Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice
Terrasoverkappingen

De eerste mooie zonnige dagen zijn een feit en de avonden worden weer langer. Het leven binnen verplaatsen we maar al te graag naar een leven buiten. We genieten van de warme zonnestralen, de natuur en onze tuin en terras waar comfort een steeds grotere rol speelt. Opvallend is dat het binnen,- en buitenleven meer met elkaar verbonden is dan voorheen. In Nederland is het niet zo aantrekkelijk om buiten te leven, maar door de opkomst van prachtige terrasoverkappingen kunnen we in ieder seizoen prima in onze tuin vertoeven. Het meubilair is luxer dan ooit en ook aan bijzondere en sfeervolle accessoires ontbreekt het niet.

Groene tuinen

Steeds meer tuinliefhebbers gaan bewust om met de natuur en de opkomst van ‘groene’ tuinen is enorm. We kiezen vaker voor duurzame materialen zoals gerecycled hout of voor hergebruik van materialen uit de oude tuin voor de realisatie van het nieuwe ontwerp. Naast het gebruik van duurzame materialen wordt er ook rekening gehouden met natuurvriendelijke beplanting. Hierbij kun je denken aan inheemse planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Op deze manier creëer je een gevarieerd ecosysteem waarin diverse dieren zich prettig voelen. Dit geldt ook voor de moderne ‘groene daken’. Het dak van onze tuinoverkapping bekleden we met vetplanten of de rotsplant sedum. Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en kan verkoelend werken op warme zomerdagen.

Planten Kweken

Ontspanning in de tuin

Kweken van planten en groenten

Er worden niet alleen bloemen en planten gekweekt, maar ook groente en fruit. Waar de moestuin vroeger nog een suf imago had, is het nu bijna een must. Niet alleen bewust leven is belangrijk, maar ook de ontspanning die het tuinieren met zich meebrengt is iets waar velen van ons behoefte aan hebben.

Aankleding

Na het aanleggen van de tuin gaan we verder met de aankleding. Zoals eerder beschreven maken we steeds minder onderscheid tussen het leven binnen en buiten. We kiezen voor luxe en vaak ook duurzame materialen en het ontwerp van het meubilair is vergelijkbaar met de meubels in onze woonkamer. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor modulaire banken. Op deze manier kan je de leefruimte zo indelen dat het past bij het moment. Daarnaast is er tegenwoordig een ruime keuze in kleurrijk en prachtig gedessineerde outdoor meubel,- en gordijnstoffen. Door al deze ontwikkelingen worden binnen en buiten meer een eenheid en maken we de leefruimte steeds groter. Door het plaatsen van terrasoverkappingen kunnen we ook in Nederland buiten het zomerseizoen in de tuin leven. Het licht in deze overkapping kunnen we eventueel filteren met een dak van lamellen waardoor we een ideale combinatie hebben van zon, schaduw en een frisse bries. Om de wind tegen te houden kan de overkapping afgesloten worden met een screendoek of met prachtige glazen schuifdeuren en creëren we een persoonlijk leefklimaat. We kleden het terras aan met luxe buitenkleden op maat en sfeervolle energiezuinige buitenverlichting om het plaatje compleet te maken

Luxe Duurzame Outdoor Meubelen
Buitenkeuken
Luxe Outdoor Meubelen
Modulaire Buitenbank

Meer buitenwonen trends?

Wil je meer weten over de buitenwonen trends of meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze woonwinkels in GoesKruiningen of Bergen op Zoom. Onze adviseurs vertellen je graag over de buitenwonen trends van 2025!