Linoleum specialist in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom

TMC Wonen is de erkende interieurspecialist op het gebied van Linoleum vloeren in Goes, Kruiningen en Bergen op Zoom

Linoleum Vloeren

Wat is Linoleum? Linoleumvloeren zijn al meer dan 150 jaar een begrip als vloerbedekking. Vaak wordt het verward met Marmoleum, een merknaam voor gemarmerd Linoleum van de fabrikant Forbo, en Vinylvloeren. Toch is het onderscheid met Vinyl groot omdat een Linoleumvloer bijna helemaal opgebouwd is uit natuurlijke materialen en Vinyl uit kunststof materialen. Om Linoleum te maken wordt lijnolie, geperst uit vlasplanten, vermengd met hars van pijnbomen. Vervolgens gemengd met kurk- of houtmeel, kalksteen en eventueel kleurstoffen en pigmenten zodat er Linoleum korrels ontstaan. Deze korrels worden op een jute of canvas ondergrond gewalst. Bijna de helft van de bestandsdelen is van gerecyclede materialen en daardoor voor driekwart herbruikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Linoleumvloeren de meeste prijzen heeft gewonnen op het gebied van duurzaamheid, milieu-vriendelijkheid en natuurbehoud. Een nadeel is wel dat het niet heel goed bestand is tegen vocht. Laat je daarom altijd goed voorlichten door de adviseurs van TMC Wonen. Het leggen doen we natuurlijk zelf, met onze eigen en vakkundige stoffeerders!

Linoleum merken bij TMC Wonen: Marmoleum, Forbo

Vrijblijvend interieuradvies
 • Machteld

  Adviseur

  Vestiging: TMC Goes

  Aantal jaren in dienst: 4

  Maak kennis met het creatieve brein van TMC Goes. Machteld kan je als geen ander (stylings)tips geven voor het (her)inrichten van je interieur. Daarnaast heeft ze veel kennis van raambekleding, wandbekleding en vloerbekleding.

 • Forbo Marmoleum Vloeren

  Marmoleum is de merknaam voor Linoleum van de fabrikant Forbo, wereldmarktleider op het gebied van linoleumvloeren. De vloeren worden afgewerkt met een Topshield2 finish, bestaande uit een flexibele primer en oppervlaktefinish die vuilafstotend is en slijtage plus beschadigingen door vlekken en krassen voorkomt. Hierdoor is er geen onderhoud of polymeer laag nodig net na het leggen, maar kan de vloer periodiek onderhouden worden of hersteld als het vies en vlekkerig is geworden.

  Meer informatie over Marmoleum.

  Ontdek meer over Marmoleum
  TMC Goes
  Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
  TMC WoonWenz
  Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
  TMC Bergen op Zoom
  v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
  TMC Kruiningen
  Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
  TMC Logistiek/Planning
  Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122