Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Verlichting is er in vele vormen en maten en is een combinatie van functionaliteit en sfeer om uw interieur tot leven te laten komen. Lampen zorgen namelijk niet alleen voor licht, maar ook voor sfeer en gezelligheid. Wil jij de laatste trends weten op het gebied van verlichting? Lees dan snel verder voor de verlichting trends van 2024!

5 verlichting trends

De vijf verschillende verlichting trends van 2024 zijn:

  • Vloerlampen
  • Messing lampen
  • Gekleurd glas
  • Opvallende eettafellampen
  • Een focus op wandverlichting
Trend Vloerlampen

Verlichting trends 2024: Vloerlampen

Vloerenlampen zijn er in vele soorten, maten en materialen, zo zijn er ook vloerlampen met meerdere lichtbronnen, een stoffen kap of een glazen kap. Vloerlampen worden steeds populairder en zien we steeds vaker terug. In de zithoek wordt bijvoorbeeld eerder een vloerlamp gebruikt dan een lamp aan het plafond. Hierdoor ontstaat er meer gezelligheid en sfeer door meer contrast tussen donker en licht. Door een multifunctionele vloerlamp te kiezen, die licht aan meerdere kanten geeft, vul je direct een aantal belangrijke functies met één lamp.

Trend Messing Lampen

Verlichting trends 2024: Messing lampen

De afwerking in messing zien we steeds vaker terug komen bij de lampen. Deze afwerking heeft een warme en luxueuze uitstraling en zorgt voor een warme sfeer. Met een messing afwerking heb je een echte eyecatcher in de woning, één die de aandacht trekt. Een gouden lamp staat prachtig bij een donkere muur, hierdoor ontstaat er een mooi contrast.

Trend Gekleurd Glas
Trend Gekleurd Glas

Verlichting trends 2024: Gekleurd glas

Wat we ook steeds meer terug zien in de interieurstijlen van 2024 zijn lampen met een gekleurd glas, denk bijvoorbeeld aan rookglas, groen of rood glas. Met gekleurd glas kun je de lamp aan laten sluiten op jouw interieur en hiermee kun je een totaal plaatje creëren. Wist je dat je bijna alle lampen bij TMC zelf kunt samen stellen? Hierdoor kun je zelf de perfecte vorm en kleur voor je lamp bepalen.

Trend Opvallende Eettafellamp

Verlichting trends 2024: Opvallende eettafellampen

Alles het liefst zo groot mogelijk, dit is een trend die we vaak terug zien in 2024. De eettafellamp moet opvallen en zorgt ervoor dat de eettafel extra opvalt. Groot kan heel mooi zijn, zorg er alleen wel voor dat de lamp niet buiten de randen van de eettafel valt. Speel met de lamp met de dynamiek door de lichtpunten op verschillende hoogtes te hangen of kies voor verschillende vormen glazen.

Trend Wandverlichting

Verlichting trends 2024: Een focus op wandverlichting

Wandlampen zorgen voor zowel functionele verlichting als sfeerverlichting. Zo zien we armaturen met prachtige designelementen steeds vaker terug komen. Wandlampen creëren een sfeervolle, indirecte verlichting in een ruimte. Wandlampen zijn bijvoorbeeld ideaal om een kleine gang groter te doen lijken, zeker door gebruik te maken van uplight. Ook kunnen wandlampen zo opgehangen worden dat ze kunnen dienen als een kunstwerk voor aan de muur. Een mooi voorbeeld hiervan is het model Palm van Maseiro. Door gebruik te maken van deze unieke vorm in metaal en bladgoud is dit echt een kunstwerk op de muur dat ook nog eens sfeerverlichting geeft.

Trend Advies Op Maat

Verlichting trends 2024: Lichtplan

In onze woonwinkel TMC Goes is er een uitgebreid aanbod aan verlichting te vinden. Ook kun je hier terecht voor een lichtplan op maat. Bij het lichtplan wordt er gekeken naar de wens van het soort verlichting. Vervolgens wordt er gekeken naar waar de lichtpunten het beste kunnen komen en welke verlichting hier geschikt voor is.

Wil je meer weten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en bespreek jouw woonsituatie en breng jouw interieur tot leven.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie? Shop onze design verlichting online. In onze winkels luisteren we graag naar jouw wensen en adviseren wat hierbij aansluit, zodat we van jouw huis, jouw thuis maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer inspiratie

In onze winkels laten we graag onze inspireerde collecties zien