Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Naar verwachting zal 2025 een kleurrijk en verrassend jaar worden op het gebied van mode en interieur. Dit jaar zien we al dat er meer kleur toegepast wordt, na jaren op safe gespeeld te hebben met beige, bruin en grijs. Deze basiskleuren zullen niet uit het modebeeld verdwijnen, maar spelen zeker niet meer de hoofdrol.

Momenteel is er veel onrust in de wereld wat spanning en onzekerheid bij ons oproept. Het gebruik van kleur in mode en interieur is een tegenreactie. We laten niet met ons sollen, nemen de regie in eigen hand en geven ons leven wat meer kleur. Kleur maakt ons vrolijk en creatief. Dat zien we terug in onze leefruimtes, daar waar wij veiligheid en vertrouwen vinden. Alle trendkleuren hebben één duidelijke overeenkomst; de natuur en onze aarde staat centraal. De relatie van de mens met de natuur en de verbinding die we hiermee zoeken is een onderwerp wat erg speelt in 2025.

3 Kleurtrends van 2025

De drie verschillende kleur trends van 2025 zijn:

  • Blauw met een vleugje paars
  • Aardetinten, oudroze en koraal
  • Olijfgroen en geel

Kleurtrend 2025: Blauw met een vleugje paars

Allereerst zien we de opkomst van donkerblauw met een vleugje paars. Dit is een ietwat zware en sombere kleur, maar door deze tint als basiskleur toe te passen zullen de vrolijke details er meer uit springen. Het combineert prachtig met diepe aardetinten en messing. Daarnaast is blauw de kleur van vertrouwen en stabiliteit. Precies waar we naar op zoek zijn in de huidige maatschappij. Het tintje paars geeft de kleur wat meer dynamiek. Blauw associëren we ook met kalmte, wat betekent dat deze kleur uitermate geschikt is voor de slaapkamer.

Blauw Met Een Vleugje Paars Als Kleurtrend
Behang Van Arte
Behang Van Khroma
Kleurtrends Van 2025 Bij TMC Wonen

Kleurtrend 2025: Aardetinten, oudroze en koraal

Naast zware diepe kleuren, zien we ook dat de aarde,- en rozetinten die we in 2024 al veel toepassen, meenemen naar het nieuwe jaar. De kleuren stralen zachtheid, warmte en liefde uit. De durfal onder ons zal liever kiezen voor de vrolijke variant in koraal. Een kleur die wat krachtiger is dan het oudroze en ons doet denken aan de zonsondergang.

Kleurtrend 2025: Olijfgroen en geel

Tegenover het donkere blauw en het zachte roze zien we ook dat olijfgroen en geel een centrale rol spelen in het jaar 2025. Geel associëren we met vreugde en zonlicht. Het geeft ons energie op een troostende wijze. In het interieur zal het voornamelijk als accentkleur worden toegepast. De kleur olijfgroen, waar ook een tintje geel in terug te vinden is, geeft ons het gevoel van balans, vrede en groei. Een kleur die prachtig combineert met bovenstaande aardetinten en zien we veel terug in het eclectische interieur of in de stijl New Classic.

Vreugde En Zonlicht Door De Gele Kleur
Olijfgroen Speelt Een Grote Rol
Geel Kleurtrend 2025
Balans In De Kamer Door De Groene Kleur

Meer interieurtrends?

Wil je meer weten over de interieur kleuren van 2025 of meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze woonwinkels in Goes, Kruiningen of Bergen op Zoom. Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste woontrends! Voor meer wooninspiratie online kan je onze blogs lezen en onze inspiratievideo’s bekijken.