Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Waar velen van ons jarenlang kozen voor strak stucwerk zien we eindelijk dat behang zijn comeback maakt. Met het idee dat behang oudbollig is rekenen we voorgoed af. De prachtige, soms zelfs handgemaakte wandbekleding, is een verrijking van het interieur en geeft de ruimte een sfeer die met de toepassing van enkel verf niet te bereiken is.

4 behangtrends

Voor het behang van 2025 kunnen we vier verschillende woonstijlen herkennen:

  • Materiaalgebruik
  • Toepassing
  • Inspiratie
  • Productie
Jute Behang Van Arte
Making Of Arte

Behang trends 2025: Materiaalgebruik

Waar we eerder spraken over behang, hebben we het nu liever over wandbekleding. Het woord behang doet afbreuk aan de uitstraling die wandbekleding tegenwoordig heeft. Er wordt niet meer enkel gebruik gemaakt van papier. De materialen zijn exclusiever en hebben steeds meer dat ‘wow’ effect. We zien bijvoorbeeld 3D panelen afgewerkt met velours en houtfineer in grafische patronen met gouden accenten. Daarnaast is er ook wandbekleding gemaakt van kokosnoot, mos, kurk, sisal, zijde, schelpen of zelfs jacquard geweven bekleding met borduursels en parels.

Behang trends 2025: Toepassing

Ook de toepassing van behang verandert met de jaren. Zo zien we nu ook dat de echte durfal onder ons de plafonds behangen. En daar waar we soms maar één muur een kleur durven geven pakken we steeds vaker alle wanden mee, wat uiteindelijk voor meer rust en geborgenheid zorgt. Opvallend zijn ook de grote murals met schilderachtige taferelen geïnspireerd op het klassieke wandtapijt. Dit type behang vervangt steeds meer het ‘oude’ fotobehang.

In nieuwbouwwoningen of kantoorruimtes is vaak de akoestiek een groot probleem. Al jaren zoeken we naar diverse manieren om de kwaliteit van het geluid te verbeteren. Inmiddels is akoestische wandbekleding steeds meer terug te vinden in onze huizen en kantoren in de vorm van houten wandpanelen en prachtig vormgegeven en kleurrijk akoestisch 3D behang.

Arte Jacquard Geweven
Arte Sunburst

Behang trends 2025: Inspiratie

Bij het ontwerp speelt het verhaal een grote rol. Zo is bijvoorbeeld het idee achter de wandbekleding geïnspireerd op de natuur, zowel in thematiek als in materiaalkeuze. We herkennen een abstracte weergave van natuurverschijnselen zoals erosie, de opkomende zon en vulkaanuitbarstingen. Daarnaast zien we mooie elementen terug uit verschillende culturen en werelddelen. De wandbekleding is vaak ambachtelijk gemaakt en er worden oude schilder-, en weeftechnieken toegepast.

Behang trends 2025: Productie

Duurzaamheid is een begrip wat niet meer weg te denken is uit onze huidige maatschappij. De leveranciers van wandbekleding, in het bijzonder het vooruitstrevende merk ARTE, gaan hier bewust mee om. Zo maakt ARTE bekleding van FSC gecertificeerd materiaal en gebruiken zij water gedragen inkt bij het vervaardigen van de bekleding. De restinkt die overblijft na de productie wordt opgevangen en opnieuw gebruikt. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled karton en plastic en voor de productie maken ze gebruik van groene energie.

Persoonlijk advies

In onze winkels vind je een uitgebreide collectie behang van verschillende merken, zoals Arte, Eijffinger, Hooked on Walls en Khroma. We adviseren je graag bij het uitzoeken van de juiste combinatie om van jouw huis, jouw thuis te maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over behangtrends

In onze winkels laten we graag onze uitgebreide collectie behang zien