Shades.

Kom langs bij TMC Wonen voor Luxaflex® Duette® Shades

Klanten beoordelen ons met een 8.6

Op basis van 7014 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen
Al ruim 8 jaar hebben wij contact met TMC en een aantal bestellingen gedaan zoals gordijnen, Jasno Shutters en rolgordijn. TMC heeft een grote keuze, behulpzaam personeel, goede adviezen en top service!
De mannen hebben prima werk afgeleverd en ook voor hen was het de eerste keer dat ze solar rolluiken van Facro plaatsten.
Als trouwe klanten van TMC hebben wij ook voor de inrichting van ons nieuwe huis dit bedrijf ingeschakeld. Wij zijn tot volle tevredenheid geholpen door Nelleke Witte. Zij heeft goede adviezen gegeven voor de inrichting, daarbij ook gebruikmakend van het reeds bestaande interieur. Het geheel van oud en nieuw is een harmonieus geheel geworden.
Gewoon goed