Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

We zitten in de laatste maanden van 2023, de woonbeurzen zijn gestart. De leveranciers beginnen de nieuwe collectie boeken uit te delen met de nieuwste behang trends en dan zijn we natuurlijk met zijn alle heel benieuwd welke trends, kleuren en sferen 2024 gaan domineren! En laten wij die nu net voor je hebben uitgezocht.

4 behangtrends

Voor de behang trends van 2024 kunnen we vier verschillende woonstijlen herkennen:

  • Retro Revival
  • Textuur Avontuur
  • Magisch Grafisch
  • Best of Beige
Retro Rivival Behang voor de trends van 2024

Behang trends 2024: Retro Revival

We zagen het al een beetje aankomen in het kleurgebruik voor de trends van volgend jaar, maar ook voor dit najaar zien we retrokleuren weer terugkomen. Ook de prints in de behang wereld wagen zich eraan. Back to the 70’s! Geel, oranje, bruin, groen en vooral gewaagde combi’s! Wat wel opvalt is dat het niet alleen veel grafische patronen zijn in deze kleurstellingen, maar ook natuurlijke patronen. Daarnaast gaan we ook kurk weer terugzien. Je slaat hiermee gelijk 3 vliegen in 1 klap. Stijlvol, functioneel (isolerend en dempend) en praktisch!
Deze behang soorten zie je op het moment vooral veel terug in Boutique hotels of thuis gecombineerd met vintage meubels en uitgesproken vormen in tafels en banken.

Textuur is de trend voor behang in 2024

Behang trends 2024: Textuur Avontuur

Glad behang kan echt niet meer in 2024, er zal altijd een klein textuurtje in je behang zitten om het te laten leven, maar het kan nog avontuurlijker. Textiel behang gaan we steeds meer zien, jute en rotan hebben we dit jaar al langzaam aan populairder zien worden, maar wat dacht je van complete foam prints?! Lekker zacht, goed voor de akoestiek en mega luxe! Op dit moment is Arte koploper in deze trend. Ze hebben allerlei prints en kleuren, waardoor het altijd wel in je interieur past. Van strak tot botanisch, van klassiek tot fantasierijk.

Maak een echte statement in je woonkamer met deze behang trend van 2024

Behang trends 2024: Magisch Grafisch

Dit trendy behang heeft wat weg van de Retro Revival, maar we gaan hier iets meer statements maken. Deze trend moet het vooral hebben van felle heldere kleuren. In een tijd van maatschappij verharding, een economie die op zijn kop staat en nog steeds oorlog in het oosten, kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken. De vergrijsde tinten maken plaats voor vrolijke kleuren en dan niet allemaal ton sur ton in 1 kleur (al is die trend nog steeds niet verdwenen), maar lekker gecombineerd. Paars met oranje, roze met petrol, blauw met geel. Maar let op! Houd het bij 2 basis kleuren en 1 accentkleur in je behang en varieer in hard- en zachtheid binnen de kleuren die je hebt gekozen. Één knal print met alle kleuren, en haal hier vervolgens 2 accent kleuren uit waar je de rest mee aankleed.

Best of beige voor de behangtrends van 2024

Behang trends 2024: Best of Beige

Beige, zand en crème, het is een trend die we de laatste jaren veel voorbij hebben zien komen en die nog wel even blijft. Deze ton sur ton trend gaan we wat nieuw leven in blazen. Het hele lieve en brave beige zeggen we gedag en we zoeken ook hier weer naar figuren en texturen om de wanden even wat spannender te maken. Een subtiele krul, of een vriendelijke linnen textuur zorgen voor diepte op de wand die voor nog meer luxe zorgt in het hotel chique thema. Maar de beige kleur gaan we ook steeds meer “verwarmen” zo wordt een zachte terra ook steeds vaker de nieuwe basis in huis. In combinatie met een lichte textuur in het behang zorgt dit voor een prachtige sfeer in combinatie met de zwart accenten die we al veel hebben gebruikt.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie? Bekijk dan de 5 woontrends van 2024.

In onze winkels vind je een uitgebreide collectie behang van verschillende merken, zoals Arte, Eijffinger, Hooked on Walls en Khroma. We adviseren je graag bij het uitzoeken van de juiste combinatie om van jouw huis, jouw thuis te maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over behangtrends

In onze winkels laten we graag onze uitgebreide collectie behang zien