Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

5 Woontrends van 2025

De vijf verschillende Interieur trends van 2025 zijn:

  • Ethno
  • Clean & Soft
  • A touch of color
  • Vintage & Eclectic
  • New classic

Woontrend 2025: Ethno

Het begrip Ethno is afkomstig van het Griekse woord ‘etnos’, wat ‘volk’ betekent. Kenmerkende aspecten van deze interieurstijl zijn de elementen die het traditionele vakmanschap en de cultuur van een volk weergeven. De stijl geeft ons een warm gevoel van verbondenheid tussen de verschillende culturen. Het interieur vertelt ons een verhaal, door een persoonlijke mix te maken van diverse materialen en mooie etnische elementen.

De stijl is te herkennen aan een mix van warme rood, -en oranjetinten gecombineerd met beige en khaki, natuurlijke materialen en etnische prints. De voornamelijk houten meubels hebben organische vormen of zijn juist wat meer robuust en worden gecombineerd met kelims en koeienhuiden. We zien een aandachtspunt voor grove outdoor stoffen om binnen, – en buiten meer met elkaar te verbinden. De wanden worden afgewerkt met behang van natuurlijke materialen als bamboe en leer of krijgen een behandeling met tadelakt of leemstuc. Kortom, met deze sfeervolle woonstijl haal je alle werelddelen in huis en is een vakantie overbodig.

Sfeervolle woonstijl
Ethno interieurstijl
Traditioneel vakanschap
Woontrends van 2025 Clean en soft
Woontrend organische vormen

De kunst van het weglaten

Woontrend 2025: Clean & Soft

De woontrend Clean & Soft is te herkennen aan de Japanse en Scandinavische invloeden. Maar wat zijn dan deze invloeden? Denk aan organische vormen, het harde licht wat zo mooi gefilterd wordt en het gebruik van beige tinten gecombineerd met zachte pastellen. Deze stijl is mooi in zijn eenvoud en functionaliteit speelt een grote rol. De liefde voor natuurlijke materialen zien we terug in strakke marmoleumvloeren, lichte houtsoorten en het toevoegen van hier en daar een bloesemtak. Wil je deze stijl goed neerzetten? Onthoud dan één ding: ‘de kunst van het weglaten’, zal het minimalisme versterken.

Woontrend 2025: A touch of color

De stijl ‘a Touch of Color’ heeft iets weg van een woonstijl die we al jaren kennen. Industrieel wonen. In 2025 krijgt dit een geheel nieuwe betekenis. We herkennen nog steeds de strakke lijnen en harde materialen, maar het geheel krijgt veel meer een vrouwelijke touch door de toevoeging van kleur en zachte Scandinavische elementen zoals verfijnd design en lichte houtsoorten. Hier en daar worden we verrast door een vrolijke knipoog in de vorm van neonlampen, pakkende teksten en bijzonder vormgegeven design en accessoires. De basiskleuren zijn licht in beige of grijs en worden aangevuld met felle kleuraccenten. De strakke lijnen en 3d effecten zien we terug in de wandbekleding. Zo worden panelen van Orac Decor toegepast om een verrassend grafisch lijnenspel neer te zetten. We gaan in deze stijl dus een geweldige mix zien van de meest favoriete woonstijl van de man, maar de vrouw maakt het plaatje af door het net wat vriendelijker en gezelliger te maken. Mooie samensmelting toch?

Speelse woontrend van 2025
Mix van warme kleuren

Woontrend 2025: Vintage & Eclectic

Deze speelse interieurtrend is voor de durfal onder ons. Jij stemt niet alles perfect op elkaar af, maar laat je gevoel de boventoon voeren. De stijl is een prachtige mix van warme kleuren als wijnrood, olijfgroen en okergeel gecombineerd met materialen als messing, marmer en velours. We zien uitbundige patronen in wandbekleding, in stoffen en op tegels. Tegels die we niet alleen op de vloer toepassen, maar waar we ook de schouw mee bekleden. De wanden krijgen een kleur, maar ook het plafond wordt in het geheel meegenomen. Op deze manier creëren we een warme en sfeervolle cocon. Dit maken we af door de toepassing van hoogpolig tapijt met een prachtige vleug en lampen in een klassieke stijl of retro sfeer. Door je gevoel te volgen en verschillende elementen samen te voegen ontstaat er geheel onverwachts een eenheid. Geniet en laat je creatieve kant shinen!

Woontrend 2025: New Classic

De woontrend New Classic zegt het al: Het klassieke ietwat landelijke interieur in een nieuw jasje. Een stijl die nog steeds velen van ons aanspreekt, maar we missen soms wat hedendaagse elementen. Het mag allemaal wel iets verrassender. Het veel gekozen visgraatpatroon gaat plaatsmaken voor een Hongaarse punt, een elleboog, – of blokpatroon. Het contrast tussen oud en nieuw staat centraal. Zo zullen hedendaagse kunstwerken in strakke lijsten gecombineerd worden met oude meesters in klassieke lijsten. Het antieke kastje van oma krijgt een minder stoffige uitstraling door het combineren met strak vormgegeven meubels in frisse kleuren of juist afgewerkt met stoere zwarte accenten. De volledige ruimte wordt bekleed met één kleur behang met vaak een fijne linnenstructuur. Basiskleuren als beige, zwart en bruin worden aangevuld met warmgroen, zachtblauw of oker. We passen materialen als marmer, leisteen, wol en linnen toe om deze woontrend compleet te maken. Durf jij het aan om een frisse wind te laten waaien door jouw veilige klassieke interieur?

Meer interieurtrends?

Wil je meer weten over de interieurtrends of meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze woonwinkels in Goes, Kruiningen of Bergen op Zoom. Onze adviseurs vertellen je graag over de woontrends van 2025! Voor meer wooninspiratie online kan je onze blogs lezen en onze inspiratievideo’s bekijken.