Bezoek onze winkels Of maak een afspraak
Bezoek onze winkels Of maak een afspraak
Linoleum Forbo
Linoleum Betonlook

Een linoleum vloer is een duurzaam en milieuvriendelijk product, die in veel verschillende uitvoeringen mogelijk is.

In dit artikel:

 • Leggen we uit waarom een Linoleum vloer milieuvriendelijk is
 • Wordt het verschil tussen marmoleum en Linoleum uitgelegd
 • Behandelen we of Linoleum en vloerverwarming samen gaat
 • Geven we je een voorbeeld van een Linoleum met houtstructuur
 • Worden de verschillende uitstralingen genoemd die Linoleum kan hebben

Linoleum Vloer

Linoleum is een natuurproduct en daardoor een duurzaam product. De laatste jaren wint de Linoleum vloer aan populariteit omdat het een zeer milieuvriendelijke vloer is en het daarnaast nog meer unieke voordelen heeft. De vloer heeft een natuurlijke uitstraling, dit komt doordat de vloer uit 97% uit natuurlijke grondstoffen is gemaakt. Daarnaast zijn 72% van de grondstoffen herwinbaar en maar liefst 43% recyclebaar! Linoleum is kras- en slijtvast en heeft hierdoor een lange levensduur. Daarnaast heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende ontwerpen en designs. De gietvloer is op dit moment erg in. Een linoleum vloer kan hier een zeer geschikt alternatief voor zijn.

Neem contact met ons op of kom eens langs in één van onze woonwinkels om kennis te maken met linoleum vloeren.

Daarnaast worden Linoleum vloeren al tientallen jaren toegepast in ruimtes waar vloeren intensief gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (basis)scholen en andere zakelijke toepassingen. TMC Project kan u helpen bij het vinden van de juiste vloer voor uw bedrijfsinrichting.

Verschil Linoleum en Marmoleum

Het grootste verschil tussen Linoleum en Marmoleum is dat Linoleum een algemene productnaam is. Marmoleum daarentegen is de merknaam die Forbo heeft gegeven aan de collectie van gemarmerd Linoleum. Dit gemarmerd Linoleum heeft een marmer-achtige uitstraling. Dit effect wordt gecreëerd door kleurpigmenten in het product niet volledig te mengen. Hoe komt het dat Linoleum en Marmoleum dan door elkaar worden gehaald? Dit komt door de sterke positie van Forbo met de collectie van Marmoleum. Forbo is dé marktleider op het gebied van Linoleum met het merk Marmoleum. Hierdoor worden deze namen vaak door elkaar gehaald en uiteindelijk hetzelfde product mee bedoeld. Wist je trouwens dat Linoleum al sinds 1860 wordt geproduceerd? De uitvinder van deze vloer is Frederick Walton.

Linoleum en vloerverwarming

Linoleum is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Net zoals Marmoleum. De producten zijn ontzettend dun (vanaf 2mm!). De vloer wordt direct op de ondergrond verlijmd. Hierdoor zit er geen ruimte, en dus geen laagje lucht, tussen de vloer en de ondergrond. Dit komt de effectiviteit van de vloerverwarming ten goede. De warmte weerstand van Linoleum / Marmoleum is daarmee net zo gering als bij PVC Vloeren, die ook zeer vaak gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.

Linoleum in verschillende uitstralingen

Linoleum vloeren zijn in verschillende designs beschikbaar. Zo is er een marmer collectie, een solid collectie, een houtlook collectie en een betonlook collectie. Op deze manier heeft TMC Wonen voor verschillende smaken, verschillende mogelijkheden.

Voor- en nadelen van linoleum vloeren

 • Dé milieuvriendelijke vloer
 • Zeer slijtvast en krasvat
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Goed alternatief voor de gietvloer
 • Multifunctioneel gebruik
 • Een linoleum vloer is niet veerkrachtig
 • Niet zelf te leggen
 • Zichtbaar gelaste naden (bij 2 m breed)

Kom naar TMC Wonen voor jouw nieuwe linoleum vloer