Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Duik in het interieur trends van 2025, waar karpetten het hart van de zithoek vormen, organische vormen schitteren, en stoelframes met kleur experimenteren. Elementbanken bieden flexibiliteit, terwijl natuurtinten als serene basis dienen met ruimte voor levendige kleuraccenten. Kortom, een gedurfde harmonie van functionaliteit en stijl komt tot leven in 2025. Ontdek nu de meubel trends van de 2025!

Organische Karpet In De Woonkamer
Organische Vormen In De Woonkamer

Een organisch karpet als finishing touch

Wat niet meer weg te denken is in de zithoek, is een mooi karpet. Door een karpet te plaatsen, worden de bank, salontafel en fauteuils tot één geheel gemaakt. Zorg ervoor dat minimaal de eerste poten van de bank of fauteuils op het karpet staan. Staat de bank midden in de ruimte? Zet de bank dan in zijn geheel op het karpet voor een royale uitstraling.

Naast organische tafels, banken en spiegels, gaan we ook steeds meer organische karpetten zien. Dit is een mooie manier om de rechte vormen van een bank of salontafel te breken. Ook is het leuk om juist een organische bank en salontafel te combineren met een kleed in een organische vorm. In dat geval versterken de organische vormen elkaar tot een uniek geheel.

Scandinavische Look
Meubeltrends van 2025 over frame kleuren

Eindelijk meer variatie in frame kleuren

Voor een lange tijd waren banken, eetkamerstoelen en fauteuils vooral verkrijgbaar met een zwart en soms een RVS frame. Daar begint langzamerhand verandering in te komen. Steeds meer onderstellen van stoelen krijgen de mogelijkheid tot hele andere kleuren, zoals donkergrijs, lichtgrijs of beige. Een donkergrijs frame ziet er net wat minder hard uit dan zwart. Kies je voor een lichte kleur, dan geef je de meubels een frisse, Scandinavische look. Deze kleuren zijn ook erg mooi om te combineren met andere natuurlijke tinten, die op dit moment ook heel trendy zijn. Zo geef je jouw interieur een warme, maar ook unieke look!

Houten Frames

Hout, hout en nog eens hout

Naast verschillende kleuren in stalen frames, is er nog een soort frame wat je steeds meer gaat zien in de meubel trends van 2025, houten frames. Dit is niet iets wat we alleen bij stoelen zien, maar ook bij tafels. Ook dit is een Scandinavische trend die veel warmte met zich mee brengt. Door eetkamerstoelen met een houten frame bij een compleet houten tafel te plaatsen, is het totaalplaatje een mooie eyecatcher die het interieur een warme uitstraling geeft. Het is een leuke manier om de eethoek een natuurlijke sfeer te geven.

Elementenbank Bij TMC Woonwenz
Elementenbank is een meubeltrends van 2025

Lekker loungen op je nieuwe elementenbank

Iets wat we in de meubeltrend van 2025 een nog centralere plek zal innemen in interieurs, zijn elementbanken. Meestal zijn deze banken tot de grond door gestoffeerd en zitten ze ontzettend lekker! Het leuke van een elementenbank is dat je niet vast zit aan een standaard opstelling van de bank. Je beschikt over de mogelijkheid om elementen te verwisselen, los te plaatsen of later elementen bij te bestellen.

Ook is het leuk om te spelen met de bekleding. Doordat je de bank per element uitkiest, kan je variëren met stoffen en kleuren per element. Dit geeft een speels effect en zo maak je van de bank dé eyecatcher van de zithoek.

Natuurlijke Tinten In De Woonkamer

Natuurtinten als basis van het interieur

Hoewel we nog steeds veel kleur zien, blijven bruin- en natuurtinten de basis van het interieur. Soms worden deze tinten in alle meubels, gordijnen en wandbekleding doorgetrokken, maar natuurtinten zijn ook erg mooi én makkelijk te combineren met andere kleuren. Hierdoor wordt er regelmatig een beigetint als basis voor de bank gekozen. Wil je toch een kleur toevoegen? Dat kan door een fauteuil hierbij te plaatsen in een olijfgroene, oranje of bijvoorbeeld donkerblauwe bekleding. Kortom, er zijn weinig kleuren die zullen misstaan naast een beige bank.

Meubeltrend 2025 ontdekken?

Wil je meer weten over de meubeltrends van 2025 of meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze woonwinkel in TMC Woonwenz. Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste meubeltrends! Voor meer wooninspiratie online kan je onze blogs lezen en onze inspiratievideo’s bekijken.

Bezoek onze woonwinkel voor meer meubelen en inspiratie